JUST DO IT

door | 14 dec, 2018 | Ongecategoriseerd | 0 Reacties

Door: Eva Heijne

 

Jullie hebben al een tijdje niets van mij gelezen en zijn praktisch enkel zeikcolumns van mij gewend. Maar in deze zware tijden van deadlinestress, stagedrempels en afstudeerbreakdowns, hebben we elkaar hard nodig. Daarom gooi ik deze keer juist een beetje liefde en moed jullie kant op.

 

Begrijp me niet verkeerd, ondanks dat ik puur en alleen goede bedoelingen heb gaat dit geen sentimentele shitload aan lieve woordjes worden, want daar gaan we niet per se harder van werken, toch? Precies ja.

 

Voor iedereen die vandaag of ergens anders in de nabijetoekomst te kampen heeft met deadlinestress, heb ik maar één kernboodschap. InShia LaBeouf-stijl wil ik je graag zeggen; JUST DO IT!

 

https://youtu.be/ZXsQAXx_ao0

 

Donder die telefoon uit het raam, ga met je influencerbek van Instagram af, take yo kort-pittige huismoeder-ass off Facebook en JUST DO IT! Sluit al je tabbladen, klik de “How to talk like a giraffe tutorial” op YouTube weg. Je hebt geen idee hoe je daar na uren YouTuben terecht bent gekomen, laat staan dat je het daadwerkelijk interessant vindt. JUST DO IT! Klik ook Netflix weg. Ik weet dat ie open staat. Houd jezelf niet voor de gek, deze serie heb je al 43 keer gezien. Klik het maar weg. JUST DO IT! Ook die webshop. Je hebt geen geld en al helemaal geen twintigste paar schoenen nodig. Cut the bullshit AND JUST DO IT!

 

Wat mij betreft flikker je je hele laptop het raam uit samen met alle spullen die je zouden kunnen afleiden van je doel. Hoe eerder je je shit afmaakt, hoe meer tijd je hebt voor andere dingen waarvan je niet per se met je pen via je oog je hersenen uit je kop wil prikken.

 

En lieve mensen ik spreek uit ervaring. Ik ben meester-uitsteller en als het bestond had ik de zwarte band in mezelf in de nesten werken doordat ik 90% van de tijd niet bezig ben met hetgeen wat ik moet doen, maar hetgeen wat op dat moment ineens duizend keer interessanter is dan studeren. Naar een witte muur staren bijvoorbeeld. Of tellen hoeveel enkele sokken ik heb, hondenplaatjes opzoeken. Dat soort bullshit. Ik weet dus hoe moeilijk het soms kan zijn om jezelf een schop onder je reet te geven en aan je studie te gaan.

 

Toch moet het wel gebeuren en als het voor mij weer eens zo ver is dat ik onbewust ben afgedaald naar de donkere krochten van zelfmedelijden en uitstelgedrag, zijn er een paar dingen die ik doe.

 

Ik heb een paar internetpareltjes ontdekt waar ik altijd super mega über (is dat nog een ding?) fabeltastisch gemotiveerd van word en die ga ik, omdat ik in de kern best een goed mens ben, met jullie delen. Beloof me wel dat je daarna niet gaat doorklikken en over drie uur weer zit te koekeloeren naar een filmpje van een tutorial ‘How to organize a flashmob in India with only two cows and a scarf’. (weet ik veel)

 

Hoop dat het jullie helpt.

 

JUST  DO IT.

 

 

 

https://youtu.be/jG7dSXcfVqE

 

https://youtu.be/arj7oStGLkU

 

https://pauw.bnnvara.nl/media/368019?fbclid=IwAR3IQlUuc3PMJhEeGrFnK_gKGCX7URsEtT2A_Q_DMhxyQg-0IQn0_YVWKME

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *