CODE ROOD

door | 2 feb, 2020 | Code Rood | 0 Reacties

Poeh, nu we onze CoBo achter de rug hebben voelt het voor mij alsof het bestuursjaar echt is begonnen. Ja, CoBo. Dat staat voor ‘Constitutieborrel’. Dat was best wel een sjieke aangelegenheid, namelijk een borrel waar alle andere Zwolsche besturen ons kwamen feliciteren met de totstandkoming van Bestuur Top. De meeste van die besturen verschenen daar volledig in kostuum, met daarbij een das (stropdas mag je niet zeggen, dat heb ik inmiddels geleerd). Die taferelen kennen we bij Waltertje natuurlijk niet. Lekker ‘normaal’ dat we zijn gingen we in onze rode t-shirts en rode vesten in de rij staan, om de felicitaties in ontvangst te nemen.

Maar deftig of niet, wat was ik blij met de aanwezigheid van die verschillende besturen. Dat zijn immers de mensen met wie ik als externus veel samenwerk, en dus ook veel tijd doorbreng. Ik werd na de instemming op 13 november al snel doodgegooid met allerlei afkortingen. “Boy, maandagavond moet je aanwezig zijn bij de algemene ledenvergadering van SOOZ, Studenten Overleg Orgaan Zwolle. En op de eerste maandag van de maand vergader je altijd met VOZ, Verenigingen Overleg Zwolle.” Als aanstormend talent in plannen, maar niet heus, heb ik maar snel een agenda aangeschaft. Die is nu mijn allerbeste vriend.

Het was wel even wennen hoor, om buiten die ‘Waltertjebubbel’ te stappen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in Zwolle ging wonen omdat ik Waltertje zo’n geweldige vereniging vond en ik heel graag bevriend wilde raken met al die leuke mensen. Ruim een jaar later loop ik het Vliegende Paard binnen voor mijn eerste algemene ledenvergadering met SOOZ. Ik mag dan een sociale vlinder zijn, maar ik vond het best spannend. Ik wist dat veel van die andere bestuurders elkaar al kenden, omdat de bestuurswissel bij andere verenigingen ieder jaar eerder plaatsvindt dan bij ons. Maar wat voelde ik me welkom. De studentenstad Zwolle kent dit jaar een groot aantal besturen dat hard en nauw samenwerkt, en daar ontzettend veel plezier in beleeft en uitstraalt. Opeens werd het ‘buiten de Waltertjebubbel stappen’ erg leuk. De stad Zwolle heeft zoveel te bieden voor studenten, en daar werken verschillende verenigingen zich keihard voor uit de naad.

“Je ziet andere besturen meer dan je eigen leden”, zei een externe bestuurder laatst tegen me. Daar kon ik me erg in herkennen. Ik vond ‘leden’ eigenlijk al een gek woord. Het woord ‘vrienden’ past binnen Waltertje veel beter. Vrienden die ik dus steeds minder zie. Des te mooier was het om vorige week weer eens aanwezig te zijn bij een Waltertje feest. Ik geniet met volle teugen van de vergaderingen met SOOZ en VOZ, de borrels bij ZHTC, Gumbo Millennium en Ichthus en ook de verschillende activiteiten die we met de besturen ondernemen. Maar met ‘What do you meme’ zag ik alles waarom ik ooit zo verliefd ben geworden op Waltertje. Enthousiasme, creativiteit en vriendschap. Van eerstejaars die Zwolle net leren kennen, tot ouderejaars die net terugkwamen van een half jaar studeren in het buitenland. Op zo’n avond maakt iedereen daar deel van uit. We zijn de allermooiste vereniging van Zwolle, en daar blijven we ons als bestuur iedere dag hard voor maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *