Oud of the Box: Doggybag Gerben Westerman

door | 27 mei, 2020 | Ongecategoriseerd | 0 Reacties

2012

Doggybag: de maaltijd voor weerbarstige pubers!

Gerben Westerman. Querbz. Iedereen van Waltertje is wel bekend met deze goedaardige, inmiddels gebrilde Willie die vaker wel dan niet achter zijn MacBook te vinden is op X2. Wat mensen echter niet van deze jongen weten is dat hij ondernemer is. Westerman Handels Onderneming (WHO, niet te verwarren met die andere) is zijn kindje. Met verscheidene panden verspreid over de binnenstad, werknemers die overal en nergens tegelijk zijn, en een scala aan business-activiteiten, waarvan niemand echt weet waar ze op neerkomen (denk PricewaterhouseCoopers), heeft meneer Westerman het maar druk. Dochterondernemingen van WHO zijn onder andere NetworkKnowledge, McDonald’s, Chemie-Pack, Shell, de Nederlandse staat en Hogeschool Windesheim. Meneer Westerman schaart zich achter staatssecretaris Zijlstra wat betreft die laatste; “winst maken of opdoeken, die hap. Of gewoon de fik erin. Werkte prima in Moerdijk.”

Maar nu even serieus. Voormalig Gymnasiast Gerben is onderhand 20 jaar jong en zit in het tweede jaar van Journalistiek. Als hij niet bezig is met school maakt hij ook nog eens radio. Eerst alleen bij het Winschotens Dollard Radio (Gerben Gaat Goed!) en sinds kort ook op RTV ZoO (Gerbens Tussendoortje). Zijn muziekkennis komt hierbij goed te pas, aangezien beide ook muziekprogramma’s zijn. Brood verdient Gerben met zijn werk als light jockey bij discotheek NightFever in Winschoten.

Over op het gerecht van de dag. We hebben de kaviaar van de bedrijfscatering maar afgeslagen en gekozen voor iets betaalbaarders: de maaltijd voor weerbarstige pubers! Door de mix van stevige ingrediënten heb je na zo’n maaltijd aan je kinderen geen kind meer, aldus mama Westerman. Werkt ook prima voor luie studenten. Ovenschaal wel vereist. We doen weer lekker decadent.

De ingrediënten (2 personen):

  • Shoarmavlees (250 gram)
  • Shoarmakruiden
  • Mix voor aardappelpuree (let wel, dit roept weer om melk/water o.i.d.)
  • 1 pot rode kool

Men beginne met de aardappelpuree te bereiden. Zie hiervoor de verpakking van de mix. Bak de shoarma lekker gaar en gooi er vooral de kruiden bij. Zodra deze twee klaar zijn, plaats je de ingrediënten, mooi uitgespreid, in de ovenschaal. Shoarma, rode kool, aardappelpuree. In die volgorde. Plaats het geheel twintig minuten op een graad of 200 in de oven, en eten maarrrrrr.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *