CODE ROZE: Rik Pepijn als voorzitter van Uitgelicht

door | 17 nov, 2021 | Code Oranje | 0 Reacties

Door: Rik Pepijn

Ik zet de blauw-gele OV-fiets neer naast Het Vliegende Paard en loop naar binnen. Ik ben twintig minuten te vroeg, maar vraag of ik alvast naar de ruimte mag die ik heb gereserveerd. Rustig loop ik naar de ruimte toe en ga zitten. Ik ben best wel zenuwachtig, want dit is de allereerste vergadering die ik als voorzitter moet draaien.

Afgelopen september heb ik van Ilse het stokje als voorzitter van Uitgelicht overgenomen en kwam er opeens veel op mijn pad. Alleen maar leuke dingen natuurlijk, maar wel met een grote verantwoordelijkheid. Eerst had ik als functie hoofdtechniek en regelde ik alles rond de techniek, maar nu ben ik de persoon die alles moet regelen.

Ik ben zelf tweedejaars en heb dankzij Uitgelicht super veel kunnen leren over de manier van werken met anderen en het maken van een tv-uitzending. Vorig jaar heb ik veel uitzendingen kunnen meemaken en heb ik kunnen zien wat voor mooie rollen er tijdens zo’n uitzending zijn. Ik hoop dat ik iedereen diezelfde ervaring kan geven en dat ze zich kunnen ontwikkelen.

Nu iedereen er is en de eerste vergadering van dit jaar kan beginnen, open ik de vergadering. “Hey iedereen wat leuk dat jullie er allemaal zijn en we gaan er een superleuk seizoen van maken.” Het voelt goed, vooral omdat ik iedereen weer in het echt kan zien en niet tegen een schermpje zit aan te staren zoals vorig jaar. Aan de gezichten is af te lezen dat iedereen er weer veel zin in heeft en enthousiast is.

Ik vertel het team de data van de komende uitzendingen en krijg de allereerste vragen: Wie is de gast? Waar vindt de uitzending plaats? Wat voor rollen zijn er tijdens een uitzending?

“De gast kan ik nog niet zeggen, die krijgen jullie snel te horen! De allereerste uitzending zal plaatsvinden in de tv-studio”, zeg ik. Vervolgens leg ik alle rollen uit en is het voor het team helder.

Omdat de uitzending nog best ver weg is hebben we helaas nog geen presentatoren of andere rollen te verdelen en is de vergadering ook snel voorbij. Mijn allereerste vergadering zit erop en ik ben erg tevreden. Ik heb veel zin in het komende jaar en de vergaderingen die komen.

Na de vergadering gaan we gezellig met iedereen wat eten en drinken. Elkaar leren kennen en proberen een goede band op te bouwen als team. We proosten op Uitgelicht en sluiten de dag mooi af. Na het betalen van de rekening, nemen we allemaal afscheid. Ik ga met een goed gevoel naar huis en noteer alvast de punten voor de volgende vergadering.

Ik heb zin in komend seizoen en hoop dat we met z’n allen mooie uitzendingen neer kunnen zetten. Ook hoop ik dat we onze connecties kunnen verbreden om in de toekomst weer mooie kansen te kunnen pakken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *