Code Rood!

door | 1 okt, 2018 | Code Rood | 0 Reacties

14 ogen staren me indringend aan. Mijn wangen zijn even rood als de zeven bestuursvesten die ik tegenover me zie. Het is warm in het kleine kamertje op de tweede verdieping van het vliegende paard en ik hoor de volgende kandidaat al ijsberen op de gang. “Als je een gebakje zou zijn, welk gebakje ben je dan en waarom?”. Een limoen meringuetaart natuurlijk. Van binnen fris, zoet en zurig met daarbovenop een zachte binnenkant van het opgeklopte eiwit met als afwerking krokante stekeltjes. Ik loop de ruimte uit en wens de volgende kandidaat veel succes. Terwijl ik de trap afloop denk ik bij mezelf ‘Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?’

Bestuursselecties. Vandaag is het dan zo ver. In november zal een nieuwe lading bestuursleden aantreden. Samen met drie nieuwe bestuursleden gaan Frank, Romee, Laura en ik zorgen voor een nog mooier jaar dan het vorige. Wat we daar voor nodig hebben (naast willen weten welk gebakje je zou willen zijn)? Inzet, enthousiasme en een groot hart voor Waltertje.

Een jaar geleden deed ik zelf selectie voor het 35e bestuur van Waltertje. Iets waar ik in eerste instantie heel erg over twijfelde. Na lang wikken en wegen durfde ik dan toch de sprong in het diepe te wagen. Een beslissing waar ik achteraf absoluut geen spijt van heb. Ik heb een jaar achter de rug waarin ik enorm veel geleerd heb en nog meer ben gaan houden van dat mooie stukje binnen de opleiding Journalistiek.

Maar hoe gaan die selecties nou eigenlijk? Het begint allemaal met het eerste berichtje op de socials. ‘Wil jij je aanmelden voor het bestuur van Waltertje?’ Een week lang hebben leden om zich aan te melden door een mail te sturen met daarin hun motivatie. De eerste twee dagen blijft het verdacht stil. Dan beginnen de aanmeldingen toch één voor één binnen te stromen. Het grof geschut wordt ingezet en in de motivaties wordt verwezen naar sterke kwaliteiten en eerdere bestuurservaringen. De concurrentie is moordend.

Dit jaar zijn er drie plekken voor het bestuur. Demi, Bernard en Jaap zullen na twee jaar, zoals gebruikelijk, het bestuur verlaten. De laatste avond van de inschrijvingen komen onverwacht nog drie aanmeldingen binnen. Het totaal staat uiteindelijk op acht. Dat betekent dat vijf mensen afgewezen zullen worden.

Nadat alle motivaties gelezen zijn en de inschrijving is gesloten wordt er een indeling gemaakt voor de selectiegesprekken. Bij de selecties wordt niet gelet op wie het langst bij Waltertje zit of wie we nou eigenlijk het leukst vinden. Kwaliteit is datgene wat we zoeken. (Uiteraard zijn we omkoopbaar wanneer er eten wordt meegebracht naar de selecties. Vergeet de Japanse mix voor Demi, zij zal de selecties bijwonen vanuit Southampton in Engeland. Roze koeken daarentegen zijn zeer gewild.)

Dan nog even voor die dappere strijders die op selectie komen. Doe je mooiste kleren aan, doe een lekker luchtje op, veeg je zweterige handen af aan je mooiste kleren voordat je ons een hand geeft en neem je beste gedrag mee. You can do this. Wie weet schrijf jij dan de volgende Code Rood!

Liefs,
Sebastiaan Vaca

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *