Student Van De Maand: Jasper van den Hoek

door | 28 jan, 2020 | SvdM | 0 Reacties

Door: Matthijs Koudijs

Eerstejaars Jasper van den Hoek is 18 jaar en komt uit Elspeet. Hij heeft onlangs Luuk Ikink geïnterviewd voor Uitgelicht en is niet van plan daar te stoppen. Een man met ambitie dus! Jasper is daarom de nieuwe student van de maand!

Je zit nu een half jaar op de opleiding, hoe bevalt het?

Ja het bevalt goed, het gaat me goed af. Naast het feit dat ik nog wel een paar punten moet halen. En ik vind het natuurlijk ook gewoon heel leuk.

Je mocht voor Uitgelicht Luuk Ikink interviewen, hoe was dat?

Het was natuurlijk geweldig  om te doen, aan het begin dacht ik wel waar ben ik aan begonnen. Maar toen ik met Eline en Jesse het interview talloze keren heb doorgenomen werd het steeds leuker. Toen ik tijdens de uitzending mijn naam hoorde bij het oproepen van de presentatoren dacht ik wel even  “ho, ken ik het eigenlijk allemaal wel goed genoeg?”. Maar Luuk was van tevoren al heel toegankelijk en was ook geïnteresseerd in ons. Plus het feit dat hij tijdens het interview uit zichzelf al lange antwoorden gaf en wij zelf niet veel hoefden door te vragen maakte wel dat het een goed lopend interview was.

Wat vond je het leukste om te doen tijdens de praktijkweken?

Ik vond de krant denk ik het leukste om te doen, toen was ik ook chef. Je bent dan veel meer bezig met de indeling en waar anderen mee bezig zijn. Ik vond het leuk om de leiding te hebben, dan heb je iets meer overzicht. Aan het begin keek ik de kat uit de boom omdat ik nog niet zo goed wist hoe het allemaal werkte op de opleiding, maar toen ik eenmaal chef was merkte ik dat ik het leiding geven leuk vond. Iets wat ik van tevoren eigenlijk niet verwacht had van mezelf want ik wilde helemaal geen chef worden. Toen zei Yvonne ‘je gaat het toch doen’  en toen beviel het me eigenlijk best goed. Wat ik ook leuk vond was radio, daar kon ik iets meer een beleving creëren bij de items die ik maakte.

Is dat iets wat je misschien in de toekomst ook wilt gaan doen? Leiding geven aan anderen?

Niet echt, tot nu toe is mijn plan om iets met presenteren te doen omdat ik dat heel leuk vind. Maar wie weet.

Als je nou naar een aantal presentatoren kijkt die je vandaag de dag op tv ziet, waar zou jij dan graag willen staan?

Een talkshow lijkt mij echt heel gaaf om te doen, of bijvoorbeeld bij Nieuwsuur. Vooral omdat ik politiek erg interessant vind en ik denk dat zoiets mij ook goed ligt.

Dilemma’s

Talkshow of NOS presenteren?

Talkshow, daar zit meer dynamiek in. Het is allemaal wat minder hard en je kan meer luchtige onderwerpen bespreken. Dat vind ik ook belangrijk.

Liever redactiewerk of liever wat meer technisch?

Dan zou ik redactie kiezen, ik ben sowieso niet technisch aangelegd en ik heb nu ook redactie gedaan bij Uitgelicht. Ik merkte wel dat dat me ligt. In ieder geval  meer dan de technische kant.

Elspeet of Zwolle?

Voor nu Elspeet, omdat daar al mijn vrienden nog wonen en ik daar op voetbal zit. Ik heb hier nu alleen nog maar school en Waltertje eigenlijk. Ik heb er wel over nagedacht om naar Zwolle te komen, maar eerst moet ik mijn jaar goed afronden.

Liever op pad met de camera, of vanuit een redactie items maken?

Vind ik een lastige, als je op pad gaat beleef je natuurlijk meer dan wanneer je alles vanuit een redactie doet. Ik vind het bijvoorbeeld gaaf om bij mensen thuis te komen en in gesprek te gaan, dus ik denk dat ik dan toch voor op pad met de camera ga.

Wat is nou een item wat je hebt gemaakt waar je het eerste aan denkt als mensen de vraag stellen wat je allemaal gemaakt hebt?

Ik ben bij iemand thuis geweest die panseksueel is. Dat is iemand die op persoonlijkheid valt in plaats van op geslacht. Ik ben toen bij die vrouw thuis geweest en zij heeft mij van alles verteld over wat het nou precies is. Het is ook mooi dat dat bij haar thuis op de bank is en niet over de telefoon. Dat geeft meer diepgang aan het verhaal.

Wat typeert jou als student?

Als ik een idee in mijn hoofd heb ben ik heel gedreven en ga ik door tot het af is. Maar als ik niet zo goed weet wat ik moet doen dan stel ik heel veel uit. Ik denk ook dat heel veel mensen denken dat ik heel sarcastisch ben. Dat komt voornamelijk uit ongemakkelijkheid als ik mensen nog niet zo goed ken.

Waarom ben je lid geworden van Waltertje?

Ik ben eigenlijk al voor de intro al lid geworden van Waltertje, na de intro bleek dat een goede keuze te zijn geweest. Vooral om binnen de studie een sociale kring op te bouwen. Daarna hoorde ik dat je ook lid moest zijn om bij Uitgelicht te mogen, Maar dat was ik gelukkig al.

Hoe kijk jij naar Waltertje als vereniging?

Ik snap wel wat mensen bedoelen als zeggen “gesloten groepje”, want je ziet toch wel vaak dezelfde mensen bij feestjes en ik kan begrijpen als je nieuw bent dat dat een beetje kan afschrikken. Maar dat ligt ook wel voor een groot deel aan jezelf, als je gewoon er bent en je laat jezelf een beetje horen dan valt dat allemaal wel mee. Ik denk ook niet dat iemand bij Waltertje ook zoiets heeft van “jou hoeven we er niet bij”.

Heb je misschien een tip voor mensen die het lastig vinden om aansluiting te vinden?

Ja, voor die mensen zelf zou ik zeggen: doe gewoon lekker mee en die aansluiting komt vanzelf wel. En voor de vereniging, hou altijd de deuren open en spreek wat meer de nieuwe mensen aan. Dan komt het goed!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *