Uitgekaterd: Gala der Journalistiek

door | 26 mei, 2017 | Spotlight, Uitgekaterd | 0 Reacties

Ook dit jaar was het gala weer één groot bezopen feest. De avond begon met de uitreiking van de awards door niemand minder dan Hella Hueck van RTL Z. De Young Talent Award werd gewonnen door onze eigen huisdichter Vincent Corjanus. De Scherpe Pen ging naar Sjors Beukeboom die al voor het tweede jaar op rij een prijs in de wacht wist te slepen bij het gala. Jos Stolper en Joost Karreman mogen zich de trotse eigenaars van de Goede Focus Award noemen. Na alle prachtige speeches en ontroerende anekdotes van de winnaars kon het feest beginnen.

Natuurlijk was de wedstrijd Ajax – Manchester United op een groot scherm te volgen, maar al snel werd duidelijk dat een overwinning er voor Ajax niet meer in zat en is iedereen maar gewoon de dansvloer op gegaan, waar het feest helemaal hartstikke gaande was. Het was weer buitengewoon gezellig en er werd denderend hard gezopen en gedanst. Er werd champagne gestolen, er zijn awards kapotgeslagen (door de winnaar zelf) en er is een gigantisch pot met noga gejat, compleet leeggevreten en weer netjes teruggezet op de receptiebalie. Zoals gewoonlijk is er ook weer gekotst. Onze prachtfotograaf Jeroen heeft de meest legendarisch plaatjes geschoten en het mediateam heeft de beste dansjes en al jullie knappe koppen op film vastgelegd. Verder waren er naakte mannen, dronken dropjes, een date in de vorm van een vinger genaamd Evi Alice en natuurlijk bier. Heel erg veel bier. Voor de allersterksten ging het feest later zelfs nog door in Het Vliegende Paard waar onze journalisten ook het een en ander lieten escaleren.

De volgende dag werd het overgrote deel van de feestgangers wakker, ergens in het rijk der stervenden. De meesten kregen het voor elkaar om naarmate de dag vorderde, steeds verder op te krabbelen om vervolgens het rijk der min of meer levenden te betreden. Deze strijders hebben de rest van de dag hun kater eruit liggen zonnen langs de prachtige Zwolse grachten in het park. Helaas konden enkelen van ons de kracht niet vinden van hun bank te komen. Deze mensen hebben nu, twee dagen na een van de meest fenomenale feestjes van Zwolle nog steeds een kater met de omvang van half Azië, maar het was het allemaal waard. Op naar het volgende gala!

En en en en, Waltertje blijft gewoon nog even lekker doorfeesten met de liftwedstrijd die nu ook wel heel erg dichtbij begint te komen! Aankomend weekend is het zover, dan liften de leukste journalisten van Nederland naar een nog onbekende bestemming, wees hierbij want dit is iets wat je absoluut niet kan missen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *