Backstage: Jelmer bij Southfields

door | 19 mrt, 2019 | Backstage | 0 Reacties

De meeste mensen zullen mij waarschijnlijk niet eens kennen.. Op de feestjes laat ik mijn gezicht namelijk zelden tot nooit zien. Shame on me, I know! Met smoesjes ga ik dan ook maar niet komen..

Ruim 1,5 jaar later dan gepland maar eindelijk ben ik dan ook op stage. Had ik eerder willen gaan? Zeker wel! Heb ik er spijt van dat ik mijn schoolwerk soms heb laten liggen? Nee, zeker niet! Door mijn vertraging heb ik namelijk al veel meters binnen de journalistiek gemaakt en heb ik nu tijdens mijn stage een grote droom zien uitkomen!

Ik loop stage bij Southfields. Voor velen waarschijnlijk een onbekend bedrijf. ‘Was dat dan werkelijk je droom?’, hoor ik jullie denken. Southfields is producent van vrijwel alle programma’s op Ziggo Sport en maakt voor Veronica alle uitzendingen rondom de Champions League en de Oranje Dames. Voor Fox Sports produceren we de Keuken Kampioen Divisie (KKD) en de Tweede Divisie.

Inmiddels zit ik hier alweer anderhalve maand en ben ik voornamelijk door een tweedaags bedrijfsuitje (lees: compleet van de kaart gaan) in de tweede week helemaal thuis bij dit prachtige bedrijf. Ik doe vooral het redactionele gedeelte bij de gaming/digitale kant van het bedrijf.

Southfields is ook de organisator van het NK Voetbalquiz en laat ik nou juist over deze mooiste bijzaak van het leven heel veel opslaan op mijn harde schijf. De meeste lesstof van school ben ik al lang en breed weer vergeten, maar al die gekke voetbalfeitjes blijven hangen. We zijn bezig om van deze quiz die eens per jaar gehouden wordt, iets veel groters te maken. Helaas kan ik daar nog niks over vertellen, maar als je van quizzen houdt verlies dan de site van de NK Voetbalquiz niet uit het oog.

We maken ook quizzen onder de naam Fan of the Match. Dat is een quiz die in de stadions van de verschillende voetbalclubs gespeeld kunnen worden. Die quizzen maken we op dit moment voor onder andere Ajax en Feyenoord. Door mijn goede contacten bij de mooiste club van Nederland zijn we ook bezig om het concept aan SC Cambuur te verkopen.  Ik ben daarom niet alleen journalistiek bezig maar moet ook commercieel denken. Dat is iets wat ik graag wilde om zo mijn kennis te vergroten.

Ook zijn we bezig om een nieuw Formule 1 platform op te zetten. Op Instagram zijn we al actief onder de naam Racemeister, dus mensen VOLGEN VOLGEN VOLGEN. Alle inhoud op dit account verzorg ik samen met een andere stagiair.

Maar nu nog natuurlijk die grote droom! Ik vertelde al dat wij de KKD produceren voor Fox Sports. Daarbij is mijn CV voorgelegd aan Endemol Sport, het bedrijf achter Fox Sports. Op basis daarvan heb ik goedkeuring gekregen om als verslaggever aan de slag te gaan in de KKD! Het is iets wat ik altijd heb willen doen en ben heel erg blij die kans nu te hebben gekregen.  Na een wat zenuwachtige eerste opwachting (lees: zachte stem, trillende bovenlip) gaat het nu allemaal al een stuk vloeiender en beter. Ik ben ook nog nooit zo trots op mijzelf geweest. Ik pluk nu de vruchten van jarenlang investeren. Al voelt het soms nog wel onwerkelijk. Ik, met een Fox Sports plopkap om mijn microfoon. Hoe dan?!

Tijdens het tikken van deze lap tekst is er al wel drie keer tegen mij gezegd dat ik iets moet gaan doen. Dus ik ga weer even door met stagelopen (lees: darten, tafeltennisen).  Oh en dit wil ik nog wel zeggen: als je een droom hebt, werk dan heel erg hard om die waar te maken. Dan ga je altijd de kans krijgen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *