BACKSTAGE: Annick bij Meldpunt

door | 16 feb, 2021 | Backstage | 0 Reacties

Ik had de moed eigenlijk al opgegeven. Na een flinke dosis stagepech, leek het erop dat ik een halfjaar niks zou doen. Maar toen kwam, als reddende engel, Meldpunt van Omroep MAX voorbij.

Corona
Het leek allemaal zo makkelijk te gaan. Na mijn allereerste, erg gezellige, sollicitatie was ik aangenomen voor een stage in september bij Kassa van BNNVARA. Ik kon mijn geluk niet op en zag het al helemaal voor me. Helaas kwam corona al snel roet in het eten gooien. Het virus zorgde ervoor dat ze de stage verplaatsten naar februari. Als corona dan weg was, of in ieder geval minder zou zijn, was ik van harte welkom. Ik denk dat ik niemand hoef te vertellen dat dit niet gebeurde.

Het sollicitatieproces begon dit jaar daarom opnieuw, maar met weinig succes dit keer. Bij Jinek en RTL Nieuws was ik tweede keus. Maar ook nu, vanwege corona, werd de tweede stagiair geschrapt. Na nog enkele afwijzingen had ik de motivatie eigenlijk zo goed als verloren. Met twee weken tot de stageperiode, besloot ik nog een laatste poging te wagen door een aantal mensen uit mijn netwerk te mailen. Dat bleek een goede zet.

Na een kort gesprek was ik aangenomen bij Meldpunt en had ik op de valreep nog een stage weten te bemachtigen. Ik kan niet beschrijven hoe opgelucht ik was. Meldpunt is ook precies het soort stage dat ik zocht. Sterker nog, eigenlijk is het een soort Kassa, maar dan voor een oudere doelgroep. Inmiddels heb ik mijn eerste twee weken erop zitten en heb ik echt al ontzettend veel mogen doen. Ik zit helemaal op mijn plek.

Uitzending
Elke week lever ik een artikel aan voor de website, en daarnaast werk ik aan potentiële onderwerpen of kijkersvragen voor de tv-uitzending. Dit doe ik grotendeels vanuit huis, maar ik mag nog wel een dag per week naar de redactie. Het hoogtepunt van mijn stage tot nu toe is dat het door mijn bedachte en geregelde item op tv is gekomen afgelopen vrijdag. Ik had echt niet verwacht dat ik die kans zo snel zou krijgen. Dat vind ik wel heel tof.

Op de vrijdag in mijn eerste week kreeg ik om elf uur het betreffende belletje van mijn eindredacteur. Voor maandag zochten ze nog iets om op te nemen en de vraag was of ik dat even wilde regelen vandaag. Aan de ene kant was ik erg blij en enthousiast, maar aan de andere kant was ik doodsbenauwd. Binnen één dag iets in elkaar zetten is niet het makkelijkste om te doen, en ik wilde me graag bewijzen.

Het onderwerp stond al vrij snel vast, maar dan komt het regelen van de sprekers nog. Niet iedereen is geschikt om een zegje te doen voor de camera. Na flink wat belletjes en gesprekken had ik het eindelijk rond. Tenminste dat dacht ik, want dat weekend bleek er flink wat sneeuw te vallen. Mijn bronnen wilden allebei eigenlijk niet meer in de auto stappen.

Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen en zat ik vrijdag in spanning voor de tv. Het is echt heel erg lonend om je eigen productie op landelijke tv te zien. Ook al was het maar een item van een minuut. Wetende dat er 500.000 mensen naar kijken is echt ontzettend surrealistisch. Ik hoop zeker dat nog vaker mee te mogen maken.

Geluk
Ik begin momenteel aan mijn derde week met al best wat leermomenten achter de rug. Ik ben blij met waar ik terecht ben gekomen en besef me terdege dat ik heel veel geluk heb gehad. MAX is een ontzettend leuke omroep, omhooggehouden door veel jonge en gezellige mensen.

Het is zo belangrijk om een passende stage te vinden. Eentje waar je echt plezier aan beleeft. Anders worden de twintig weken er niet leuker op. Ik weet dat dit niet bij iedereen gelukt is vanwege het tekort aan stages. Dat is ontzettend zuur. Ik adviseer iedereen altijd om door te zetten en te doen wat je kan. Maar kies op het gebied van stages altijd voor jezelf. Met of zonder geluk. Ik hoop dat de mensen die nu de boot gemist hebben straks zonder corona hun droomstage te pakken krijgen.

Ikzelf ben erg benieuwd wat de komende 18 weken voor me in het verschiet hebben. Wie weet: misschien zien jullie binnenkort nog meer van mijn items op tv.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *