BACKSTAGE: Marlies bij RTL Boulevard

door | 9 feb, 2020 | Backstage | 0 Reacties

Hoewel veel van mijn studiegenoten de slingers nog steeds hebben uithangen omdat hun stage eindelijk ten einde is, kan ik eigenlijk alleen maar heel erg balen. Als ik de afgelopen jaren tijdens colleges tegen dingen aanliep, hield ik het moment van stage lopen in mijn achterhoofd. Dat gaf mij motivatie om toch genoeg studiepunten binnen te slepen. Na vijf maanden als redactiestagiair te hebben gewerkt bij RTL Boulevard, kan ik alleen maar concluderen dat een stage bij een dagelijks programma al mijn verwachtingen heeft overtroffen.

De meesten van jullie weten inmiddels wel dat ik niet zo’n held ben in de ochtenden en er op Windesheim over een wonder wordt gesproken als ik op tijd in de les zit. Tijdens stage was dat anders. Met het vooruitzicht dat ik elke dag 2 uur op en neer moest reizen en de kans groot was dat mijn vrienden van de NS daar nog wat minuten aan vast zouden plakken, keek ik er toch iedere dag naar uit om aan de slag te gaan. De snelheid, passie en humor op de redactie maakte het dat de dagen voorbijvlogen. Vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen en zag ik het resultaat van mijn werk dagelijks terug in de uitzending. En dat terwijl ik van school wel zo’n 100 keer naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen dat je daarvoor écht beter bij een regionale omroep kunt aankloppen.

De uitzending die om half 10 in de vergadering is bepaald, kan om half 7 niet meer terug te herkennen zijn. En als je het mij vraagt, zijn dat mijn favoriete dagen. Pas als ik met zweetoksels de studio verlaat en in de trein per ongeluk in slaap val, weet ik dat het een goede dag is geweest. En geloof me, je maakt wat mee op zo’n redactie.

Zo ben ik de ene dag meegegaan om een Gouden Plaat aan André Hazes uit te reiken en stond ik een andere keer op een plaats delict waar 30 minuten daarvoor een liquidatie was gepleegd. Boulevard is diverser dan de meesten denken of de meeste mensen willen denken. Nou weet ik ook wel dat wij openen met de affaire van Marco Borsato in plaats van de laatste updates over de Brexit, maar vergis je niet in hoeveel vraag daarnaar is. Er zijn maar weinig programma’s die al bijna 20 aaneengesloten jaren hun hoofd boven water weten te houden in een medialandschap dat zo aan het veranderen is. Zo’n 800.000 Nederlanders vinden het heerlijk om iedere dag met hun bord op schoot een portie entertainment opgediend te krijgen. Inmiddels heb ik gemerkt dat de mensen die het hardst hun kritiek uiten over het zogenoemde ‘roddelprogramma’, heel toevallig ook de mensen zijn die stiekem van A tot Z weten wat er tussen André en Bridget speelt.

 

 

Als ik alles moet opnoemen wat ik de afgelopen maanden heb gedaan, ben ik zo weer een stageperiode verder. Dat gaat van telefonische interviews afnemen tot aan autocue-teksten schrijven en van last minute editen tot aan eigen nieuws zoeken. Mijn telefoon heeft overuren gedraaid en ik heb een onverwachte vriendschap gesloten met Avid. Als stagiaire draai je eigenlijk gewoon mee als volwaardig redacteur.

Of het nou gaat om de nieuwe liefde van Sylvie Meis of het laatste nieuws rondom crimineel Taghi; Boulevard brengt wat de kijker die dag wil zien. Om 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar een geslaagde uitzending neer te zetten, vraagt meer dan dat jij je nu in je hoofd ongeveer kunt bedenken. En dus ook meer dan ik in deze column kan opsommen. Het is maar goed dat er een paar maanden geleden sta-zit bureaus zijn geplaatst, want stilzitten is voor niemand in deze omgeving weggelegd. Ik zit in veel actieve groepsapps, maar die van Boulevard spant de kroon. 24 uur per dag is iedereen met plezier bezig met het laatste nieuws op het gebied van entertainment, crime, royalty en lifestyle. Want die ene ontdekking, daar ben je iedere dag opnieuw weer op gefocust. En de kick? Die weegt zwaarder dan wat dan ook. Na al mijn enthousiasme zou je bijna medelijden krijgen dat mijn stage tot z’n einde is gekomen, maar gelukkig heb ik geen afscheid hoeven nemen. Naast dat je mijn gezicht weer wat vaker in het X-gebouw zult zien verschijnen, blijf ik werkzaam op de redactie als freelancer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *