Uitgekaterd: “Wat wij missen aan ervaring maken we goed met enthousiasme.”

door | 13 nov, 2020 | Columns, Uitgekaterd | 0 Reacties

De vorige ALV’s zaten we gezellig met zijn allen in de kroeg met een biertje in de hand. Dit jaar was het door het coronavirus online georganiseerd. Dit was niet alleen voor onze leden, maar ook voor het bestuur, erg apart. “Wat voelt dit gek, zo in een lege zaal praten,” zei voorzitter Britte. Deze keer zaten alle leden achter hun laptop, wellicht toch met een biertje in de hand.

Het bestuur en de filmcrew zat met een boel apparatuur in Het Vliegende Paard om te zorgen dat de online streaming soepel verliep. Voordat de vergadering begon hoorden we allemaal, tot irritatie van sommige Walters, een upbeat muziekje tijdens het wachten. Om 18:35 begon de vergadering. Leden konden aan het oude en het nieuwe bestuur vragen stellen over het afgelopen jaar en over het komende jaar. We konden goed merken dat we allemaal journalisten zijn. De leden waren goed voorbereid en stelden één voor één veel kritische vragen over de financiën of over de geliefde eigen intro. Er kwamen veel vervolgvragen en mensen vulden elkaar goed aan. Gelukkig was het bestuur ook goed voorbereid en wist vaak een uitgebreid antwoord te geven. Naast veel kritiek was er zoals gewoonlijk ook weer heel veel liefde voor het oude bestuur.

Toen waren de kandidaten van het nieuwe bestuur aan de beurt om zich voor te stellen. Net als bij een talkshow schoven zij aan tafel bij Britte om vragen van leden te beantwoorden. Ondanks dat de meesten zeiden dat ze erg zenuwachtig waren konden ze de vragen goed beantwoorden en vertelden ze over hun motivatie voor Waltertje. Bij de kandidaten zaten veel eerstejaars. Eén vraag luidde dan ook: “Jullie missen best wat ervaring, kunnen jullie dan wel in het bestuur?” Kandidaat vicevoorzitter Rik had hier een heel mooi antwoord op: “Wat wij missen aan ervaring maken we goed met enthousiasme.” En dit enthousiasme was bij alle kandidaten duidelijk te merken. Ivo, Rik, Annick, Sigrid, Fleur, Julia en Elsa zijn uiteindelijk allemaal ingestemd als het nieuwe bestuur Spijkers.

Na bijna vier uur vergaderen was het einde van de ALV in zicht. Om 22:25 sloot Britte de vergadering en klonk er vanachter de camera’s een applaus. In de chat van Teams uitten de leden hun dank aan bestuur Top. Bij een Uitgekaterd zijn jullie een prachtige beschrijving van het feestje na de ALV gewend: Wie was er dronken? Op welk nummer werd er het hard gedanst? Helaas moeten we de afterparty dit jaar overslaan. Hopelijk halen we dit bij de eerstvolgende corona-vrije ALV twee keer zo hard in. Alle Walters doken uiteindelijk met vierkante oogjes in bed.

Ik wens bestuur Spijkers heel veel plezier en succes het komende jaar!

Door: Sanne Roes

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *