Waltertje Goes Global: Jantine in Barcelona

door | 24 jan, 2019 | Ongecategoriseerd, Spotlight, Waltertje goes Global | 1 reactie

Hola chicos!

Op dit moment zit ik in mijn appartementje aan de ‘Carrer de Sevilla’ naar de blauwe lucht en de schitterende zon te kijken. Heel wat anders dan de prachtige sneeuwfoto’s die ik van iedereen in Nederland naar mij toe gestuurd krijg. En ik moet zeggen: ik mis het nog geen moment.

Ik kijk op de kalender en realiseer mij dat dit alweer de derde week is van mijn avontuur in Barcelona. En jeetje, wat is het fantastisch. Drie weken geleden kwam ik hier aan, helemaal alleen. Met twee koffers lopend door de stad, kijkend op google maps om de goede straat te vinden. Zwetend loop ik door de metro en probeer in mijn meest verstaanbare Engels te vragen hoe ik in hemelsnaam in de goede buurt kom. Eindelijk bij het appartement aangekomen plof ik neer op de bank in de woonkamer en bericht ik het thuisfront: Ik ben er!

De eerste weken gingen voor mijn gevoel ontzettend snel. Ik kwam op vrijdag aan en heb het weekend gebruikt om de stad te verkennen en de beste winkels in de buurt te vinden. Van mijn appartementje heb ik echt ‘mijn’ plekje gemaakt, en met een eigen badkamer en keuken heb ik niets te klagen. Ik vind het heerlijk!

De eerste schooldag was eigenlijk heel relaxt. Niks geen spanning, alleen maar gezelligheid. Nieuwe mensen leren kennen, alle ins en outs van het studentenleven horen en de school en de buurt verkennen. Over school hier hoef ik mij geen zorgen te maken, de vakken vallen reuze mee. Ik ga 2,5 dag in de week naar school en heb de rest van de week de tijd om te doen wat ik wil. Ik heb mij (in een erg optimistische bui) ingeschreven voor de sportschool, en op de vrije avonden zijn we vaak in de leukste kroegen en clubs van Barcelona te vinden.

Wat mij heel erg geholpen heeft is het Erasmus Student Network (ESN). Zij organiseren enorm veel activiteiten voor exchange studenten, met name in de eerste weken. Zo kun je snel nieuwe vrienden maken, gratis naar de leukste clubs en mee gaan naar toffe uitjes in en rondom de stad. Een skitrip naar Andorra, een integration weekend naar Tarragona en 5 dagen feesten op Ibiza, niets is te gek. Dat laatste gaat trouwens in april gebeuren, iets waar wij als exchange studenten nu al enorm naar uitkijken. Let’s get this party started!

Toen ik aan deze studie begon had ik nooit gedacht dat ik nu hier zou zitten. Maar ik moet zeggen, het is de beste beslissing ooit geweest. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Van iedereen die in het buitenland gestudeerd heeft hoorde ik dat het absoluut de moeite waard is, en daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een ‘once in a lifetime experience’, en het worden zes geweldige maanden.

Ciao, adios, hasta la vista,

Jantine

1 Reactie

  1. Heel veel plezier Jantine!!
    Mooi dat je het zo naar je zin hebt!

    Liefs,

    Hilbrand, Lotte en Remco

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *