CODE ROOD

door | 1 mei, 2019 | Code Rood | 0 Reacties

Door: Romée Scholten 

Yooo!

Ben ik weer. Dit keer ga ik het niet over mezelf hebben (stiekem ga ik heel erg m’n best doen om het wel over mezelf te hebben cause I love that), maar over wat het bestuur de afgelopen maand weer allemaal gefixt heeft. De laatste code rood is weer even geleden, maar we hebben het druk gehad okay?

Laat het bestuur het de laatste tijd een beetje afweten? Oh schoonheden, believe me. We zijn nergens anders mee bezig dan met Waltertje. We gaan namelijk een eigen intro draaien en dat is niet vanzelf gegaan. Ik weet niet waar ik moet beginnen, dus ik kies maar voor het begin. Dit wordt dus ook even geen kort bericht sorry.

Een aantal maanden geleden was het bestuur aan het vergaderen en ineens kwam de introductieweek ter sprake. Na een tijdje hierover babbelen vroeg ik: “Ja maar wat moeten we dan? Gewoon een eigen introductie draaien?” Lieve mensen, dat moment stilte en de kippenvel op iedereens armen op dat moment is een onbeschrijflijk gevoel. And so we began this journey.

Prima, we willen een eigen introductie draaien, maar er is een reden dat we altijd de opleiding nodig hadden. Geld, bellijsten, toegang en kansen voor nieuwe studenten. We hebben elkaar dus heel erg nodig. We merkten echter dat er bij de opleiding geen ruimte was voor een eigen introductie. Er werd van ons verwacht dat we gewoon meegingen met de Bruisweek van 2019. Gelukkig zou Waltertje, Waltertje niet zijn als we daar lekker koppig in zijn gebleven. Er zijn een hoop gesprekken intern gevoerd en we kwamen tot de conclusie dat dit het moment was! Dit is echter een keuze die we niet zonder onze leden konden maken. Alv’tje debij? Vet veel voorbereiding op korte termijn natuurlijk, onze Britte Top heeft, naast haar complete en bovenal kloppende jaarbegroting, ook een begroting voor de introductie gemaakt. Het cda had het goed verwoord in hun brief “Wat er ook gebeurt, bestuur Scholten is voorbereid.” En ook wij missen wel een dingetje, maar vertrouw er maar op dat we alles op alles zetten om altijd 20 stappen voor te zijn.

En daar was die dan, de alv, waar jullie duidelijk kenbaar maakten wat jullie voorkeur had. Een eigen introductie. Nou simpel zat toch? Ha, fout. We hebben de deadline met Bruisweken meerdere malen uit moeten stellen tot het niet meer kon. De laatste keer hadden we onze keuze toch al gemaakt. We gaan die eigen intro rocken, wat er ook gebeurt. Helaas wilde de opleiding nog een spoedgesprek. Vet balen, weer onzekerheid. Wij met het cda weer die kant op. Top tussenoplossing gevonden. We zouden de eerste dag met de gezamenlijke opening meedoen en daarna onze eigen weg gaan.

Twee weken later, onze gesprekspartners van Windesheim met elke hoge pief hierover in gesprek zijn gegaan en heel Windesheim ondersteboven hebben gezet, kregen we bericht. We moesten weer gaan zitten. Shit, sowieso slecht nieuws dus. “Dat voorstel van eerst is niet mogelijk, maar we hebben een aanbod en jullie kunnen daar simpelweg geen nee tegen zeggen.” Oh sweetheart, watch me. Daar zaten we, klaar om er weer met gestrekt been in te gaan, maar na een lange spannende opbouw kregen we de zin “Jullie mogen dit jaar een eigen intro draaien.”

….

Que? Did we just do it??

Niet helemaal. Ja, dit jaar mogen we een eigen intro draaien. Dit jaar is dus ook onze kans om te bewijzen wat wij kunnen en waarom die eigen introductie zo belangrijk is, want deze keer biedt geen zekerheid voor de toekomst. We moeten weer allemaal gesprekken aangaan met het domein Business, Media en Recht, het managementteam en het College van Bestuur van Windesheim. Er worden afspraken zwart op wit gezet en de gesprekken met alle verenigingen worden geopend. Basically heeft Waltertje dus gewoon de relatie tussen Windesheim en studentenverenigingen op de kaart gezet. Het kostte maar een heel klein beetje eigenwijs zijn.

En hier zijn we dan. Een random aankondiging en 6 “FNAME” mailtjes verder, maar we kunnen gaan strijden voor de Waltertje introductieweek 2019. En dit doen we samen. Jullie gaan genoeg van ons horen, want we need eachother, maar voor nu gaan wij, het bestuur met waarschijnlijk hulp van het cda, aan de slag met een compleet plan de campagne en de grootste zaken regelen, zoals een eigen locatie (HYPE). Mocht je ideeën hebben, dan zijn die altijd welkom. Lekker onze secretaris Elske volspammen op info@waltertje.nl .

Voor ik deze veel te lange code rood weer afsluit met een lompe groet, omdat ik niet met gevoel om kan gaan, zal ik toch even een poging doen. Ik wil eventjes mijn waardering uitspreken naar iedereen die me er doorheen gesleurd heeft. Dat prachtige bestuur vol gekkies dat keer op keer ervoor zorgde dat alles op orde was. Lieverds, bedankt voor het opletten en het supporten van elkaar. We hebben het zeker niet altijd makkelijk, maar goddamn wat zijn we een goed team. Ik ben eeuwig trots op jullie (misschien zelfs een klein traantje aan het wegpinken in de trein nu). Lief cda, bedankt voor jullie steun. We hebben jullie zoveel nodig gehad en jullie hebben elke keer voor ons klaargestaan. Ik durf in alle oprechtheid te zeggen dat we niet zo snel zo ver waren gekomen zonder Joost zijn intelligente opmerkingen, Demi haar gevoelige verhalen over de vreemde eend in de bijt gewoon de vreemde eend in de bijt laten en Liz haar oplettendheid en scherpheid. Guys bedankt. En dan last but not least: lieve vereniging waar mijn hart eeuwig voor klopt en waar ik met liefde mijn laatste haren voor verlies. Wat zijn jullie een hoopje prachtig mooie mensen bij elkaar. Jullie steun heeft ons zo veel en ver gebracht. Je wil niet weten hoe moeilijk we deze keuze vonden. We zijn toch maar een paar jongeren die voor bijna 170 man keuzes moeten maken. Dat is zwaar, maar als die 170 man je toelacht… So fucking worth it. Bedankt voor de goede ideeën, het meedenken, jullie welwillendheid en voor de super lieve berichtjes die ik heb ontvangen, waarin jullie je waardering uitten. That meant a lot.

Maar goed, BACK TO BUSINESS! Er is een hoop werk aan de winkel en we gaan pas emo doen als we aan het eind van die 3 slapeloze nachten en 4 intensieve dagen de week af gaan sluiten. Denk vast na over wat voor rol jij wilt spelen in de intro. Wil je mee als crew? Wil je ook helpen met voorbereiden? We laten jullie binnenkort weten wat de mogelijkheden zijn! Ik snap het ook erg goed als jullie vragen hebben. Bel/app/mail mij dan gewoon. Voor nu lekker ontspannen, want de komende periode wordt druk genoeg, maar c’est la vie fuckers! We slepen elkaar er wel weer doorheen.

Alle liefde en een hoop kissies (vanaf een afstandje, want aura)

Romée

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *