Waltertje Goes Global: Diego in Madrid

door | 9 okt, 2019 | Waltertje goes Global | 0 Reacties

Hola mis Waltertjes! Het is jullie eigen hombre vanuit Madrid!

Inmiddels zit ik al ruim een maand in het zonnige Madrid (het is hier nog steeds 28 graden elke dag) en dat bevalt me inmiddels meer dan prima. Al in het eerste jaar van de studie had ik in mijn hoofd zitten dat ik mijn minor in een Spaanse stad wilde volgen. Iedereen denkt altijd dat ik Spaans ben, dus waarom geen Spanjaard worden voor vijf maanden?

Na deze maand ga ik toch steeds meer twijfelen aan mijn Nederlandse nationaliteit want man, wat zijn deze stad en de Spaanse cultuur geweldig. Gigantisch grote historische gebouwen, honderden rooftop bars, blije, warme mensen, tapas en veel uitgaan, heel veel uitgaan. Madrid telt duizenden clubs, bars en nog meer gekke plekjes waar je los kan gaan op reggaeton. Ik had weleens gehoord dat Madrid bekend staat om haar gekke nachtleven, maar dit had ik nooit gedacht. Avondeten doe je pas om 22:00 met je amigos, om vervolgens over te gaan op de pre-drinking. Dit laatste is noodzakelijk, want in de gemiddelde club betaal je zo’n 7 euro voor een biertje. Gelukkig organiseert de studentenvereniging voor Erasmusstudenten, ESN, elke dag een feest en regelen ze geweldige kortingen. Uitgaan doe je tot 06:00 waarna je de nacht / ochtend afsluit met wat heerlijke churros, me gusta!

Ik had weleens gehoord dat Madrid bekend staat om haar gekke nachtleven, maar dit had ik nooit gedacht.

Wat school betreft is het anders. De opleiding journalistiek wordt hier alleen gegeven in het Spaans en hoewel ik de basis van Spaans nu onder de knie heb, is het niet genoeg om Spaanse les te volgen. In plaats daarvan studeer ik Protocol, Organization of Events and Corporate Communication. Een hele mond vol en hoe divers de naam klinkt, zo divers zijn mijn vakken ook. Bij het ene vak leer ik over het Spaanse rechtssysteem en bij het andere vak over hoe regeringen omgaan met crisissituaties. Super interessant, maar wel moeilijker dan ik had gedacht. Mijn klas bestaat voor 90 procent uit Spanjaarden, wat ik in het begin moeilijk vond. Inmiddels vind ik dat super tof, omdat ze mij alle onbekende plekjes en Spaanse gebruiken kunnen laten zien.


Maar mijn verblijf hier was de eerste paar weken niet alleen maar feesten en blijheid. Ik ben de tweede week van mijn verblijf verhuisd. De kamer die ik vanuit Nederland had geregeld, bleek niet helemaal te zijn zoals beloofd. Geen warm water, geen WiFi, Spaanse huisgenoten die geen Engels spreken en elke dag een uur reizen naar school en het centrum. Niet aan te raden als je om 08:00 al les hebt… Het maakt het toch een stuk moeilijker om je nieuwe vrienden te zien als je elke dag meer dan een uur moet reizen. Die twee weken waren op z’n zachtst gezegd vreselijk. Ik begon me alleen te voelen, niet op m’n plek en ik dacht er zelfs over na om terug naar Nederland te gaan. Na enorm veel gestress, bankzaken, veel telefoontjes en bemoedigende woorden van mijn nieuwe vrienden, heb ik last minute een nieuwe kamer kunnen vinden middenin het centrum!

Mijn vrienden hier hebben me de toepasselijke bijnaam ‘Falso Español’ (Nep Spanjaard) gegeven.

Inmiddels woon ik nu twee weken in mijn nieuwe kamer dichtbij het centrale punt van Madrid, Puerta del Sol, waarvan de Spanjaarden zeggen dat het je geluk brengt als je er loopt. Normaal geloof ik niet in zulke ongein, maar hier ben ik heilig van overtuigd. Mijn leven is 180 graden gedraaid van stressvol en alleen naar ongelofelijk gelukkig en druk. Tientallen feestjes, dronken avonden, bezoekjes aan Spaanse steden en ongelofelijk veel nieuwe vrienden uit de hele wereld. Van Peru tot aan Zuid-Korea, ik kan ze inmiddels allemaal goede vrienden noemen die me de toepasselijke bijnaam ‘Falso Español’ (Nep Spanjaard) hebben gegeven. Op mijn planning staan nu nog een bezoek aan Valencia, Barcelona, Malaga, Salamanca, wat festivals en talloze avonden uit. Ik wil er nog lang niet aan denken om weer terug te gaan naar Nederland en kan niet wachten op de avonturen die me hier te wachten staan.

Tot januari en te amo Waltertje! <3

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *