BACKSTAGE: Eline bij LINDA.meiden

door | 17 dec, 2020 | Backstage | 0 Reacties

Als je me een beetje kent dan weet je dat ik op dit moment mijn droomstage loop. Ik weet nog dat ik mijn eerste les journalistiek had en Egbert bij iedereen langsging met de vraag: “Waar wil je stagelopen of later werken?” Achter mijn naam stond natuurlijk LINDA./ LINDA.meiden en dat doel is nooit veranderd.

Dat ik door mijn chef niet als een creapy stalker werd gezien blijf ik verbaasd over. Om duidelijk te maken hoe lang ik al bij LINDA.meiden stage wilde lopen kwam ik aanzetten met mijn foto voor de actie #blotetietofniet en een screenshot uit 2018 van de Instagram Stories van Yara Michels – voormalig hoofdredactrice LINDA.meiden. In die Stories riep ze op dat ze altijd opzoek waren naar creatief talent. Nu je weet hoe gek ik ben op dit mediabedrijf, snap je ook wel hoe ik reageerde toen ik mijn naam voor het eerst in het tijdschrift zag. Ik was zo hyped dat ik niet eens doorhad dat mijn naam verkeerd gespeld was…

Maar terug naar waar het om gaat: wat doe ik bij LINDA.meiden? Ik denk mee over de inhoud en schrijf kleine rubriekjes voor het tijdschrift. Na de eerste brainstorm wist ik direct: ‘Dit is wat ik wil.’ Ik help zoveel mogelijk mee waar ik kan en ondersteun graag mijn chef. Je input wordt echt gewaardeerd en dat vind ik zo mooi aan dit bedrijf.

Verder ben ik dagelijks bezig voor LINDA.meiden online. Ik heb zoveel toffe dingen mogen doen en ben dankbaar dat zij mij dit vertrouwen geven. Als ik moet kiezen denk ik dat mijn interview met Astrid die te maken kreeg met een vleesetende parasiet bovenaan staat. Het was heel gek om te horen hoe zij van iets normaals – je teen snijden aan een steen – dood had kunnen zijn op het moment van het interview, als de artsen het niet op tijd hadden ontdekt. Wat ook onwerkelijk blijft voor mij is als mijn stukken worden gedeeld. Mijn filmrol staat dan ook vol met screenshots.

En dan nu naar de standaardvraag die elke stagiaire bij LINDA. krijgt: Heb je Linda de Mol ontmoet? Nee, ik heb haar nooit ontmoet, maar ik heb haar wel eens gezien toen ze in een meeting zat. Wie ik wel heb ontmoet is Jildou van der Bijl – voormalig hoofdredactrice van LINDA. Zij vertelde dat ze ook journalistiek in Zwolle had gestudeerd en dit was het moment dat ik dacht: ‘Wow mijn droom zou dus kunnen uitkomen, want zij is gewoon het levende bewijs.’

Ik gok door corona dat ik Linda niet nog eens ga zien, maar ik heb al genoeg toffe en inspirerende mensen ontmoet die het meer dan goedmaken! Dat is natuurlijk nu ook een ding: waar werk je in verband met corona? De eerste weken kon je me dagelijks vinden in het Gooi, dus als je me tegenkomt praat ik waarschijnlijk met een rollende R. Toen de situatie erger werd moest ik volledig thuis zitten. Gelukkig mag ik sinds kort weer één dag in de week naar de redactie, want dat is toch wel het leukst. Een zes meter lange muur die bedekt is door de plank – het totaaloverzicht van alle rubrieken en pagina’s van het tijdschrift, ook wel bekend als het A3-papier met 46 hokjes die je krijgt bij het semester tijdschrift – en de redactie is toch wel veel inspirerender dan je keukentafel.

Mocht je stage willen lopen bij LINDA. dan raad ik je dit zeker aan. Ik heb al gevraagd of ik twee weken langer mag blijven, want als ik moet kiezen tussen twee weken vakantie en hele dagen Netflix kijken of schrijven voor LINDA.meiden dan verzeker ik je – dat als het aan mij ligt – mijn naam na 15 januari nog steeds op de website verschijnt.

Als je nog vragen hebt stuur me gerust een berichtje, want ik help graag waar ik kan. Voor nu ga ik nog genieten van mijn laatste weken stage, want voor je het weet dartel ik weer rond in het X-gebouw na een geweldig halfjaar.

Tot over een paar weken!!

Door: Eline van der Wal

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *