Student van de Maand: Bruce Reijnders

door | 4 okt, 2019 | SvdM | 0 Reacties

Tijdens de Waltertje Intro ging hij volledig los op Single Ladies en had hij naar eigen zeggen ‘de tijd van zijn leven’. Eerstejaars Bruce Reijnders won met zijn klas een Winkracht-prijs en mag zich ook al lid noemen van de activiteitencommissie. Geen slecht begin voor deze nog nét geen 18-jarige, die zich de eerste Student van de Maand van dit collegejaar mag noemen!

Deel 1

Bruce, het is alweer oktober. Is de eerste maand van het collegejaar voor jou ook voorbijgevlogen?

Zeker! Je leert veel andere mensen kennen, wat veel gezelligheid oplevert.

Inmiddels is je eerste praktijkweek van start gegaan. Ben jij iemand die de kar trekt?

Voor nu kijk ik nog even de kat uit de boom. Dit is voor ons een tekstpraktijkweek, wat niet helemaal mijn ding is. Bij een radiothema ben ik wel van plan om wat meer taken op me te gaan nemen.

Je hebt inmiddels drie reguliere collegeweken gehad. Hoe bevalt het tot nu toe?

Af en toe gaat het voor mij wel wat langzaam. Soms spreekt het me ook niet zo aan, of wordt er vrij veel herhaald. School blijft wat dat betreft school, maar ik vind het in ieder geval beter te doen dan de middelbare school.

Voor alle eerstejaars begint het jaar met Winkracht. Jij was met je klas dit jaar een van de winnaars! Wat heb je precies gemaakt?

We hebben Swipewise gemaakt, een soort Tinder voor nieuws. Je kunt dus nieuwsberichten naar links of naar rechts swipen. Berichten die je naar rechts veegt, belanden in je archief. Wanneer je naar links hebt geswipet, krijg je op basis van algoritmes nieuwe content aangeboden die bij je past. We hebben dat idee gepresenteerd in een toneelvorm, waarmee we de presentatieprijs wonnen.

Waarom heb je eigenlijk voor de studie Journalistiek gekozen?

Het klinkt heel lullig, maar in eerste instantie omdat ik niets beters kon verzinnen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik presenteren al langere tijd erg leuk vind. Ik heb de afgelopen jaren veel gedebatteerd en toen ik hoorde dat presentatie ook binnen deze studie belangrijk is, was de keuze snel gemaakt.

Heb je een bepaald doel voor ogen?

Dit jaar wil ik gewoon zorgen dat ik minimaal die 54 punten haal. Daarnaast wil ik leuke dingen doen binnen de activiteitencommissie.

Dilemma’s

Dalfsen of Zwolle? Ik ken praktisch niemand in Dalfsen, alleen mijn teamgenoten. Ik woon er net buiten, in het bos. Op kamers gaan heeft nog geen haast, want thuis heb ik het verder goed.  

Bruce Lee of Bruce Springsteen? Geen van beide, als we het over de herkomst van mijn naam hebben. Mijn vader en zijn beste vriend, een Amerikaan, hadden ooit de afspraak gemaakt dat ze hun eerste zoon naar elkaar zouden vernoemen. Na mijn oudste broer Scott vonden mijn ouders het raar om bij een tweede zoon ineens voor een oer-Hollandse naam te gaan. Grappig genoeg heeft de beste vriend van mijn vader nooit kinderen gekregen. Een beetje een naaistreek dus.

Schrijven of monteren? Ik ben niet zo technisch. Als je ‘schrijven of video’ had gezegd, had ik juist wel weer voor video gekozen. Voor de camera staan vind ik veel leuker.

Je leven riskeren voor een baan of veilig achter een bureau? Ik wil mensen graag entertainen en het vooral zelf ook leuk vinden. Plezier hebben in wat je doet vind ik erg belangrijk, anders is iets voor mij de moeite niet waard.

Dansen of zingen? Dansen, dat moge duidelijk zijn. Thuis is onze vaatwasser een half jaar kapot geweest, waardoor we ineens moesten gaan afwassen. Dan zette ik de muziek keihard en ging ik los.

Deel 2

Nog even over dat laatste dilemma. Sommige meiden waren nogal verbaasd over het feit dat jij de choreografie van Single Ladies volledig uit je hoofd kent…

Ik heb twee zomers geleden op dat nummer gedanst tijdens de bonte avond van een zomerkamp. Single Ladies is altijd leuk als het wordt gedraaid en het is een echte conversation starter. Je valt meteen op en je raakt daardoor met anderen in gesprek.

Waltertje was dit jaar ontzettend blij met de nieuwe lichting die meeging op intro. Hoe heb jij die vier dagen ervaren?

De tijd van m’n leven. Ik ben heel competitief, dus ik vond de opdrachten erg leuk. We hebben met Marlies als perfecte Willie de intro nog gewonnen ook! Je leert nieuwe mensen kennen, sluit nieuwe vriendschappen: dat zijn momenten die je nooit meer vergeet.

Foto: Jeroen Schaaphok

Je wordt op 9 oktober 18 jaar en je drinkt dan ook geheel volgens de wet nog geen druppel alcohol. Er zijn genoeg 17-jarigen die ieder weekend straalbezopen zijn…  

Sommigen vinden het dan ineens heel vreemd dat je je aan de wet houdt. Ik heb vroeger die afspraak met mezelf gemaakt en heb ook nooit de behoefte gehad. Ik vind het ook gezellig zonder alcohol en ik kan de volgende dag mooi iedereen vertellen wat voor stomme dingen ze gedaan hebben.

Je besloot je na de intro ook vrij snel bij de activiteitencommissie te voegen. Heb je nog meer plannen om je eerste jaar wat meer te verrijken?

Voor nu wil ik vooral energie in de ‘actiecom’ steken. Vanaf begin af aan was ik heel enthousiast over de vereniging. Misschien komt er ooit wel een speciale dansactiviteit!

Wat hoop je vanaf nu tot volgend jaar zomer op journalistiek vlak te leren?

Ik hoop op digitaal vlak wat stappen te maken en mijn presentatievaardigheden wil ik ook graag verder verbeteren. Met debatteren heb ik al de nodige presentatie-ervaring opgedaan, maar het kan altijd beter.

Waar zien we jou over tien jaar?

Ik hoop dat ik te zien ben op tv, of te horen op de radio. Ik schijn een radiogezicht te hebben… Mensen entertainen en blij maken, dat is wat ik graag zou willen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *