Backstage: Renske bij De Smaak van Italië

door | 27 sep, 2018 | Backstage, Columns, Spotlight | 0 Reacties

Elke ochtend stap ik rond 7 uur op mijn fiets: op naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen op Amsterdam Centraal loop ik als een echte influencer door de Haarlemmerstraat naar een grachtenpand aan de Korte Prinsengracht. Ik doe de sleutel in het slot en stap direct het kantoor binnen van het magazine De Smaak van Italië.

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik stageloop bij De Smaak van Italië kijken ze me altijd eerst even gek aan, gevolgd door ‘bijzondere keuze’ of ‘wat is dat precies?’. Voor mij was de keuze voor een magazine snel gemaakt. Ik hou van schrijven, maar hecht ook heel veel waarde aan vormgeving. Daarnaast wil ik ook graag de kant van (online) magazines op. Toen ik aan een reismagazine dacht voor stage wist ik direct dat dit een magazine over Italië moest worden.

Het leuke aan mijn stage is dat iedereen die hier werkt bezig is met zijn of haar passie: Italië. Geen narigheid of ellende, maar gewoon de schoonheid van hun favoriete land. Mijn werkzaamheden bestaan op dit moment vooral uit het schrijven voor online artikelen en artikelen uit het magazine omschrijven naar online. Ik ben natuurlijk ook nog maar vier weken bezig. Achter mijn computer bekijk ik de mooiste plekken in Italië en speur ik naar de leukste nieuwtjes over het vakantieland.

Begin februari organiseert De Smaak een groot Italië-evenement in de Westergasfabriek: Little Italy. Tijdens het evenement staan reizen en proeven centraal. Er zijn workshops, design- en modestands, er is een pop-uprestaurant en er zijn verschillende workshops. Het leuke hieraan is dat ik niet alleen bezig ben met het magazine, maar dat ik binnenkort ook dingen mag gaan schrijven voor Little Italy.

Oh, en voor de Anna Nooshin-fans onder ons. Het kantoor van Anna Nooshin zit onder onze redactie, wat ervoor zorgt dat ze over de redactie heen moet lopen om bij haar kantoortje te komen. Ik heb haar nog niet gezien, want ze is haar geld aan het uitgeven in Los Angeles. Maar wie weet zie je binnenkort een vlog van ons samen op je feed verschijnen.

Hoewel de stage zelf erg leuk is, valt het stageleven me toch wel een beetje zwaar. Omdat ik nog geen kamer heb weten te vinden ga ik om 7 uur mijn deur uit en kom ik rond half 8 weer thuis. Gelukkig woon ik tegenwoordig weer in hotel papa en mama en wordt het eten dan direct voorgeschoteld, maar een chronisch slaaptekort ligt op de loer.

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *