Waltertje Goes Global: Demi in Southampton

door | 20 sep, 2018 | Columns, Spotlight, Waltertje goes Global | 0 Reacties

Hello my sweet darlings, do you miss me already?

 Obviously.

Zoals de meesten wel weten zit ik dit najaar lekker met m’n reet in Engeland, in Southampton wel te verstaan. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Southampton gehoord tot ik door de lijst met partneruniversiteiten scrolde, maar who cares. Ik had praktisch ook nog nooit van Zwolle gehoord voordat ik daar ging studeren. Wat heeft een Brabander daar nou te zoeken? Da is niks.

Maar goed, ik wilde graag naar Engeland, dus ik googelde wat over de stad Southampton en ik vond het al gauw goed. Zo geschiedde. En deze weloverwogen keuze was een goeie kan ik je vertellen. Ik ben er net iets langer dan een week, maar de toon is gezet. Vorige week donderdag moest ik voor het eerst op de uni zijn, slechts voor een saai welkomspraatje, dus ik verwachtte nog niet echt vrienden te maken. Boy was I wrong. Diezelfde avond stond ik in de pub te dansen en shots voor 1 pond weg te tikken. Die dag daarna hadden we een beerpongtoernooi, evenals zaterdag en zondag zijn we tot in de late uurtjes de club ingedoken.

Maar wat wil je? Iedereen zei van tevoren dat Engeland heel duur zou zijn. In studentenstad Southampton is niets minder waar. Overal waar je loopt zie je acties als ‘pints for 2 pounds,’ ‘2 for 1 cocktails,’ ‘Big burger and pint for only 8 pounds,’ het is alles waar ik ooit van heb gedroomd en dat terwijl ik voor vertrek zei dat ik echt even een beetje op ga letten qua slecht eten en drinken. God save the Praeses…

Je bent maar 5 maanden in Engeland, dus je moet meteen vanaf het begin pakken wat je pakken kan. En die mindset heeft letterlijk iedereen. Maakt niet uit welke taal je spreekt, met bier kun je bonden (behalve mijn Slowaakse vriend, hij wordt alleen zat van Wodka). Om met al die verschillende culturen bij elkaar te zijn is top. Elkaar scheldwoorden leren, bekvechten met de Duitsers over voetbal, Spaanse meiden lalalala gehaktbal in het Spaans horen zingen, hartstikke goed Engels kunnen spreken maar het accent van een echte Brit niet kunnen verstaan, het is allemaal top. Ik ben er nog maar net, maar ik heb zoveel nieuwe indrukken dat het voelt als een eeuwigheid.

Of ik jullie al mis? Niet echt. Sorry dudes. Wat ik wel jammer vind is dat ik niet keihard kan feesten met de nieuwe eerstejaars, we zitten nu een beetje in hetzelfde schuitje. Nieuwe mensen, nieuwe stad. Ik hoop dat het bij jullie net zo goed gaat als bij mij, maar Waltertje kennende zit dat wel goed.

Anyway, we zien elkaar snel! (ALV 15 november, ik vlieg gewoon ff terug toch.)

Enjoy, keep calm, bye loves, cheerio.

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *