DUBBELE CODE ROOD: Julia en Sigrid

door | 20 okt, 2021 | Code Rood | 0 Reacties

Door: Julia Timte
Beste leden,

Ik wil beginnen met de reden waarom ik het bestuur in ben gegaan, namelijk zelfontwikkeling, vriendschap en ik wilde achter mijn kwaliteiten komen. Ik zag het bestuur als een kans om een vereniging te leiden, maar ook om fouten te mogen maken. Ik heb een afwisselend jaar gehad. Een jaar vol lessen, vreugde, moeite, vallen en opstaan. Een jaar waar ik op dit moment met veel trots op terugkijk, maar het is voor mij tijd om in november een punt te zetten achter mijn bestuurstijd.

De mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd meer wil doen dan nodig is. Ik leg de lat hoog voor mijzelf en daardoor ook voor anderen. Ik ben bereid geweest om veel op te geven voor het bestuur, maar het is voor mij nu tijd om een andere weg in te slaan. Dit heeft meerdere redenen.

Ten eerste heb ik tijdens dit bestuursjaar andere prioriteiten gekregen. Dit jaar wil ik gaan stagelopen, de mogelijkheid hebben om in het buitenland te studeren en misschien te verhuizen naar een andere stad. Ten tweede was het voor mij lastig om in mijn bestuursfunctie te rollen. Het eerste halfjaar zat Nederland in een lockdown. Alle externe zaken gingen niet meer door zoals verwacht. Om deze reden heb ik dit halfjaar veel andere dingen op mij genomen. Toen het sociale leven aan het einde van de lockdown weer opstartte bleven deze projecten voortlopend en werd mijn taak als externus een stuk intensiever. Daarnaast heb ik in juli ook het takenpakket van de vicevoorzitter overgenomen. Ten derde heb ik het gevoel alsof ik uitgegroeid ben binnen het bestuur. Ik heb meer geleerd van dit jaar dan dat ik ooit had verwacht. Het netwerk dat ik heb opgebouwd, het organiseren en het op durven komen voor mijzelf zijn hier voorbeelden van. Dit zijn dingen die ik zeker mee ga nemen voor later. Waltertje is er al vanaf dag 1 voor mij geweest, het was daarom een eer om een jaar lang in haar bestuur te hebben gezeten.

Lieve leden, bedankt voor dit jaar.

Door: Sigrid Lof

Ook voor mij komt er een einde aan het bestuur, helaas vroeger dan ik had gewild.

Laat ik vooropstellen dat áls ik nog een bestuursjaar had kunnen doen, ik dat absoluut had gedaan. Het is de opleiding Journalistiek die mij niet lag en ik heb besloten na het halen van mijn propedeuse een andere studie in Groningen te gaan volgen. Daarbij komt indirect het gevolg dat ik geen lid van Waltertje meer mag zijn en dus ook geen bestuur meer mag doen.

Ik vond het creatieve aspect fantastisch aan de opleiding, maar ik merkte dat ik niet de volledige uitdaging kreeg op de manier die ik had gehoopt en verwacht te krijgen. Hierom begin ik dit jaar met de opleiding Media Studies aan de RUG. Ik denk dat een universitaire opleiding beter past bij mijn manier van leren.

Ik weet wat ik achterlaat. Ik ga de vereniging missen en ik ga het bestuur ook ontzettend missen. Iedereen had zijn kwaliteiten en we vulden elkaar soms net zo goed aan als dat we elkaar in de weg zaten, haha. Hoe zwaar het soms ook was, het geeft toch een gevoel van trots dat we zoveel neer hebben kunnen zetten. Want wat heb ik gelachen tijdens de introductie. Het was ontzettend gek om het ene jaar als nerveuze kid op de intro te staan terwijl Sebastiaan (liefdevol) tegen me stond te schreeuwen dat ik sneller moest komkommerneuken en ik het volgende jaar in het rood op de intro sta de intro die ik heb helpen organiseren. Ik ben zo veranderd in een jaar en dit heb ik zeker voor een groot

gedeelte aan het bestuur te danken. Ik heb leren te durven zeggen wat ik denk, vragen leren stellen en ik ben eindelijk een beetje uit mijn schulp aan het kruipen.

Bedankt. Bedankt voor het mooie jaar, de leuke herinneringen en een prachtige introductie. Dat ik het gevoel heb mogen krijgen dat ik ergens écht thuishoor en daar door middel van het bestuur toch een beetje van heb terug kunnen geven. Natuurlijk zal ik nog regelmatig te zien zijn bij evenementen (ik kan toch niet zonder jullie), maar in het vervolg wel als donateur.

Tot snel!

Veel liefs,

Sigrid

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *