CODE ROOD

door | 5 jan, 2020 | Code Rood | 0 Reacties

De kop van Bestuur Top is eraf en we gaan lekker. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal van voorgaande jaren, want dit is mijn eerste bestuursjaar. Maar ik vind het super gaan. Zowel in mijn eigen functie als in de vergadering waar we het met elkaar eens zijn en soms met elkaar eens moeten worden. Het penningmeesterschap bevalt supergoed. Ik doe mijn best om het boekhoudprogramma snel onder de knie te krijgen en ik heb Britte om mijn vragen aan te stellen. Het bestuur is alles wat ik ervan verwacht had. En het is heel gezellig. Dus dat is fijn!

Tijdens de ALV was ik heel zenuwachtig. Ik voelde de ogen van iedereen branden en wilde het graag goed doen. Ondanks dat ik soms vergat wat ik wilde zeggen werd ik ingestemd. Yay! Ik heb een duidelijke mening en altijd al het gevoel gehad dat ik goed leiding kan geven. Maar door mijn eigen onzekerheid durfde ik hier niet altijd voor uit te komen en had ik het idee dat anderen deze kwaliteiten niet in mij zagen. Voordat ik aan de opleiding journalistiek begon heb ik mezelf voorgenomen meer kansen aan te grijpen ook al vond ik het spannend.

Toen ik de stoute schoenen aantrok en me aanmeldde om met de introductie mee te gaan, wist ik dat dit een opstap kon worden naar meer betrokkenheid binnen Waltertje. Ik ging net in Zwolle wonen dus dat opstapje was zeer welkom. Ik wist van mezelf dat ik het in me had om Willie te zijn. Dat ik de verantwoordelijkheid voor zo’n groepje kon dragen. Maar ja, dat was wel spannend. Ik kende écht niemand en zou de rest ook zien dat ik dit kon? Ik ben heel blij dat bestuur Scholten mij de kans heeft gegeven om mee te mogen. Na de introductie kreeg ik complimenten over hoe ik het gedaan had. Zij zagen het dus ook! Daar ben ik enorm blij mee en dit gaf mij het zetje om me aan te melden voor het bestuur. Doe dus soms dingen die buiten je comfortzone liggen. Dat heb ik sinds vorig jaar meer gedaan en het heeft me heel veel fijne dingen opgeleverd. Dus ook al lijkt iets je spannend of voel je twijfels. Ga er gewoon voor. Ja soms is het eng. Maar je leert zoveel van nieuwe ervaringen en zult zien dat je het kan!

Bij Waltertje heb ik het gevoel dat mijn kwaliteiten gezien worden en dat ik écht gewaardeerd word. Er zitten zo veel oprechte en gezellige mensen bij Waltertje die niet oordelen. Het is geen studievereniging waar je alleen maar bij mag als je mega populair bent of als je in een bepaald hokje past. Waltertje is superdivers en openhartig. Dit zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn. Dat is een vereniging waarvoor ik in het bestuur wil zitten. Waar ik me hard voor wil maken en waarvoor ik mijn grote bek wat vaker open durf te trekken. We zijn pas net begonnen. Er komen nog zware momenten aan, maar als we dit als bestuur in ons achterhoofd houden, dan is het ’t allemaal waard!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *