BACKSTAGE: Frank bij Mondo

door | 20 feb, 2020 | Backstage | 0 Reacties

Op dit moment ben ik al een maand bezig in Hilversum, maar een stage vinden was nog wel een opgave. Ik zit nu in het derde jaar en dat zou betekenen, volgens de standaard, dat ik afgelopen september al op stage had gemoeten. Nu is dat duidelijk niet gelukt en heb ik het afgelopen half jaar, met minimale inzet, mijn best gedaan om mijn stagedrempel te halen. Een tip die ik wil meegeven is: begin op tijd. En dan heb ik het niet over je punten halen, maar over solliciteren. Ook als je niet zeker bent van je punten. Ik wist pas heel laat of ik mijn stagedrempel had gehaald en heb eigenlijk ook tot dat punt gewacht met solliciteren. Voor die tijd heb ik wel gekeken naar mediastages maar niets sprong er voor mij echt uit. Gelukkig vond ik daar de vacature van Mondo waar ik mijzelf helemaal thuis zag. Mondo is een nieuw online cultuurplatform van de VPRO met op iedere zaterdagavond op NPO2 een tv-uitzending.

Aangenomen worden ging echter niet zonder slag of stoot, maar daar moeten jullie mij maar eens naar vragen op een feestje. Het feit is gewoon dat ik mijn stageplek heb gevonden bij mijn droomplek en dat het goed gaat.

Ik vond het hele proces in het begin best spannend. Niet alleen is dit mijn eerste stage, het platform is ook nog eens nieuws. De eerste weken was ik zoekende naar waar Mondo eigenlijk voor staat en welke onderwerpen erbij zouden passen. Gelukkig hebben we al vrij snel met het hele team een brainstormsessie gehouden in het huis van mijn stagebegeleider. Dit was echt heel fijn, aangezien alle neuzen dezelfde kant op gingen staan, maar ook om elkaar beter te leren kennen buiten kantoor om. Want ja, de realiteit is wel dat je dagenlang achter een bureau z Hilversum. Nu mag ik eigenlijk niet klagen, aangezien ik om tien uur begin en vaak rond zes de deur weer uitloop. Ik ben niet echt een ochtendmens dus half 8 opstaan, als ik echt lui ben 8 uur, bevalt mij wel.

Hoewel ik stagelopen bij een nieuw platform spannend vond, brengt dit ook veel vrijheid met zich mee.  Tuurlijk zijn er vaste richtlijnen, maar het betekent wel dat er nog zo veel nieuwe concepten te bedenken zijn. Een opstartfase heeft zo ook zijn voordelen! Daarnaast ervaar ik ook een andere manier van vrijheid, namelijk de vrijheid die zij mij geven. Of beter gezegd: verantwoordelijkheid. Ik loop mee als volwaardig lid van de redactie en ze halen zelfs koffie voor mij ;). Door de sfeer op de redactie heb ik ook elke dag zin om er weer naartoee gaan en ik denk dat dat een van de belangrijkste dingen is voor een stage. Want ja, het is zwaar. Je maakt lange dagen en soms zit je een hele dag research te doen. Het is dan zo fijn om te kunnen lachen met elkaar, even een rondje door het gebouw te lopen of met z’n allen naar de kinderboerderij achter het gebouw te lopen (ja dit is echt gebeurd).

De aftrap van mijn stage is nog maar net achter de rug, maar ik heb nu al het gevoel dat het einde te dichtbij komt. Ik heb het daarvoor nog veel te leuk op de redactie!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *