Hoe is het nu met Armon Veeneman?

door | 8 okt, 2019 | Hoe is het nu met? | 0 Reacties

TREKKEN, TREKKEN, TREKKEN!! Deze woorden doen je natuurlijk maar aan een iemand denken, by far de fanatiekste Willie in de Waltertje-historie: Armon Veeneman!

  • In 2017 ging je voor het laatst mee op intro als Willie. Heb je je stem ondertussen al terug?

Haha ja, onderhand wel! Maar na de intro had dat altijd wel een paar dagen nodig. De donderdag na de intro moest ik altijd alweer trainen met voetbal… Ik werd 3 jaar achter elkaar uitgelachen op het veld.

  • Ruim een jaar geleden ben je afgestudeerd, netjes binnen vier jaar!

Ja, inderdaad! Ik kwam van het mbo, maar ik had altijd al het idee om journalistiek te gaan studeren en om zo in de voetbalwereld terecht te komen. Op mijn selectiedag had ik een introgesprek met Binne Keulen, die zei dat het heel zwaar ging worden als je van mbo kwam. Dat ik heel erg geluk zou hebben als het binnen vier jaar zou lukken, want dat gebeurde niet vaak. Dat was voor mij natuurlijk juist de motivatie om het lekker wel binnen vier jaar te halen. Ik was ook wel van feestjes en uitjes, maar wilde het wel gewoon halen. Er zijn in die vier jaar moeilijke momenten geweest, maar het is allemaal gelukt.

Je was altijd al een ambitieuze student, ook buiten school om. Je was bijvoorbeeld heel veel met sport bezig. Heeft dat je meteen geholpen bij het vinden van een baan?

Ja, na mijn afstuderen ben ik direct aan de slag gegaan. Tijdens vier jaar studie heb ik ook vier jaar gefreelancet, waaronder voor AD Sportwereld en de Stentor. Maar na mijn studie wilde ik toch meer multimediale uitdaging. Toen kwam ik een vacature tegen bij Endemol Shine, het productiebedrijf voor Fox Sports. Zij maken alle programma’s voor Fox en zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de programma’s. Dan moet je denken aan wedstrijden, maar ook aan programma’s zoals Fox Sports Vandaag.

Kwam je daar makkelijk binnen met die bak ervaring die je al had?

Ik streed samen met vier andere kandidaten om de baan, dus ik ging er al zonder verwachtingen in. Ik had alleen maar ervaring op schrijfgebied. “Als ze iemand kunnen aannemen met meer tv-ervaring, zullen ze die vast kiezen”, dacht ik. En toen werd ik tot mijn grote verbazing gebeld met de mededeling dat ik was aangenomen! Dat was een verrassing, maar wel heel tof om me zo verder te kunnen ontwikkelen.

  • En nu zit je bij Vitesse!

Ja! Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk in de sportwereld terechtkomen en zeker bij Vitesse. Ik kan bij deze baan mijn ervaring in de geschreven journalistiek en in de tv-wereld goed gebruiken. Ik maak geschreven content en maak Vitesse TV, dus ik doe ook interviews. Van voorbeschouwen met de trainer tot het maken van maatschappelijke items. Maar ook sociale media op wedstrijddagen, om binding met supporters te creëren. Ik doe dus een deel communicatie, maar ook journalistiek. Ik heb het heel erg naar m’n zin!

  • Zien we jou over een aantal jaar op het veld bij Studio Sport staan met een microfoon in je hand?

Als je in de voetbaljournalistiek begint dan wil iedereen wel de nieuwe Jan Joost van Gangelen of Tom Egbers worden, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik zit nu bij Vitesse, maar misschien keer ik over 10 jaar wel terug bij FOX of Studio Sport omdat ik me dan zo ver ontwikkeld heb. Dat lijkt me heel gaaf: in het stadion staan, dichtbij het veld en de spelers. Dat heb ik altijd al gewild.

 

  • Wat is je leukste Waltertje-moment?

Dat zijn er wel heel veel geweest, op de onvergetelijke gala’s bijvoorbeeld. Maar mijn meest waardevolle Waltertje-moment was mijn eerste jaar als Willie. We hadden een hele gezellige crewgroep en hadden het echt heel leuk met elkaar. Internetgekkies werden constant genoemd, daar heb ik het nog steeds over met oud-Waltertjecollega’s. En natuurlijk het groepje dat ik toen had, dat was super. Ze waren heel enthousiast en betrokken. Drie van die kids zijn zelfs in het bestuur terechtgekomen.

  • Wat wil je nog kwijt aan de studenten van nu?

Ik vond het eigenlijk altijd een enorm cliché, maar het klopt wel: ga naast je studie vooral aan de slag. Docenten zeggen het ook al jaren, maar het is ook wel echt waar. Het helpt je tijdens je studie, maar zeker ook daarna.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *