Hoe is het nu met: Bart Luppes

door | 25 mei, 2019 | Hoe is het nu met? | 0 Reacties

Hij rolde als eerstejaars per ongeluk het bestuur in en raakte per ongeluk een aftermovie kwijt, maar stopte expres met de studie. Hoe is het nu met: Bart Luppes!

Ikzelf begon de studie in 2015, maar toen was jij al weg. Wanneer ben je afgestudeerd?

Nou, daar komt het al, ik ben nooit afgestudeerd. Ik ben gestopt in 2014. De opleiding kreeg toen een beetje op z’n kloten, de dingen waren niet goed geregeld. Ik zat precies in die lichting. Ik zou daardoor ook een stage en nog wat andere dingetjes opnieuw moeten doen en ik had stiekem ook wat achterstand hoor. Ik heb er een tijdje mee geworsteld, maar toen dacht ik: ik leer niet meer, ik vind het niet leuk meer, ik doe dit alleen nog omdat m’n ouders en m’n oma graag willen dat ik afstudeer. Dat leek me niet de goede reden, dus ben ik gestopt.

Wat ben je toen gaan doen?

Toen heb ik een open sollicitatie gestuurd naar een reclamebureau dat ik via via al kende. En daar ben ik eigenlijk meteen aangenomen. Oh: met een tussenstopje bij Man Bijt Hond trouwens, daar deed ik eerst nog een klein projectje.

Dan was je snel aan de bak zonder papiertje!

Ja dat ging heel snel, binnen een paar maanden was het wel geregeld. In de zomer hakte ik de knoop door en in januari ben ik begonnen bij dat reclamebureau.

Daar ben ik nu iets meer dan een jaar weg overigens, omdat ik mijn jongensdroom waar kon maken bij NOS Sport! Daar kwam een mooie plek vrij, ik dacht daar moet ik naartoe. Zoals elk jongetje denk, haha.

Een gewilde plek inderdaad, en dan kiezen ze jou ook nog eens!

Iedereen wil het wel. De mazzel die ik had, is dat ze socials eindelijk serieus gingen nemen. En bij dat reclamebureau maakte ik vooral socials en digitale campagnes. Die ervaring gecombineerd met een journalistieke opleiding, ik denk dat dat op zich wel een aardige mix was. Nooit gevraagd naar een diploma ook! Nooit.

Die socials vallen inderdaad wel op bij jou. Is dat een beetje jouw specialiteit?

Ja, dat is een beetje zo gegroeid door de jaren heen. Ik was altijd wel vrij snel met die dingen. Met Twitter vooral, dat heb ik samen met mijn klas ontdekt en toen zag je het echt als een olievlekje verspreiden over de opleiding. Ik heb het altijd interessant gevonden, maar het is niet iets wat ik altijd wil blijven doen.

En toch ben je recent van baan gewisseld. Je doet niet meer alleen de socials voor NOS Sport, maar voor de hele NOS! Je bent er dus nog niet klaar mee.

Ja! Officieel ben ik opeens adviseur geworden. Voor het merk NOS, maar ook voor alle deelredacties. Het idee is eigenlijk dat iedereen die nieuwe ideeën heeft over socials naar mij kan komen en dan kan ik me er tegenaan gaan bemoeien, of niet natuurlijk. En ik kan zelf ook pro-actief nieuw beleid voorstellen.

En toch wil je niet per se verder met socials. Wat zou je wel willen doen?

Nou dat weet ik niet eens zo goed, haha. Ik kijk ook nooit zo heel ver vooruit, voor nu is dit goed. Wanneer ik toe ben aan verandering, dan komt het dan wel weer. Bij de NOS komen ook nog genoeg openingen.

Bij de NOS zit je wel op je plek dus?

Ja, dat vind ik een hele fijne werkplek, fijner dan verwacht! Toen ik op de opleiding zat dacht ik: wow, de NOS! De crème de la crème, fucking serieus, maar dat valt wel mee!

Ik weet niet of dat nou zo positief is…

Haha, ik bedoel meer dat het vooral heel menselijk is, heel sociaal, heel open. Dat valt me echt op.

Net zoals Waltertje natuurlijk. Wat heb jij allemaal binnen de vereniging gedaan?

Tijdens mijn intro kwam er iemand van het toenmalige bestuur naar mij toe met de vraag of ik Walter wilde worden. En toen dacht ik eigenlijk dat dat betekende dat ik ging solliciteren voor een blauw vest. Ik had de kleuren nog niet op een rijtje… Had ik dat gesprek, bleek het over rood te gaan! Iets andere koek, maar als broekie dacht ik: ja prima, doe maar, ik doe mee. Dus toen ben ik het bestuur ingerold. Bestuur had toen vijf man en ik was algemeen lid. Heerlijk, beetje op de achtergrond. De intro was altijd mijn beste tijd. Ik was geen voorzitter, geen vice, geen secretaris. Ik weet niet eens meer wat ik was, haha. Chef intro gewoon. Ondertussen een beetje de site en de socials bijhouden, dat soort dingen.

Toen al in de socials! En je bent ook onderdeel van het mediateam geweest toch?

Ja filmploeg! Twee of drie jaar. Maar we zijn nog steeds de aftermovie van 2014 kwijt! Baal ik wel van, wat een geniaal slechte film was dat.

Wat is je mooiste Waltertje-moment?

Sowieso tijdens de intro. De laatste avond in het Paard vond ik, vooral als Walter, het mooist om te zien. Dan staan alle nieuwe, vermoeide studenten klaar aan de voorkant en dan gaan de lichten uit en de rookmachine aan. Dan dacht ik: ach kijk nou, daar zijn ze weer. Met in m’n achterhoofd dat ik dat ook ooit ben geweest. Mooi.

Heb je nog een tip/boodschap voor de studenten van Waltertje van nu?

Maak je niet te druk en elke beslissing die je neemt is niet voor eeuwig. Soms kan je heel erg zitten met een bepaald besluit en denk je, als ik dit kies, kan ik nooit meer dat, maar dat is niet zo. Er is altijd ergens weer een opening, je komt altijd weer verder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *