Hoe is het nu met: Charlotte Jansen

door | 30 mrt, 2019 | Hoe is het nu met?, Spotlight | 0 Reacties

Is er een reden om niet vrolijk te zijn? De twerk-koningin van de Bommel, de vrouw van de eeuwige niet uitgekomen goede voornemens en de Free Willie der Free Willies is de ster van de nieuwe Hoe is het nu met? Dames en heren, Charlotte Jansen!

In 2015 heb je jezelf voor het laatst in het Free Willie groen gehesen, dat is ondertussen vier jaar geleden, dus veel mensen kennen je vast niet. Leg ‘s uit met wie we te maken hebben.

Ik ben nu 3 jaar klaar met de opleiding. Ik woon nog altijd in het mooie Zwolle, al sinds m’n tweede jaar van de studie, dus dat is nu 6, 7 jaar. Na m’n studie heb ik nog geen half jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Nu werk ik in Zwolle bij een video productiehuis. Binnen dat bedrijf ben ik verbonden aan online tv-kanalen en een van die kanalen is een heel groot paardenkanaal. Zo groot dat die content maken een fulltime job is. Ik maak repo’s nieuwsitems, promo’s, aftermovies, we livestreamen wedstrijden, quizzen, van alles!

Dat lijkt me qua taken een heel veelzijdige baan!

Ja het is superleuk! We maken een uitzendplanning van wat we allemaal gaan doen. Die rubriek zo vaak per maand, die rubriek zo vaak, dan en dan wedstrijden enzovoorts. En daar kan ik dan lekker zelfstandig mee aan de slag!

Je zei al dat je nog geen half jaar bij het hetzelfde bedrijf hebt gewerkt, je bent ontzettend veel veranderd van baan, hoe komt dat?

Ik ben gewoon snel uitgekeken op werk. Ik heb de Stentor een half jaar gedaan, toen RTV Oost, NU.nl, WNL, Talpa, nu dit sinds vorig jaar juni. En dit wordt de eerste keer contractverlenging voor mij. Ik wil gewoon heel veel ontdekken.

In de horrorstory die ‘geen baan te vinden in de journalistiek’ heet kom jij dus niet voor?

Ik heb eigenlijk sinds ik klaar ben geen dag geen werk gehad, er is juist heel veel werk! Maar daar ben je zelf wel bij. In de tijd dat ik freelancete hield ik contact met vorige werkgevers warm bijvoorbeeld. En deze baan heb ik gekregen omdat ik ongeveer om de twee maanden een mail heb gestuurd met hoe leuk het me leek. Toen opeens hadden ze iemand nodig en nog bij een paardenkanaal ook. Ik ben echt paardengek, dus ik dacht die is voor mij!

Je hebt al veel gedaan, maar heb je nog een droombaan voor ogen?

Je gaat de opleiding journalistiek doen met een droom. Ik wilde bijvoorbeeld correspondent in het buitenland worden. Alleen beetje bij beetje schets je dat beeld bij. Omdat je erachter komt dat je eerst om je ambitie heen gaat cirkelen om er uiteindelijk te komen. Dat doe ik nu. Ik weet niet precies wat ik wil, maar ik weet wel dat ik belangrijke verhalen wil vertellen. Verhalen vertellen dat doe ik nu, het puntje belangrijk dat komt straks wel.

 

Je woont nog in Zwolle, kun je geen afscheid nemen?

Nou ik ben echt verbaasd dat er nog zoveel mensen in Zwolle wonen van de opleiding, niemand is uitgevlogen. Het is ook gewoon een goeie plek. Soms denk ik, moet ikzelf niet eens ergens ander naartoe? Maar dan denk ik waarom ook? Het is gewoon ontzettend leuk hier.

Heb je nog veel contact met je oude studievrienden?

Ja zeker, mijn dierbaarste vrienden komen van Waltertje. Niet iedereen woont meer in Zwolle, maar een grote groep wel.

Maar ik kan me voorstellen dat dat contact als echte arbeiders wel wat anders is dan als studenten…

Ja ja ja…

Daar lijk je niet heel blij mee te zijn.

Nou opeens was er een omslagpunt. Ik ben nu 24 en ik werd een keer wakker en dacht ik heb echt geen zin meer om brak te zijn gewoon. Bij NU.nl ben ik een hele lange tijd elke zondag camjo’er geweest en moest natuurlijk wel goed materiaal afleveren, toen werd het weekend al wel wat rustiger, maar ik ga eigenlijk ieder weekend nog wel naar de kroeg, gewoon lekker biertjes drinken.

Sta je nog weleens twerkend in de Bommel zoals je op de intro altijd deed?

Hahahah nee! Daar kwam ik ook echt alleen met de intro. Ook nog nooit geweest verder.

 

Wat heb je verder allemaal binnen Waltertje gedaan?

Ik ben Free Willie geweest, heb nooit een ander vest gedragen. Drie of vier keer ben ik mee geweest op intro. Ook ben ik voorzitter geweest van de activiteitencommissie en heb ik nog even in de communicatiecommissie gezeten.

 

Wat is je leukste Waltertje moment?

Dat ik per ongeluk ‘s nachts het alarm heb laten gaan in het X-gebouw omdat ik daar doorheen fietste. Jorien en ik hadden shift tijdens de laatste avond, de kroegentocht. We hadden om half twee de pendeldienst. Moesten we met 6 kids naar Windesheim fietsen. We sliepen in de Calohal, dus dan moet je heeeelemaal om X heen fietsen. Ik dacht: dat kan korter! Lekker door de garage van X en dan vinden we wel een gangetje en dan zijn we bij de sporthal. We waren de eerste deur doorgekomen, maar toen waren er geen deuren meer die opengingen naar buiten, dus we waren opgesloten! We zijn zelfs langs allerlei lokalen en de koffiecorner gefietst tot we uiteindelijk wel een uitgang vonden. Stonden we net buiten, ging het alarm af! Enorm lawaai, alle lichten aan, drie busjes van de beveiliging kwamen aangecrosst. Uiteindelijk allemaal goed gekomen. Ton van der laan had toen vanuit het bestuur Calo-dienst. Elke keer als ik Ton nu zie heeft hij het daar nog steeds over. En zo gebeurde er altijd wel wat op intro. Oh! En wat ik ook mooi vind is dat Ik zo vaak naar plaatsje H ben geweest, maar ik heb nooit heb hoeven fietsen. Werd standaard in de bus ingepland in het draaiboek, top!

 

Voor de mensen die je wel kennen sta je vooral bekend om je catchphrase iedere 31 december: ‘ik ga echt stoppen met roken, nu echt!’ hoe is het daarmee?

Ja nou ik ben gestopt! Maar niet door oud en nieuw. Ik deed mee aan een cursus die ze gaven bij Talpa. Eerst dacht ik ja, ik ga echt niet meedoen. Maar twee collega’s waarmee ik altijd rookte deden het wel en dus ben ik toch gegaan. En toen ben ik een cursus van een paar uur voor altijd van het roken afgekomen. Clean sinds 26 januari 2018!

 

Nog tips of een boodschap voor iedereen om het beste uit z’n studententijd te halen?

School is niet meer genoeg. De studie journalistiek is niet meer het belangrijkste waar je nu mee binnenkomt in de mediawereld. Discipline, ambitie, wat ik zelf belangrijk vind is objectiviteit, ook al heb ik het idee dat dat niet meer zo hoeft tegenwoordig. Jeetje dit is wel echt een saaie boodschap zeg.

 

Nou zeg ook ‘s wat leuks dan, een tip specifiek voor de studententijd bij Waltertje.

Zeg overal ja op en zuip je lekker vol hahaha. Maar pas op met je lichaam, want het gaat nog wel eens fout de volgende dag…

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *