Hoe is het nu met: Roos Jobse

door | 13 nov, 2019 | Hoe is het nu met? | 0 Reacties

In het begin van de studie had ze niet zoveel met Waltertje (kan gebeuren, we don’t judge), maar toen de vonk eenmaal was overgeslagen, was ze niet meer weg te denken. Ze bouwde een reputatie op als eeuwige student en ging verder onder de naam ‘oma Roos’, waardoor ze zelfs na haar afstuderen nog op de intro stond te djensen! De nieuwe Hoe Is Het Nu Met gaat over niemand minder dan Roos Jobse!

 

Waltertje: the Return of oma Roos, een vaak gelezen boek, hoe vaak ben je uiteindelijk mee geweest op intro?

Valt wel mee! 3x maar als Willie. De eerste twee/drie jaar was ik niet echt met Waltertje bezig. Toen kwam die vertraging en dan is Waltertje opeens wel gezellig. Het werd alleen zo’n ding omdat ik al zo lang op de opleiding zat en steeds weer werd gevraagd.


Jij hebt ook altijd ontzettend veel journalistiek werk gedaan tijdens je studie, wat allemaal?

Tijdens mijn studie ben ik al begonnen bij WNL op de radio. Ik werkte mee aan een nachtprogramma. Ik stopte daar toen ik stage ging lopen bij AVROTROS Opgelicht als webredacteur. Daar ben ik toen blijven plakken. Na mijn stage werd ik ook aangenomen bij de Nieuwsshow op NPO Radio 1, ook van AVROTROS En ondertussen werd ik nog opgeroepen voor Opgelicht?! en ZorgNu, een televisieprogramma dat nu Dokters van Morgen heet. Ik was dus een beetje vliegende keep voor allerlei programma’s. Ondertussen was ik ook weer terug voor WNL aan de slag op dinsdagnacht als regie, ontzettend leuk om te doen. Jeetje het is net een sollicitatiegesprek dit!

 

Dit heb je allemaal tijdens je studie gedaan?

Ja, vandaar dat ik er zes jaar over heb gedaan, lekker gemiddeld. Nu lijkt het trouwens net alsof ik de hele tijd aan het werk was, maar dat is niet hoor. Heb ook vooral uit m’n neus zitten vreten. Waltertje hielp daar ook niet bij haha.

 

 

Zou je zoveel werken naast je studie aanraden?

Ik had al veel vertraging, ik moest mezelf op een andere manier motiveren. Toen kreeg ik een aanbod van WNL en dacht dan doe ik dat wel even. Het werken ernaast was niet de reden voor vertraging, door te werken raakte ik juist gemotiveerd. Dat is ook wel een tip, ga iets kleins doen als je het allemaal even niet meer weet. Hoe leuk de studie ook is, je leert het beste als je het gewoon doet.

 

Met zoveel ervaring mocht je vast meteen ergens aan de bak toen je afstudeerde?

Ja, ik zat op de online redactie van AVROTROS. Die redactie bemoeit zich online met elk programma dat uitgezonden wordt.

 

Toen was je al een tijdje aan het werk, maar dacht je alsnog ajuu paraplu, ik vertrek naar Zuid-Amerika!

Ja! Ik dacht altijd als ik nu eenmaal aan ‘t werk ben dan kan ik niet zomaar opgeven. Je moet natuurlijk heel veel ervaring opdoen in het werkveld, maar aan de andere kant, ik had het gevoel ik kan wel zo doorgaan zoals ik altijd deed en nog 40 jaar doorwerken, maar dat wilde ik niet. Toen heb ik m’n baan opgezegd, ticket geboekt en ben ik een half jaar weggeweest. Ik raad het iedereen aan!

 

Een hele stap om te zetten, je baan opzeggen en weggaan.

Inderdaad, ik dacht we zien wel weer als ik terug ben. De stress om een nieuwe baan begon al wel te kriebelen aan ’t einde van de reis, want m’n geld was echt op. Toen heb ik weer contact opgenomen met mijn baas bij VROTROS en uiteindelijk kon ik gewoon terugkomen! Dus zit ik weer op dezelfde plek, het is ook zo’n gezellig team, een soort Waltertje 2.0. We zitten iets te vaak te borrelen dus…

 

 

Over Waltertje gesproken, wat is je favoriete Waltertje-moment?

Sowieso iets op de intro. Ik denk tijdens de kroegentocht, toen kwamen we bij het Paard en toen stonden er studenten van een of andere lerarenopleiding. Toen riep iemand “Waltertje Takes Over!!”en dat werkte helemaal, we namen heel het Paard over binnen no time. Dat was zo leuk, die kroegentocht was top.

Wil je nog wat meegeven aan de studenten van nu?

Ik zou aanraden om altijd de hoop te houden, ookal heb je het gevoel dat je in het diepste dal ever zit, op de studie of persoonlijk. Hoe dan ook kom je eruit. Als je merkt dat deze studie voor jou is en je voelt je op je plek, zet je schouders er dan onder en ga door. Vraag veel begeleiding en het maakt niet uit als je er langer over doet, trek jezelf uit dat dal, hoe dan ook.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *