Student van de Maand: Bas de Groot (Bierslangkid)

door | 21 okt, 2021 | SvdM | 0 Reacties

Door: Indra Mobach

Bas de Groot is tweede keer eerstejaars, werkt bij het Vliegende Paard en zit bij de Activiteitencommissie, maar je kent hem waarschijnlijk als ‘bierslangkid’ van de Afterintro. Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Ik ben geboren in Alkmaar, maar ik ben opgegroeid in een dorpje ernaast: Heiloo. Ik woon sinds mei op kamers in Zwolle.

Waarom heb je voor de opleiding journalistiek gekozen?

Ik moest op de middelbare school op lokaal niveau iemand interviewen en daar een nieuwsartikel over schrijven. Ik zei toen voor de grap: “Waarom lokaal als we ook naar Den Haag kunnen?”. Toen zeiden mijn docenten dat dat mocht, dus ik ben naar Den Haag geweest en heb daar drie Kamerleden gesproken. Vanaf dat moment begon het wel een beetje te kriebelen.

Je zit nu voor de tweede keer in het eerste jaar, hoe bevalt de opleiding je tot nu toe?

Vorig jaar vond ik het gewoon kut, daar ga ik eerlijk in zijn. Ik woonde nog bij mijn ouders en dat is tweeënhalf uur reizen naar Zwolle. Het voelde allemaal heel ver weg en toen kwamen de online lessen daar ook nog bij. Ik gamede best vaak, dus ik raakte heel snel afgeleid op mijn laptop. In november was het eigenlijk al duidelijk dat ik mijn P niet meer ging halen, dus toen ben ik meer gaan werken en minder met school bezig geweest. Ik ben in september wel weer goed begonnen. Fysieke lessen zijn een stuk leuker.

Wat vind je tot nu toe van Waltertje?

Ik vind Waltertje supergezellig. Ik zit er sinds de zomervakantie bij. Ik woonde toen al in Zwolle dus ik dacht: even een netwerk leggen! Ik werd bij de Afterintro gevraagd om bij de activiteitencommissie te komen, dat heb ik toen ook gedaan. Dat is tot nu toe erg gezellig. 

Waarom heb je een bierslang, hoe kom je daar überhaupt bij?

Ik ging vorig jaar met een paar vrienden ergens in Nederland op vakantie en daar wilden we drankspellen mee naartoe nemen. Ik heb toen een drankspellenpakket gevonden met een stuk of 6/7 plastic spellen van AliExpress, waar dus ook die bierslang in zat. Al die spellen hebben de reis niet overleefd, dat was allemaal waardeloze kwaliteit, maar de bierslang overleefde het wel. Toen was het thema van de Afterintro ‘American College’, en in zoveel Amerikaanse films zit zo’n bierslang, dus toen heb ik die maar mee genomen.

Je werkt bij Het Vliegende Paard, bevalt het je daar? Hoe ben je daar terecht gekomen?

Het is superleuk werk en een superleuke kroeg. Ik zat daar met twee jongens van de opleiding een paar biertjes te drinken, toen hadden we alle drie een grote bek en kregen we een sollicitatieformulier in de handen geschoven en een uur later waren we aangenomen.

Is dat soms niet juist onhandig, als je moet werken tijdens Waltertje evenementen bijvoorbeeld?

Tot nu toe valt dat goed te combineren. De vergaderingen van de activiteiten commissie zijn bijvoorbeeld al in het Paard, dus dan kan ik na de vergadering direct werken.

Waar zie jij jezelf na de opleiding terecht komen?

Ik wil documentairemaker worden. Ik ben er nog niet helemaal over uit waarover precies, maar misschien iets met drugs en oorlogsgeweld bijvoorbeeld. Ik wil heel graag reizen en dat zijn onderwerpen die je wereldwijd kan behandelen. Het liefst wil ik voor mezelf werken, eventueel met één of twee mensen erbij.

Ik heb nog wat dilemma’s voor je.

Kom maar door!

Dilemma’s:

Zwolle of Heiloo?

Poeh, Heiloo is heel groen en rustig dus dat heeft wel zijn voordelen. Maar op het moment zeg ik toch Zwolle.

Adten uit een glas of bierslang?

Een glas.

Heb je liever praktijkweek of gewoon les?

Praktijkweek, colleges vind ik soms heel saai.

Ga je liever uit of zit je liever met chips op de bank?

Ik ga heel graag uit. Ik werk niet voor niets bij het Vliegende Paard, haha.

Drink je liever altijd bier uit een bierslang of uit een waterpistooltje?

Oh ja, een waterpistooltje had ik ook nog bij me. Uit een waterpistooltje komt zo weinig, dus dan kies ik toch voor de bierslang.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *