Door: Indra Mobach
De titel van deze column is geïnspireerd op de bio van een Tinderprofiel dat ik onlangs ben tegengekomen. Het is deprimerend maar waar: ik heb me er ook aan overgegeven en heb een Tinderprofiel aangemaakt. Momenteel is: “ik ben hier door coronaverveling” verreweg de populairste bio. Voor de gelukkige stelletjes onder ons: een bio op Tinder is dat stukje tekst dat je kunt gebruiken om jezelf te onderscheiden van de rest, zoals “drankjes & dansjes” of “ik hou van reizen en feestjes”. Nu vraag ik me af of al die mensen ook echt in quarantaine pas mee zijn gaan doen aan de trend, of dat het de perfecte smoes is om geen gezichtsverlies te lijden wanneer je tijdens het swipen je klasgenoten tegenkomt. Hoe dan ook, er vielen mij een aantal dingen op die ik graag met jullie wil delen. Disclaimer: deze column is niet bedoeld als anti-Tinderpleidooi. Tenzij jij je door één van de genoemde dingen aangesproken voelt, dan roep ik je wel op om de app gewoon te verwijderen.
Ten eerste, hoe ongelooflijk veel mensen er op deze app te vinden zijn. Ik heb in een paar weken tijd mijn halve middelbare school (Gilles, als je dit leest, die like was een grapje), vier (!!!) klasgenoten en een hoop Walters op mijn beeldscherm voorbij zien komen. (Hieronder bewijsstuk A en B)
Ten tweede moet ik even mijn frustratie kwijt over de bio’s van sommige mannen. Hier even een lijstje van de stomste/treurigste bio’s (inclusief spelfouten) die ik ben tegengekomen:
– “If carona doesn’t take you out can I?”
– “beter dan jou ex”
– “ik zag vandaag een dolfijn dat vond ik dol fijn”
– “quarantinder haha”
– “tja wat moet ik hier neerzetten? Ik hou van rijzen, fitness, biertje gaat der ook wel in, oh en 1.87 want dat schijnt belangrijk te zijn”
Ik kan nog wel even doorgaan, maar je snapt mijn punt. Tinder is een hel voor taalnazi’s.
Ik vind het interessant om te zien hoe mensen besluiten om zichzelf neer te zetten. Je hebt jongens (sorry maar ik kan ze echt geen ‘mannen’ noemen) met alleen maar spiegelselfies waarbij hun telefoon hun complete gezicht bedekt, jongens die enkel groepsfoto’s gebruiken waardoor ze er een soort zoekpuzzel van maken en jongens die één foto van hun kat voldoende vinden. Persoonlijk vind ik de volledige PowerPointpresentaties (ik zweer het je, dit is echt een ding) het leukst. Elke foto is dan gewoon een dia met feitjes en bijpassende foto’s.
Volgens mij vallen alle Tindergebruikers op te delen in drie groepen:
- Mensen die erop zitten voor de seks: no judgement hier, maar als ik even het RIVM mag quoten: “Het is belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben, bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’”. Wat hij zei.
- Mensen die erop zitten voor een relatie: ??! Ik zou een andere app downloaden.
- Mensen die erop zitten voor de lol (zoals ik): tja, toegegeven, het is wel een hele vermakelijke app. Vaak vermoeiend, maar ook een leuke afleiding en – laten we eerlijk wezen – een goeie ego-boost.
Ik vind het ondanks alle teleurstellende gevallen een bijzondere ervaring. Hopelijk zien we elkaar snel weer in de kroeg, want dit is niet helemaal aan mij besteed geloof ik.
0 reacties