Student van de Maand: Alissa van der Lei

door | 2 nov, 2020 | SvdM | 0 Reacties

Ze is misschien wel het mooiste meisje van Nederland. Alissa van der Lei is recent bekroond als Miss Globe Netherlands! Modelleren is niet het enige talent dat Alissa bezit. Zo kan ze ook piano spelen, zingen en is schrijven haar allergrootste passie. Wij hebben helaas geen kroon voor haar, maar ze krijgt wel de titel Student van de Maand!

Waarom heb je voor de opleiding journalistiek gekozen?

Schrijven is voor mij een hele grote passie, al zo lang ik me kan herinneren. Het is denk ik wel het belangrijkste in mijn leven. Vandaar heb ik een studie gekozen die daarop aansluit. Het is een geschikte studie voor mij waar ik me erg thuis voel. Ook zit ik bij Waltertje. Ik heb nog niet veel feestjes kunnen meemaken door corona en de missverkiezing, maar de feestjes waar ik wel ben geweest vond ik echt supergezellig!

Je vertelde dat schrijven een grote passie van je is. Wat heb je daar tot nu toe al mee gedaan?

Ja, schrijven is al heel lang een grote passie. Ik heb twee boeken geschreven die ook zijn gepubliceerd. Bij mijn eerste boek was ik elf jaar oud. Bij mijn tweede boek was ik veertien jaar. Het eerste boek heet Duivelsoog. Het gaat over een meisje van wie haar oma doodgaat. Een wezentje neemt haar mee naar een fantasiewereld. Ze moet de wereld bevrijden van een slechte koningin en in ruil vertelt hij haar wie haar echte moeder is. Het tweede boek heet Dertien dagen in een droom. Een meisje ligt in een coma met twaalf andere kinderen. Samen komen ze in een wereld terecht waar ze allemaal hun ergste angsten moeten overkomen. Als je daar sterft, sterf je ook in het echt.

Hoe ben je eigenlijk in de modellenwereld terecht gekomen?

Toen ik 15 of 16 was ging ik me meer met Instagram bezighouden. Ik plaatste meer foto’s van mezelf. Een fotograaf merkte mij toen op en vroeg me of hij mij een keer mocht fotograferen. Toen had ik mijn eerste shoot in Groningen. Voor deze shoot werd ik nog niet betaald. Wel was het super leuk. Zo ben ik er eigenlijk een beetje ingerold. Ik heb een keertje meegedaan aan een missverkiezing. Die heb ik niet gewonnen maar het was wel een hele leuke ervaring. Daarna ben ik verdergegaan met betaald modellenwerk. Ik besloot nog een keer mee te doen aan een missverkiezing en die won ik.

En hoe is het nu je de Miss Globe Nederland verkiezing hebt gewonnen?

Het was een hele bijzondere ervaring. Ik heb het na de kroning best druk gehad met interviews, maar het was erg bijzonder om mee te mogen maken. 29 oktober gaan we twee weken naar Albanië toe. Dan doen we verschillende activiteiten en gaan we reizen door het land. Ook hebben we daar een Talent competition. Er is natuurlijk ook tijd voor feest met alle meiden bij het kampvuur. Maar het is niet alleen relaxen en fun. Eén van de dagen bezoeken we namelijk de slachtoffers van de aardbeving die daar recent is geweest. Dat lijkt me erg indrukwekkend. Tot slot is in november de grote finale!

Wat vind je het allerleukst aan model zijn?

Ik denk dat ik de looks die ik krijg het allerleukst vind. Zo heb ik toen ik 17 jaar was een hele bijzondere fotoshoot gehad. Ik ben toen extreem opgemaakt met blauwe oogschaduw en glitters door een hele creatieve visagiste. Zij heeft daarnaast een jurk van vuilniszakken voor me gemaakt. Je ziet op het eerste oog niet eens dat het vuilniszakken zijn. Dat vind ik er juist zo leuk aan! Ik kijk er naar uit om in de toekomst met nog meer mooie looks op de foto te mogen.

DILEMMA’S

Zwolle of Rottevalle?

Dan ga ik zeker voor Zwolle. Rottevalle, waar ik vandaan kom, is heel erg saai. Daarom ben ik een paar maanden geleden voor de studie ook naar Zwolle verhuisd, wat een hele gezellige stad is. In Friesland heb ik alleen mijn gezin en niet heel veel vrienden. Er is echt niks te doen. In Zwolle is altijd wat te doen. Alles is dichtbij, je kan zo op de fiets naar de supermarkt. Dat is heel handig! 

Heb je liever praktijkweek of gewoon les?

Dat is een lastige, omdat we nu eigenlijk altijd online les hebben. Bij online les ben je soms niet aanwezig of krijg je niet veel mee, en bij onze praktijkweek was ik ziek. Toch denk ik dat ik meer leer van de praktijkweek, omdat je dan ook meer zelf mag doen. We hebben deze praktijkweek online artikelen gemaakt en dat was wel heel leuk om te doen.

Ga je liever uit of zit je liever met chips op de bank?

Dat verschilt bij mij echt van dag tot dag, want ik vind beide heel leuk. Ik denk dat ik vaker op de bank zit met een zak chips. Bijna elke avond eigenlijk. In het weekend ga ik toch liever uit, gezellig met mijn vrienden stappen of wat drinken.

Zie je jezelf later als journalist, schrijfster of als model?

Dan denk ik toch schrijfster. Schrijven is altijd al geweest wat ik wilde, daar heb ik ook altijd al mijn toekomst in gezien. Het is echt heel erg belangrijk voor me. Ik zou ook niet weten wat ik zou moeten als ik niet meer kon schrijven. Modellenwerk kwam er een beetje tussenrollen, het was een verrassing. Het is wel heel leuk maar het was geen levenslange droom. Schrijven daarentegen wel.

Door: Sanne Roes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *