CODE ROOD

door | 29 feb, 2020 | Code Rood | 0 Reacties

Hey jullie secretaris hier. Dit is de eerste en laatste keer dat ik een Code Rood schrijf. Waarom de laatste keer? Zoals je op de socials hebt gezien staat er een oproep is voor een nieuwe secretaris. Dit betekent dus dat ik een andere richting op ga voor mijn toekomst. Ik ga nog noordelijker studeren. Ik heb me ingeschreven voor de Hoge Hotelschool van NHL Stenden in Leeuwarden.

Eind december begonnen bij mij de twijfels die elk student heeft: ‘Heb ik wel de goede opleiding gekozen?’ Bij mij werden de twijfels als maar groter. Ze werden zelfs zo groot dat het enige dat me op de opleiding hield Waltertje was. Het duurde een tijdje voordat ik de knoop door kon hakken. De vereniging heeft zo veel goeds voor mij betekend dat ik liever wilde dat de opleiding journalistiek ook bij mij paste, maar dat is niet zo. Toen ik zeker wist wat ik niet wilde moest ik mij gaan verdiepen in wat ik wel wilde, dat is moeilijker dan je denkt. Ik begon aan alles te twijfelen. Welke goede kwaliteiten heb ik? Welke slechte kwaliteiten heb ik? Wat vind ik leuk? Wat vind ik niet leuk? Waar zie ik mezelf later?

Om antwoord op deze vragen te krijgen ben ik de afgelopen maanden een aantal opleidingen gaan bezoeken. Ik ging helemaal van het noorden van Nederland naar het zuiden van Nederland. Helaas vielen de meeste hogescholen erg tegen. Verpleegkunde? Onderwijs? Rechten? Ik verzoop in de keuzes. Pas begin februari was het voor mij zeker. Dé opleiding waar mijn interesses pas echt liggen en waar ik een toekomst voor me zag: Stenden Hotel Management School Leeuwarden. Het enige nadeel van deze opleiding is dat het niet in Zwolle is.

Toen ik begin dit schooljaar voor het eerst naar Zwolle ging om een nieuwe start te maken wist ik nog niets. Ik was nog nooit in de stad geweest. Dankzij Waltertje begon het echt als een thuis te voelen. Dus voordat ik richting het noorden ga, wil ik eerst nog een paar maanden genieten in Zwolle. Het liefst blijf ik bij de vereniging, want wat heb ik er een leuke tijd gehad. Het was kort, maar krachtig. Ik heb de raarste, leukste en meest idiote dingen meegemaakt. Van een intro die ik nooit zal vergeten tot de verantwoordelijkheid als bestuurslid. Als Waltertje niet journalistiek gebonden was zat ik er nog wel vijf jaar, maar maak je geen zorgen, ik verdwijn niet zomaar. Jullie zitten nog een paar maanden met mij als lid opgescheept en daarna kom ik echt nog wel eens koekeloeren.

Ik zeg het toch maar even, want als secretaris zit je niet alleen maar te typen achter je laptop. Je houdt alles in de gaten, herinnert je medebestuursleden aan afspraken en je maakt zoals ieder bestuurslid de beste keuzes voor de vereniging. Je functie is net zo belangrijk als iedere andere functie in het bestuur. Elke week ben je actief bezig met het draaiend houden van Waltertje. Dus pak je kans, want er is een open plek in het bestuur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *