Tiprubriek: kringloopwinkels

door | 11 mrt, 2020 | Ongecategoriseerd | 0 Reacties

Welkom bij de allereerste editie van de Tiprubriek! Deze rubriek is speciaal voor allerlei leuke en handige studententips. Heb jij nou een keer spullen nodig, maar geen zin of geld om de volle mep te betalen? Er zijn super veel leuke kringloopwinkels in Zwolle (goedkoop én duurzaam) waar je zo goed als alles kunt kopen. Het barst natuurlijk ook van de leuke tweedehands kledingwinkeltjes, maar dan wordt deze lijst te lang. Ik focus vandaag dus alleen even op tweedehands spullen!

  1. Terre des Hommes

Adres: Thomas à Kempisstraat 47

Technisch gezien is dit een tweedehandswinkel en geen kringloopwinkel (ik heb geen idee wat het verschil is, maar dat moest ik erbij zetten van de mevrouw uit de winkel). Ze hebben allerlei random spulletjes zoals kleding, accessoires, servies, speelgoed en kussens. Dit is verreweg de kleinste winkel op de lijst, maar de winkel wordt gerund door vrijwilligers en alle opbrengsten gaan naar het goede doel! Het is een schattige, schone en vooral opgeruimde winkel. Zeker een aanrader dus.

  1. Nieuw Geluk

Adres: Vechtstraat 78

In deze winkel is het wel even zoeken naar wat je hebben wil: het is er lekker chaotisch. Ze hebben meerdere enorme kasten met (héél goedkoop) servies, boeken en platen. Verder hebben ze ook veel meubels, zoals bankjes en kasten. Vrijwel alles hier is spotgoedkoop. De medewerkers zijn erg vriendelijk: als je een groot meubelstuk koopt, kun je een karretje lenen om het naar huis te vervoeren. Als je zin en tijd hebt om even te zoeken, is Nieuw Geluk zeker het bekijken waard!

  1. Harry’s Kringloophal

Adres: Deventerstraatweg 8

Er zijn twee “Harry’s Kringloophallen” in Zwolle, beide super leuk. Het is een enorme hal met écht van alles en nog wat, onmogelijk om samen te vatten in een paar foto’s, dus ik raad je aan om er gewoon een kijkje te nemen! Het is goed geordend en je hebt snel gevonden wat je zoekt. De meeste spullen zijn nog schoon ook. Ik heb hier (werkende) dvd’s voor 50 cent per stuk gescoord. Kortom: een must-see als je gaat thriftshoppen in Zwolle!

  1. Harry’s Kringloophal

Adres: Rieteweg 13

De tweede locatie van Harry’s Kringloophal is minstens net zo leuk als de eerste. Locatie Rieteweg is net zo enorm, goedkoop en geordend als de Deventerstraatweg. Hier zijn vooral meer kinderspullen te koop, maar daar hebben wij als studenten natuurlijk vrij weinig aan. Er is een mini-bibliotheek en een vide met cd’s, dvd’s en platen.

  1. Stichting Kringloop

Adres: Nieuwe Veerallee 12

Dit is misschien wel een van de bekendste grote kringloopwinkels in Zwolle. Er grenst een leuk restaurant aan, genaamd ‘Deksels’. Deze winkel heeft veel verschillende afdelingen, waaronder kleding, meubels, dvd’s, boeken, servies en apparatuur. Het is hier gemiddeld wat drukker dan in de andere kringloopwinkels. De indeling is overzichtelijk en gezellig.

Tot de volgende Tiprubriek!

P.S. Heb jij nou een leuk idee voor de volgende Tiprubriek? Slide dan even in de DM’s van @sv_waltertje.

Groetjes xoxo Indra

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *