Backstage: Cilla bij Harper’s Bazaar

door | 26 okt, 2018 | Backstage, Spotlight | 0 Reacties

Als klein meisje droomde ik er al van om later bij een tijdschrift te gaan werken. Ik had er dan ook mega veel zin in toen ik in september mocht beginnen met een stage op de online redactie van één van de belangrijkste modetijdschriften: Harper’s Bazaar.

De kans krijgen om mijn twee grootste interesses -mode en schrijven- met elkaar te combineren was natuurlijk super vet. Dat ik vanaf dag één al zoveel verantwoordelijkheid zou krijgen kon ik alleen maar hopen. Ik ben daar echt blij mee, het geeft me het gevoel dat ik serieus genomen word en daarnaast leer ik hier het meeste van. Ik schrijf een heel groot deel van de tekst op de site van Harper’s Bazaar. Naast dat ik daardoor mijn eigen schrijfstijl ontwikkel, krijg ik ook een soort online portfolio.

Het werk op een online redactie vind ik super leuk: je schrijft veel artikelen op een dag waardoor je meteen resultaat ziet. Dat is meer mijn ding dan twee dagen over een groot artikel doen. Daarnaast geeft het echt een kick als je een primeurtje te pakken hebt. Het artikel moet zo snel mogelijk online, dat is best een beetje stressen. Toen het nieuws van Meghan Markles zwangerschap bekend werd, waren wij er op de redactie als de kippen bij. Uiteindelijk waren we ongeveer de derde site die over het nieuws berichtte.

Er zijn een aantal vaste rubrieken in het tijdschrift waar ik elke maand aan meewerk, zoals bijvoorbeeld de cultuurpagina. Per maand verzamel ik de leukste culturele activiteiten die passen bij de doelgroep. Ik krijg veel vrijheid, ik mag schrijven over de onderwerpen die ik leuk vind en mijn eigen inbreng wordt heel erg gewaardeerd. Ook worden elke maand een aantal medewerkers uitgelicht. Zij beantwoorden dan een aantal korte vragen die ik voor ze bedenk.

Naast de website en het tijdschrift doe ik ook veel voor Instagram en Facebook. Alle artikelen worden gepost op Facebook, deze plan ik in. En veel van de stories die je op Instagram voorbij ziet komen heb ik erop gezet.

Geen dag is hetzelfde en ik word behandeld als een volwaardig redactielid. Het is hard werken, de deadline is oneindig voor de website. Maar daar hou ik wel van. Ik voel me heel erg thuis in dit wereldje en Harper’s Bazaar is een hele leerzame en gezellige werkplek. De collega’s zijn leuk en, ook niet onbelangrijk, er is lekkere koffie. Ik vermaak me hier wel de komende maanden.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *