Waltertje Goes Global/Backstage: Stèfan op Curaçao

door | 4 nov, 2019 | Backstage, Waltertje goes Global | 0 Reacties

Hey Dushi’s, bon bini na Kòrsou! Ik zit nu twee maanden op dit prachtige eiland en het gaat goed met me! Als je me volgt op insta en mijn stories vaak bekijkt, denk je misschien dat ik een tussenjaar heb omdat ik alleen maar feest onder een palmboom, happy hours meepak bij de strandtentjes en verbrand in de volle zon op een parelwit strand na een duik in een azuurblauwe zee. Wat ik hier eigenlijk echt aan het doen ben? Stagelopen bij Paradise FM. Ja mensen, ik ben eigenlijk knetterhard aan het werk!

Paradise FM is een Nederlandstalig radiostation op Curaçao. We brengen het lokale en het wereldnieuws naar de mensen. Je zou de zender kunnen zien als een mix van Radio 1 (actualiteit) en Radio 10 (de grootste hits aller tijden). Het is een kleine organisatie met weinig personeel, waardoor je als stagiair erg veel mag (en moet) doen. Dat brengt veel verantwoordelijkheid en druk met zich mee, maar daar kan je veel van leren. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Een van de dingen die ik nu aan het opzetten ben, is de videoafdeling van onze zender. Een radiostation kan eigenlijk niet meer zonder beeldmateriaal (kijk maar naar de hoogtepunten van Mattie en Marieke van Qmusic of de release reacties van 538). Op Curaçao lopen ze met veel dingen een beetje achter. Een mooie kans dus om daaraan te werken! Een van de dingen die ik bijvoorbeeld doe is het dilemma op dinsdag. Dit filmpje komt iedere dinsdag online op onze socials (paradisefmcuracao).

https://www.instagram.com/p/B3pcZj3AiHM/

Voorafgaand aan mijn avontuur vond ik het wel erg spannend om zomaar een half jaar zonder mijn familie en vrienden te zijn. Ik ben echt een familiemens dus ik vond het erg lastig om afscheid te nemen op Schiphol. Gelukkig krijg ik elke dag appjes van lieve vrienden en familieleden, dat is erg leuk. Het is natuurlijk ook niet zomaar iets wat je gaat doen. Je springt als het ware in een zwart gat en je weet niet waar je belandt. Maar het leuke aan een buitenlandstage is dat iedereen dat gevoel heeft. Alle stagiairs komen hier met niks dus je maakt supersnel contacten en direct nieuwe vrienden.

Ons huis is dan ook supergezellig. Ik verblijf in een studentenhuis met dertig andere stagiairs. Ik heb mijn eigen studio dus ik kan me terugtrekken als ik daar behoefte aan heb. Maar eerlijk: het is beneden met alle anderen veel gezelliger. Ik heb leuke huisgenootjes, allemaal totaal verschillende karakters. Ik ben de enige Twentse boer, voor de rest een paar individualistische westerlingen, carnaval vierende Brabanders en een verdwaalde Drent. Die afwisseling maakt het juist superleuk. Ik hou ervan om met zoveel mogelijk karakters goed overweg te kunnen dus ik kan hier lekker mijn ei kwijt. In het weekend gaan we ook gezellig met z’n allen op stap. We zijn echt een soort familie geworden. Vet leuk!

Het weer is warm. Erg warm. Death Valley warm soms. Gelukkig staat er een lekker windje dat het aangenaam maakt om in het weekend op het strand te liggen. En de weekenden zijn hier net een minivakantie. Er zijn zoveel tropische dingen te doen hier. En weet je wat het leuke is: de feestjes hier zijn lekker vroeg afgelopen. Ze beginnen rond 21:00 uur en rond 1:00 uur is het klaar. Zo heb je nog wat aan je volgende dag. Ik ben daar altijd een groot voorstander van geweest en ik moet zeggen dat het top bevalt. De volgende dag heerlijk bijkomen op het strand zonder dat je al te moe bent. Na je stranddagje pak je gewoon bij de zonsondergang een mojito happy hour mee. Heerlijk!

Ik vind het mooi om te zien dat ik ook hier op een eiland vijf uur bij van jullie vandaan mijn eigen leven kan opbouwen. En natuurlijk is het hard werken, maar ieder moment dat ik een palmboom zie ben ik weer aan het genieten. Als ik terug ben in de winter kom ik jullie op het eerstvolgende Waltertje feest natuurlijk weer vergezellen en jaloers maken met mijn bruine vachtje! Masha Danki dushi’s! Vergeet niet te genieten!

Ayo!

Stèf

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *