Student van de Maand: Demi Blom

door | 10 dec, 2019 | SvdM | 0 Reacties

Ze heeft alle commissies afgetikt en is zelfs voorzitter geweest, maar nu gaat ze zich focussen op afstuderen! Demi Blom is helaas uit de communicatiecommissie gestapt en daarmee voor het eerst sinds 2015 niet actief binnen Waltertje. Tijd voor een laatste eerbetoon: Demi is de nieuwe Student van de Maand!

 

Je hebt anderhalf jaar in het bestuur gezeten, hoe kwam dat zo?

“Eigenlijk heb ik maar twee maanden gemist, dus heb ik uiteindelijk wel meer dan anderhalf jaar in het bestuur gezeten. In 2016 kwam er in november een nieuw bestuur, ikzelf was dat jaar vlak voor de zomervakantie voorzitter van de activiteitencommissie geworden. Ik had het daar eigenlijk heel erg naar mijn zin, dus had ik ook niet de behoefte om me aan te melden voor het bestuur. Daisy Herder werd dat jaar ingestemd als secretaris, maar niet lang daarna stopte zij met de opleiding. Ik geloof dat het begin januari was dat Jaap (Blokker, Algemenus bestuursjaar 2016, red.) en ik in café de Singel – wat toen nog echt een Waltertjeplek was – biertjes stonden te doen. Hij vertelde me dat Daisy ging stoppen en dat ze een vervangende secretaris nodig hadden. Hij vroeg me eigenlijk naar een commissielid van mij, iemand die zich in eerste instantie had aangemeld voor het bestuur. Of zij nog steeds geïnteresseerd zou zijn. Ik weet nog dat ik zei: “Nou, Jaap, ik denk van wel.”

Later op de avond, een paar biertjes verder, zei ik: “Weet je, het lijkt mij zelf eigenlijk ook wel leuk!”, en zo geschiede. We hebben het nog even goed doorgesproken en toen Liz (Vermeulen, Voorzitter bestuursjaar 2016, red.) hier die avond wind van kreeg is ze in haar pyjama naar de Singel gekomen, zo enthousiast was ze. Een spoed-ALV volgde en voordat ik het wist was ik Secretaris!

 

 

En het jaar daarop werd je meteen voorzitter.

Klopt, ik kwam in februari 2017 in het bestuur en november dat jaar werd ik al voorzitter. Dat was eigenlijk niet per se een ambitie van mij toen ik begon, maar toen duidelijk werd dat Jaap, Bernard en ik met zijn drieën overbleven begon het toch te kriebelen. Toen merkte ik: ik moet dit gewoon gaan doen. Ik wil dit, ik kan dit, denk ik. Ik had er vertrouwen in en de andere bestuursleden ook dus toen dacht ik: fuck it. Ik werd ingestemd en toen was ik voorzitter!

 

Is dat ook de leukste functie die je hebt gehad, van alle commissies?

Ja, absoluut. Daarvoor was ik secretaris en dat was ook leuk, maar ik was wel heel blij dat ik daar van af was op een gegeven moment. Al die vergaderingen meetypen gaat een beetje vervelen. Als voorzitter weet je gewoon echt precies wat er speelt omdat je niet alleen met je eigen takenpakket bezig bent, maar met dat van het hele bestuur en de vereniging. Het is wel zwaar omdat je voelt dat al die verantwoordelijkheid uiteindelijk bij jou ligt.

 

Nu doe je even niks binnen Waltertje om te kunnen afstuderen.

Voelt het al onwennig, lekker even niks doen?

Nee, ik ben er eigenlijk wel blij mee. Toen ik in 2015 op de opleiding kwam ben ik gelijk in de activiteitencommissie gegaan en heb ik gelijk in oktober een uitzending Uitgelicht gepresenteerd. Toen ben ik voorzitter van de activiteitencommissie geweest, ging ik het bestuur in en daarna volgde de communicatiecommissie. Ik heb dus eigenlijk de hele tijd dat ik heb gestudeerd niet stilgezeten en heb nu dus nog maar een half jaartje te gaan. Ik heb nu echt het idee dat het goed geweest is zo. Ik heb mijn steentje bijgedragen binnen de vereniging en dat heeft me heel veel plezier opgeleverd. Dat doet het natuurlijk nog steeds, maar ik vind het ook niet erg om nu een half jaartje af te sluiten als een gewoon lid dat naar feestjes komt en biertjes drinkt.

 

Je hebt een semester sportjournalistiek gedaan in Engeland, hoe was dit?

Dat was heel erg leuk. Het was niet echt een semester sportjournalistiek hoor, dat was gewoon 1 vak van mij. De twee andere vakken die ik daar volgde gingen over het schrijven van een boek, dat was heel tof. Sportjournalistiek sprak me heel erg aan, maar toen bleek dat ik in Engeland was en dat het eigenlijk gewoon normale journalistiek was, maar dat je items toevallig over een lokale voetbalwedstrijd gingen. Daar heb ik dus niet heel veel van geleerd, omdat in Engeland het niveau ook echt wel lager ligt. Het avontuur om te studeren in het buitenland, dat was wel echt heel erg tof.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik denk de zuipavondjes iedere woensdag met de voetbalvereniging. Ik besloot te gaan voetballen bij de universiteit en werd ingedeeld in een ontzettend Brits dameselftal. Ik heb zo gelachen omdat het zo anders uitgaan en feesten is. Ze drinken alleen maar sterke drank en ze hebben een laag make-up op, dat wil je niet weten. Strakke jurkjes en hakken waarvan ik dacht: meid, hoe ga je dat in godsnaam doen? Ze spoorden van geen kant als ze gedronken hadden en dat was echt heel hilarisch. We gingen naar een grote club met een discokamer, met zo’n discovloer die licht geeft. Daar lekker op dansen en kijken naar hoe die Britten zich misdragen was echt alsof ik in een aflevering van Jersey Shore rondliep. Dat was altijd heel erg lachen.

DILEMMA’S

Zwolle of Bergen op Zoom?

Zwolle! In Zwolle heb ik mijn leven opgebouwd en hier heb ik mijn vrienden gevonden. Dat is niet zo’n moeilijke keus.

 

Bier of een sigaret? (Je MOET kiezen)

Haha, bier.

 

Winterdepressie of zomerdepressie?

Nou, bij mij komt ‘ie meestal in de winter. Winterdepressie dus.

 

Elvis of Amy?

Godverdomme. Ze zijn zo verschillend ook. Nou oké, ik luister het meest naar Amy dus dan ga ik voor Amy. Alleen ik ben gewoon verliefd op Elvis. Dus ik wil met Elvis naar Amy luisteren.

 

Ik hoorde dat jij en je familie carnaval “heftig” vieren, wat moet ik me daar bij voorstellen?

 

Oh nou, maak je klaar om te typen. In Bergen op Zoom vieren we dus geen carnaval, maar Vastenavend. Dat doet alleen Bergen op Zoom in heel Brabant en Limburg en alles onder de rivieren. Wij gaan dus niet verkleed ‘als’ iets, maar wij gaan op stap als dweil. Wat je om móét hebben is rode zakdoek met de knoop naar voren en een gordijn. Zo’n wit gordijntje dat je oma voor het raam heeft hangen. Die moet om je nek. Voor de rest kun je alles aandoen wat je wil. Je zet een pruik op je kop, daar gooi je een gek hoedje op. Ik heb altijd een lange leren rode jas aan met kaplaarzen, een rokje en een knalroze panty. Dus ja, zo zie je er dan uit. Dan ga je de stad in en lekker dweilen! Tot vroeg in de kroeg, bier drinken! En we hebben ook niet die stomme carnavalsmuziek, wij hebben onze eigen Bergse muziek.

 

 

Het zit er al weer bijna op voor jou op het Windesheim! Wat ga je hierna doen?

Ik ga in januari schrijven voor 3voor12 Overijssel, wat ik heel tof vind. Dat is muziekjournalistiek. Ik hoop eigenlijk dat er doorgroeimogelijkheden aan zitten te komen als ik klaar ben met school. Maar ik heb ook wel heel erg in mijn hoofd zitten om eerst gewoon een half jaartje te werken en dan een paar maanden naar Zuid-Amerika te gaan. Daarna zien we wel weer verder wat ik met mijn papiertje ga doen.

 

Wil je zelf nog graag wat kwijt?

Ja, ik wil een dankwoordje doen. Waltertje is dus uitgespeeld van mijn kant. Maar die kans heb ik wel van allemaal andere mensen gekregen en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ook voor alle mensen die ik heb leren kennen binnen Waltertje die ook allemaal zo actief waren, of juist niet, en het vertrouwen dat ik keer op keer heb gekregen in alle commissies. Ik ben de hele vereniging ontzettend dankbaar voor het maken van mijn studententijd.

Intro 2016

intro 2019

intro 2019

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *