Hoe is het nu met: Wesley van der Bol

door | 10 nov, 2018 | Hoe is het nu met?, Ongecategoriseerd, Spotlight | 0 Reacties

Door Dianne Bleeker 

In “Hoe is het nu met?” kijken we elke maand naar hoe het nu gaat met één van onze oud-studenten. Deze keer is dat Wesley van der Bol. Hij is voor de zomer afgestudeerd en is nu online storyteller bij de gemeente Raalte. Hoe heeft hij zijn tijd bij Waltertje ervaren en hoe gaat het nu met hem?

Hoe ben je bij Waltertje gekomen?

In het eerste jaar woonde ik nog in Winterswijk. Ik voetbalde in het eerste en ik had een vriendinnetje. Dat vond ik toen allemaal heel belangrijk. Zwolle deed nog niet echt iets met me. Op een gegeven moment ging het uit met mijn vriendin en gingen mijn ouders verhuizen. Ik moest toen eigenlijk wel op kamers in Zwolle.

Om iets op te bouwen ben ik bij een voetbalclub gegaan en heb ik een berichtje gestuurd naar iemand in het bestuur om te vragen of ze nog mensen zochten om mee te gaan op introductie. Ik werd drie dagen voor de intro gevraagd of ik nog mee wilde. Zo ben ik last minute als Freewillie meegegaan. Ik kende helemaal niemand daar. Tijdens de kroegentocht heb ik mezelf helemaal kapot gezopen en toen was ik eigenlijk wel binnen.

Hoe was jouw tijd bij Waltertje? 

Altijd feest. Ik kom nog steeds op de feestjes. Vooral de groep mensen die na mij kwam is echt leuk. Ik heb een tijdje in de communicatiecommissie gezeten en heb ook een bestuursjaar gedaan als vice-voorzitter. Daar ben ik mee gestopt omdat ik te veel andere dingen deed. Ik was bezig met Zeihij, ik had een vriendin en was nog bezig om een boek te schrijven. Op een gegeven moment ging dat niet meer samen. Het bestuur paste ook niet echt bij mij. Ik vond het supergaaf om de introductie te organiseren, maar alle praktische dingen ben ik niet zo goed in.

Je was bezig met Zeihij, hoe is dat eigenlijk begonnen?

Vrouwen schrijven altijd over hoe mannen denken, maar mannen schrijven nooit over hoe mannen denken voor vrouwen. Dit concept zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik vond het niet per se leuk om over te schrijven, maar het is wel een goed concept en dat is voor mij belangrijk. Toen ben ik met mijn vriendin en een vriendin van haar gaan zitten en hebben we dit heel groot opgepakt.

“Op ons hoogtepunt hadden we 25 schrijvers en iedere dag content.“

Wat wilden jullie bereiken met Zeihij?

Ons doel vooraf was om een beter cv te krijgen. Na een half jaar raakten we in gesprek met een zakenman en die zei dat Zeihij miljoenen waard kon worden. Wij waren facking jong en dachten ‘ja, dit is het, we worden rijk’. Dat was natuurlijk niet zo, maar met die zakenman hebben we een professionele site opgericht en vanaf toen zijn we het anders aan gaan pakken. Uiteindelijk zijn we benaderd om een boek te schrijven en dat hebben we ook gedaan.

Anders aanpakken?

Toen Zeihij een beetje dood lag hebben we een viral bedacht. Dat was toen Geraldine Kemper en Kim Veenstra sensueel met elkaar in bed lagen in de LINDA.

Toen zei een collega voor de grap tegen me ‘zullen we ook zo in bed liggen.’

“Eerst dacht ik: gast, wat is dit voor gay grap.“

Later vond ik het pas een goed idee. Toen heb ik Killian opgebeld en zei ik: jij bent Kim, ik ben Geraldine. Ik wilde Kim niet zijn, want dan moest ik van die ducktape dingen op en dat wilde ik niet. We hebben die foto toen op Twitter gegooid en Kim, Geraldine en Linda getagd. Geraldine heeft het geretweet. Vanaf toen ging het heel hard. Ik werd zelfs een keer herkend op straat.

 

Wat doe je nu?

Ik ben aan het werk bij de gemeente Raalte. Daar ben ik online storyteller. Ik doe eigenlijk alles wat met online te maken heeft. Zo heb ik bijvoorbeeld de schermen in de gang opnieuw ontworpen. Daar stond eerst alleen maar tekst op. Nu zijn ze verbonden met social media.

Wat heeft Journalistiek jou gebracht?

Toen ik in het eerste jaar zat mochten we niet in de ik-persoon schrijven. Ik ging daar tegenaan schoppen en juist verhaaltjes in de ik-persoon schrijven. Ik ben eigenlijk altijd eigenwijs geweest. Dat eigenwijze heeft me heel ver gebracht. Ik heb nu een baan bij de gemeente voor iets waar ik niet voor gestudeerd heb.

 “Ik heb samen met mijn ex ook een bedrijf opgestart waar we makelaarspakketten gingen verkopen. Voor 1000 euro. Die mensen waren blij met datgene wat we verkochten, terwijl we helemaal geen scholing daarin hadden gehad.”

Heb je spijt gehad van de keuze AJ?

Nee, als je AJ kiest kan je ook schrijven. Als je GJ kiest, kan je niet filmen. Als ik GJ had gedaan was ik trouwens wel veel eerder afgestudeerd.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik ben nu samen met mijn schoonzus aan het kijken naar een theehuis. Dus in de ideale situatie is dat gelukt en hebben we een mooi theehuis in Arnhem. Waarin ik drie dagen werk en twee dagen workshops geef over bijvoorbeeld social media en over het leven. Het leukste aan een eigen zaak is dat alles kan. Ik wil mijn eigen grenzen stellen.

Wil je verder nog iets zeggen?

Mag ik nog shout-outs doen? Ik wil graag een shout-out naar Wouter van Dijk. Hij is de beste journalist die er is. Verder naar naar Marcus en Killian en kan ik foodboutique nog even noemen? Mensen moeten dit kennen. Dit is gezelligheid.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *