BACKSTAGE: Fleur bij Club Hub

door | 24 mei, 2020 | Backstage | 0 Reacties

“Hey Fleur, we willen je graag uitnodigen voor een gesprek! Wanneer kun je?” Toen ik deze woorden hoorde, was ik zo blij. Mocht ik stage gaan lopen op de plek waar ik al van droom sinds mijn vijftiende? Het is nu ongeveer een jaar geleden: ik kreeg te horen dat ik op gesprek mocht komen bij Spuiten en Slikken. Daar begint mijn stageverhaal.

Natuurlijk wilde ik op gesprek komen, maar ik had niet genoeg punten om op stage te mogen. Helaas moest ik na hun telefoontje Spuiten en Slikken dus afwijzen…

Na een half jaar vertraging waagde ik een tweede poging. Ze herkenden mij nog en opnieuw werd ik gebeld. Dit keer had ik wél genoeg studiepunten.

Helaas… Tweede plek. “We twijfelden heel erg, maar de andere sollicitant heeft meer ervaring”, hoorde ik na het gesprek door de telefoon.

Wat nu? Ik had nog maar een paar weken en ik kon niets vinden wat me leuk leek. Een paar dagen na de afwijzing kreeg ik een mail van Spuiten en Slikken. “Hey Fleur, we vonden het zo jammer dat we je af moesten wijzen dat we je hebben voorgesteld bij de redactie van Club Hub. Laat maar weten of je nog op zoek bent en interesse hebt.” Ik was blij, want ik had blijkbaar zo’n goede indruk achtergelaten dat ze mij hadden aangeraden bij een ander BNNVARA-programma.

Vanaf dat moment ging alles heel snel. Ik werd gebeld door de eindredacteur van Club Hub, nog dezelfde week liep ik een proefdag mee en een week later werd ik aangenomen.

Tijdens mijn stage bij Club Hub heb ik veel verschillende dingen gedaan. Kleine productionele taken zoals de set opbouwen, meehelpen bij het voorbereiden van interviews en verschillende gasten ontvangen. Ook ben ik op pad geweest, heb ik artikelen geschreven en heb ik op verschillende events gestaan. Van koffiedrinken in de woonwagen van Piet Junior tot keihard genegeerd worden door Koen Kardashian, het was zeker niet saai.

Toen kwam corona en moest iedereen thuis gaan werken. Geen borrels meer (met bier voor een euro), niet meer stiekem naar Tim Hofman kijken en geen gasten meer ontvangen in het biechthok. Na een paar weken thuiswerken veranderden ook mijn taken.

Ik mocht steeds meer doen voor de Instagram-pagina van Club Hub en ik kreeg hier ook meer verantwoordelijkheden. Uiteindelijk werd ik overgeplaatst naar de Instagram-redactie. Hier heb ik al mijn creativiteit in kunnen stoppen. De biechthokinterviews gaan volgens een vaste structuur, maar op Instagram is bijna alles mogelijk. Doordat veel collega’s vakantiedagen moesten opnemen heb ik, samen met een andere stagiaire, zelfs twee weken de Instagram-pagina van Club Hub beheerd.

Dan ben ik nu aangekomen bij vandaag. Nog maar een paar dagen te gaan en dan is mijn stage voorbij. Het is niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt, maar ik mag niet klagen. Ondanks de coronacrisis heb ik hier vier super toffe maanden gehad, waarin ik veel heb geleerd. Na zes seizoenen Club Hub stopt het programma er 31 mei mee en ik ben blij dat ik de laatste maanden heb mogen meemaken.

Leuk feitje: De stagiaire van Spuiten en Slikken die is gekozen boven mij, stopte na twee weken…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *