Uitgekaterd: Algemene Ledenvergadering

door | 21 nov, 2021 | Uitgekaterd | 0 Reacties

Door: Femke Straub

We zijn er waarschijnlijk inmiddels wel een keer klaar mee dat elke samenvatting van een gebeurtenis ongeveer hetzelfde begint. Altijd is er even dat kleine beetje aandacht voor het feit dat het ‘anders was dan anders’, of dat we het ‘zelf graag ook weer normaal hadden gedaan’. Zo ook nu. De tijd dat we een ALV weer gewoon in de stad kunnen houden, volledig fysiek en zonder verdere maatregelen, is helaas nog niet aangebroken. Het leek er deze keer toch écht op dat we een hele normale ALV zouden hebben. Lekker ouderwets in het Vliegende Paard, misschien wat eerder omdat de kroegen eerder dichtgaan, maar toch. Zoals we allemaal weten is dat helaas niet hoe het uiteindelijk ging. De ALV vond op 17 november plaats in een collegezaal op Windesheim. Vreemd, maar ouderwets gezellig.

We gingen keurig netjes van start om 18:03. Het bleek een mooi voorteken voor de stiptheid van de rest van de vergadering, want daar was echt niets op aan te merken. Met een opkomst van 24 stemgerechtigde leden in de banken van de collegezaal en in de Teams omgeving voelde het bijna als een normaal college, behalve dan dat de tafels volstonden met blikjes bier en opengescheurde zakken chips. Precies zoals het hoort.

Het statische begin van de vergadering ging al snel voorbij. Zonder al te veel problemen was de agenda vastgesteld en werd de telcommissie zo goed als vrijwillig gekozen. De notulen van de vorige vergadering kwamen lekker wazig in beeld (vermoedelijk werd de ALV mede mogelijk gemaakt door Specsavers) dus daar was verder ook niets op aan te merken, en al snel gingen we door met het bespreken van de nieuwe koers van het bestuur en het advies van het Comité der Advies. Hier kwamen de kernwoorden van de ALV al snel omhoog: kennis en creativiteit. Volgens de nieuwe koers van het bestuur gaat het komende jaar draaien om het opdoen en overdragen van nieuwe kennis. Dit, in combinatie met de oproep vanuit het CdA om vooral creatief te blijven, gaf veel hoop voor het komende jaar en de weg die we met Waltertje in willen gaan slaan.

Tijdens het financiële gedeelte van de vergadering ging de bingokaart van de vorige ALV met veel enthousiasme rond. De kascommissie besprak de (wederom onleesbare) resultatenrekening en wierp een scherpe blik op de begroting, die voor de gelegenheid toch maar in Word gezet werd om verdere onduidelijkheden te voorkomen. Na een pleidooi om het budget voor de kerstactie met driehonderd euro te verhogen was het hoog tijd om de begroting in stemming te brengen. Wel meerdere keren natuurlijk, want we waren er inmiddels niet helemaal meer zeker van hoeveel mensen nou eigenlijk mochten stemmen en hoe groot de meerderheid precies was. Toen daar eenmaal duidelijkheid over was, werd de begroting ingestemd en was het na het unaniem verkiezen van de nieuwe kascommissie hoog tijd voor een pauze.

Om kwart over zeven stond niemand op de trap van Dikkertje Dap, maar zat iedereen weer precies op tijd in de zaal of voor het beeldscherm. De avond was pas net begonnen en het was nu dan eindelijk tijd om kennis te maken met de kandidaat bestuursleden. Brandende vragen werden afgevuurd en er was zelfs nog tijd voor een beetje Amersfoort-pride en afspraken om te bowlen tussen de serieuze vragen door. Het zorgde voor een luchtige en gezellige sfeer, die de nerveuze aspirant-bestuursleden vast en zeker op prijs stelden. Met de geruststelling dat FC Waltertje aan het nieuwe bestuur geen leden zal verliezen, werden de online stemmingen geopend en kon de tweede pauze ook van start gaan. Met Kip, Patat en Appelmoes over de speakers was de gezelligheid nog altijd volop aanwezig.

Om klokslag acht uur zaten de meeste mensen weer klaar voor de vergadering, met een enkele uitzondering die hun eigen bijdrage aan de bingo deed door te laat binnen te komen. Het was de hoogste tijd om de uitslagen bekend te maken. De telcommissie, inmiddels omgedoopt tot stijlcommissie, kwam naar voren en zorgde ervoor dat de spanning door het hele gebouw voelbaar was. Dat we hier zaten met uitsluitend journalistiekstudenten, was weer duidelijk te merken door de Eurovisiesongfestival-achtige presentatie van de telcommissie. Elsa, Jonathan en Kyra werden

unaniem ingestemd, de rest van de kandidaten haalden de meerderheid van de stemmen binnen. Na een uitbundig applaus voor de telcommissie kwam het moment waarop we afscheid moesten nemen van bestuur Spijkers, en bestuur Götte officieel verwelkomd werd als nieuw bestuur.

De vergadering kwam nu toch echt tot zijn einde. De commissievoorzitters kwamen naar voren om zichzelf voor te stellen en uit te leggen hoe het er nu voor stond met de commissies. Ook hier was de rode draad van kennis en creativiteit weer te herkennen. Het was al snel duidelijk dat door meer samen te werken en elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen, er een heel mooi jaar aan zal komen vol leuke evenementen en projecten. Ook hier een nieuwe oproep om vooral meer pagina’s in het jaarboek te besteden aan kerst. De sfeer zat er nog altijd goed in.

Alles wat nu nog op de planning stond, was de rondvraag. Hier was aandacht voor een belangrijk vraagstuk voor de toekomst van Waltertje: Hoe gaan we terug naar de vereniging die we allemaal kennen van voor alle lockdowns? Hoe betrekken we nieuwe leden bij de vereniging en zorgen we ervoor dat oude leden graag terug blijven komen? De conclusie was uiteindelijk dat we het afgelopen jaar heel hard hebben ingezet op proberen elkaar te blijven zien, ook al was het online. Prachtige initiatieven zijn langsgekomen, zoals het buddysysteem en alle online activiteiten zoals het Valentijnsevenement en de huiskamerheisa. Met het afgelopen gala bleek ook dat we nog altijd de vereniging zijn waar we allemaal zo van houden. Zoals de inmiddels oud-voorzitter het verwoordde: “Waltertje is nog steeds de vriendengroep waar mensen zomaar inrollen en terug blijven komen. Dat is de kern van Waltertje, en ik denk niet dat dat verdwenen is. Het is juist na een reeks van fysieke evenementen weer aan het opbloeien. Het Waltertjegevoel is verre van weg.”

De vergadering werd gesloten om 20:49. De teaser van de intro aftermovie kwam nog op het grote scherm, en daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. Uitgelaten werden de oud-bestuurleden bedankt en de nieuwe bestuursleden gefeliciteerd. Het was een mooi einde van een gezellige ALV, met als onderwerpen in de hoofdrol natuurlijk het coronavirus en de introductie. Niemand ging ontevreden naar huis; een mooi voorteken van het komende bestuursjaar.

Alle liefde naar bestuur Spijkers voor de afgelopen periode en veel succes aan het kersverse bestuur Götte. Als deze ALV representatief is voor het komende jaar, dan is er nog veel om naar uit te kijken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *