CODE ROOD: Kyra als Externus

door | 31 dec, 2021 | Code Rood | 0 Reacties

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik strontnerveus en verkouden achter mijn laptop zat voor de ALV. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik was er na een tijdje toch echt zeker van: ik wilde het bestuur in. Ik heb van die beslissing zeker geen spijt. Ik ben elke dinsdag weer blij dat ik in het diepe ben gesprongen.

De eerste weken moest ik echt wennen. Ik was als comcielid al met de vereniging bezig, maar toen was één keer in de week mijn actielijst checken wel genoeg. Nu spiek ik iedere dag even of er nog iets is dat ik tussendoor kan doen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het leren kennen van de sponsoren best een beetje spannend vond, hoewel dit achteraf gezien helemaal niet nodig was. Ze waren allemaal supervriendelijk en net zo enthousiast over komend jaar als ik.

Hiernaast kwamen daar de vergaderingen van het Verenigingen Overleg Zwolle bij. De externussen van (bijna) alle studentenverenigingen van Zwolle komen aan het begin van de maand bij elkaar om te vergaderen en te borrelen. Dat is leuk, want zo kun je van elkaar leren. Die vergaderingen zijn altijd heel gezellig, maar ook een beetje intimiderend de eerste keer. Iedereen heeft namelijk best een grote bek en lijkt precies te weten waar ze het over hebben, terwijl ik juist het gevoel heb dat ik nog heel veel kan leren. Het is een uitdaging, maar ik zit hier helemaal op mijn plek.

Inmiddels zijn we druk bezig met het onderwerp dat in de koers centraal staat: kennis. We vergaren informatie over de vereniging, die uiteindelijk op een rijtje gezet gaat worden om nieuwe leden kennis te laten maken met Waltertje.

Ook voor onszelf en voor komende besturen maken we een kennisbestand: Hoe organiseer je een gala? Wat komt er allemaal kijken bij de ALV? We zijn het aan het uitzoeken zodat alle komende besturen niet eindeloos hoeven te appen en bellen over dingen die ieder jaar gebeuren. Best een grote kluif, maar iets waar we uiteindelijk enorm veel profijt van gaan hebben.

Het bestuursjaar is nog maar net begonnen en toch staat het al op de agenda: de introductie. Want ook hier willen we zo veel mogelijk over weten. Op het moment zijn we bezig met het spreken van oud-voorzitters. Zij hebben allemaal op hun eigen manier een hele vette intro neergezet. Zo is Demi Blom bijvoorbeeld als enige mee geweest met de Bruisweken en hebben Ivo Spijkers en Britte Top een Walternatief op poten gezet. Over het organiseren van al deze intro’s willen we zo veel mogelijk weten.

Daarnaast heb ik ook aan andere verenigingen gevraagd wat zij precies doen met hun intro. Sommigen organiseren deze bijvoorbeeld halverwege het jaar, anderen in oktober en weer anderen plakken hun introductie precies voor of na de Bruisweken.

Wat het beste bij Waltertje past en wat wijsheid is durven we nog niet te zeggen, maar dat is precies waarom we zo vroeg beginnen: We willen op de geplande intro-ALV zo goed mogelijk geïnformeerd zijn.

We hebben wederom een raar en onzeker jaar voor de boeg, maar ik heb het volste vertrouwen in ons bestuur. Drie jaar geleden kwam ik enorm onzeker op de introductie aan en had ik geen idee of ik mijn plekje zou kunnen vinden in Zwolle. Ik had toen nooit kunnen voorspellen dat ik hier nu in mijn Waltervest een Code Rood zou zitten schrijven. Ik ben blij dat ik hier zit en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst Waltertje gaat brengen.

Liefs,

Kyra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *