Backstage: Eline bij Mashable

door | 2 dec, 2019 | Ongecategoriseerd | 0 Reacties

Ik weet nog goed hoe mijn sollicitatiegesprek ging. “Ik wil jou erbij hebben. Officieel mag ik het nog niet zeggen en moet ik een week wachten voordat je het te horen krijgt maar dat maakt mij niks uit, ik wil deze kans niet aan mij voorbij laten gaan.” Dat zijn de woorden die ik te horen kreeg van mijn huidige stagebegeleider tijdens mijn gesprek. Het gesprek vond plaats in de Julia’s op Amsterdam Centraal en ik was net een dag terug van Sziget. Om te illustreren hoe ik mij op dat moment voelde: Als je denkt dat introtyfus erg is, dan is Szigettyfus ongeveer introtyfus keer vijf. Ik voelde mij zo ontzettend verrot, maar het waren die zinnen die mij weer topfit lieten voelen.

Voor als je afvraagt waarom het gesprek niet op kantoor plaatsvond: Deze was er simpelweg nog niet. Ze hadden net een contract ondertekend waarmee ze een ruimte kregen maar daar stonden verder nog geen meubels in. Niet alleen bestond het kantoor nog niet, ook het bedrijf bestond officieel nog niet. Ik ging stage lopen bij een bedrijf dat nog niet bestond in een niet bestaande ruimte. Ik nam een ontzettend groot risico maar tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.

Waar ik stage loop is Mashable Benelux. Dit is een website die zich bezig houdt met films, games, series, technologie en entertainment. De Amerikaanse website Mashable doet het wereldwijd ontzettend goed. Maandelijks trekken ze zo’n 45 miljoen lezers, hebben ze 28 miljoen volgers op social media en worden hun artikelen per maand 7,5 miljoen keer gedeeld. Men vond dat het tijd werd voor de Nederlandse versie en daar werk ik dus voor. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een ontzettende geek ben. Dus het feit dat ik mag werken voor zo’n bedrijf voelt voor mij een beetje als een kind in een speeltuin. Ik mag naar bioscopen toe om films te bekijken, ik mag gratis naar Dutch Comic Con om daar items te schieten, ik ben naar een arcadehal geweest en ik mag gratis naar diverse musea toe. Ik besef dat ik ontzettend veel geluk heb met mijn stageplek, maar ik moet er wel te-ring hard voor werken.

(Klik op de foto voor Eline’s item over Comic Con)

Ik mocht en mag namelijk meehelpen met een start-up van een bedrijf. Dit is ontzettend gaaf om aan mee te morgen werken maar ook ontzettend onzeker. Ik krijg enorm veel ruimte voor eigen inbreng: Zo heb ik mee mogen denken over vaste rubrieken, mag ik meedenken over de socials, over de content – over vrijwel alles mag ik iets zeggen en dan wordt er ook daadwerkelijk naar mij geluisterd. Eerst was het vooral achter de schermen werken en zorgen dat alles klaar stond voor de lancering van de website. Inmiddels staat de site online en krijg ik dus ook meer te maken met deadlines. Wat het zo onzeker maakt is dat je niet weet hoe zaken gaan lopen. Valt de Nederlandse Mashable wel in de smaak en zijn onze ideeën wel goed genoeg? Ik werk ontzettend hard om de site lopend te houden en het zijn meer dan alleen ‘stagiairetaken’ waar ik mij mee bezighoud. Om een beeld te schetsen: Ik ben zowel de eindredacteur als de researcher als social media expert als de verslaggever. Ik ben meer dan slechts een stagiaire voor Mashable Benelux want een stagiair zou in principe misbaar kunnen zijn, maar dat ben ik niet:  Het team bestaat uit drie stagiaires en twee bazen.

Als ik niet op kantoor aanwezig ben omdat ik op pad ga voor een item, komen er ook slechts half zoveel items online dan wanneer ik er wel ben.Ik draag eigenlijk dus best een zware last op mijn schouders.

Het klinkt misschien helemaal niet leuk en lijkt het alsof ik mijzelf uit de naad werk, maar ik zit er ontzettend op mijn plek. Wat mijn stage zo leuk maakt is dat ik dus zoveel ruimte krijg om te doen wat ik wil doen maar ook omdat mijn stagebegeleider het vertrouwen in mij heeft. Tuurlijk werk ik ontzettend hard – misschien wel meer als bij een ‘gewone stage’, maar dat doe ik omdat ik het werken voor Mashable Benelux ontzettend leuk vind. Ik heb mijn eigen rubrieken, ik mocht mijn eigen videoserie opstarten en ik schijf over dingen waar ik oprecht geïnteresseerd in ben.  Mijn inzet blijft gelukkig niet onopgemerkt want juist omdat ik zo hard werk krijg ik de vrijheid om te doen wat ik wil doen. Ik krijg regelmatig te horen dat mijn stagebegeleider enorm blij is dat hij mij in zijn team heeft en dat motiveert mij om door te gaan.

Ik ben benieuwd naar de toekomst van Mashable Benelux en ik ben wel benieuwd naar hoe groot ze uiteindelijk gaan worden. Mijn stagebegeleider heeft al subtiel aangegeven dat hij mij een baan wil aanbieden na mijn stage dus ik denk dat ik er nog wel eventjes blijf. Maar ik mag doen wat ik wil en ik doe alleen maar leuke dingen. Kortom: Mij hoor je niet klagen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *