Backstage: Sanne bij Stadsschouwburg De Harmonie

door | 15 apr, 2019 | Backstage, Spotlight | 0 Reacties

Klik hier om te lezen over Sanne haar eerste stage: https://www.waltertje.nl/2018/04/backstage-sanne-bij-eva 

door: Sanne Poppe

Als ik hier de eerste week binnenstap, krijg ik het gevoel alsof ze niet zo goed weten wat ze met me aan moeten. Wat doet een journalistiekstudent dan ook bij een theater? Dat wist ik zelf eigenlijk ook niet zo goed, behalve dat ik mijn horizon wilde verbreden, meer skills wilde oppikken en zo een grotere banenkans zou krijgen. En als die stage nou ook eens een keer wat dichterbij huis zou zijn, dan zou dat helemaal geweldig zijn.

Nu zit ik hier, bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Ik werk voor de afdeling Marketing & Publiciteit. Ik hoef maar twintig minuutjes met de trein vanuit mijn hometown Sneek naar Leeuwarden te reizen, uitslapen dus. Ik zat samen met vier andere stagiairs in ons zogenaamde ‘stagiairehok’. Inmiddels hebben drie van hen me verlaten en nu zit ik hier nog met één andere stagiaire onze tijd uit te zitten tot midden juni.

 

Een tweede stage is perfect om eens een andere kant van schrijven te ontdekken. Mijn eerste stage was bij een vrouwenmagazine van de EO, heel ander werk. Daar schreef ik vooral persoonlijke verhalen of artikelen over iets leuks of grappigs, maar hier is je enige doel: OVERTUIGEN! Hoe krijg je het voor elkaar om met datgene wat je schrijft, iemand naar een voorstelling te lokken. Daar leer ik elke dag steeds meer over. En zoals ik al zei: ik hoop zo bij meer verschillende bedrijven terecht te kunnen. Want als we de opleiding mogen geloven, is de banenkans nog kleiner dan de bescheidenheid van Thierry Baudet.

Maar wat doet een journalistiekstudent nou bij het theater, was de vraag. Daar kwam ik gedurende de eerste helft van mijn stage achter. Een paar dingen doe ik elke week: posters vervangen in parkeergarages, tweets de wereld insturen en artikeltjes schrijven voor een aantal huis aan huis kranten in Leeuwarden en omstreken. Voor de rest is echt elke week anders.

Een tijd geleden was er de Gouden Toegift, onze eigen theaterkrant waarvoor ik onder andere interviews heb gedaan met Pieter Derks en Nienke Plas. Ik heb Martijn Koning ontmoet, die verrassend geïnteresseerd was in wat ik allemaal deed en vervolgens hebben we een video met hem opgenomen. Of ik kijk naar welke voorstellingen niet goed lopen en kijk of ik diegene zou willen interviewen: dus even gebeld met Pip Pellens voor een artikel in de huis aan huis kranten.

Verder maak ik heel veel kleine tekstjes, stel ik mails op, vraag ik persmateriaal op bij impresariaten, etc. Het is heel divers werk. Ik mag alles en iedereen is er ook nog eens enthousiast over. Wat wil je nog meer? Oh ja, gratis naar alle voorstellingen. Dat mag dus.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *