HIHNM: Jantine Stoffers?

door | 3 jan, 2022 | Hoe is het nu met? | 0 Reacties

Nog geen twee jaar geleden mocht Jantine Stoffers haar diploma in ontvangst nemen en sindsdien heeft ze haar cv flink uitgebreid. Genoeg reden dus om deze Friezin het hemd van het lijf te vragen in de nieuwe Hoe is het nu met?’

Wat ben je gaan doen toen je afgestudeerd was?

Tijdens mijn laatste jaar werkte ik al als freelancer voor Omrop Fryslân. Ik liep daar stage in mijn derde jaar en ben blijven hangen. Nadat ik afgestudeerd was, twijfelde ik heel erg of ik wilde blijven freelancen of een vaste baan wilde. Uiteindelijk bleef ik freelancen en heb ik gesolliciteerd bij De Telegraaf. Daar kwam ik op de videoredactie terecht. In februari werd ik ook aangenomen bij Hart van Nederland, die drie klussen heb ik tot deze zomer gecombineerd en uiteindelijk ben ik gestopt bij De Telegraaf.

Waarom ben je gestopt bij De Telegraaf?

Bij De Telegraaf maakte ik de video’s voor op YouTube en de website en bedacht ik de teksten, koppen en headlines. Dat was minder creatief werk dan zelf items draaien en dat vond ik jammer. Omrop Fryslân en Hart van Nederland passen beter bij mij en daarom heb ik besloten om daar verder te gaan.

Hoe ben je bij Hart van Nederland terecht gekomen?

Ik houd altijd de vacatures goed in de gaten. Er kwam een vacature voorbij voor een fulltime vaste functie bij Hart van Nederland. Daar heb ik op gesolliciteerd, maar omdat ik ook nog freelance bij Omrop Fryslân en in Friesland woon, vond ik het iets te veel om elke dag in Hilversum te zijn. Ze zagen dat ik zzp’er ben en ik kon daar ook freelance aan de slag. Het is nu afhankelijk van hoeveel ze me inplannen hoe vaak ik in Hilversum ben. Soms ben ik er vijf dagen in de week en soms maar één dag.

Tijdens de opleiding was je lid van Uitgelicht en zelfs een jaar voorzitter, wat is het belangrijkste dat je daar geleerd hebt?

Alles wat ik gebruikte bij mijn stage bij Omrop Fryslân, heb ik geleerd bij Uitgelicht. Het regisseren, presenteren en het redactiewerk heb ik echt daar geleerd. Dat vond ik ook heel leuk. We hadden een fijn team en goede gasten. En in mijn jaar als voorzitter heb ik veel geleerd op het gebied van leidinggeven. Bij Uitgelicht heb ik dingen geleerd, waar ik nog altijd wat aan heb.

Welke uitzendingen van Uitgelicht zal je niet snel vergeten?

De uitzending met Johnny de Mol vond ik heel vet omdat ik die zelf mocht presenteren. Maar hij was niet per se de leukste gast. Jack van Gelder was ook heel leuk, omdat hij een goed verhaal had en achter de schermen klikte het ook meteen. Hij was heel geïnteresseerd in wat wij deden en dat vond ik heel leuk aan hem. Verder waren de uitzendingen die we gedaan hebben in de Grote Kerk heel vet, omdat de locatie zo goed was.

Welk advies zou je willen geven aan de studenten die nu op de opleiding zitten?

Ik zei zelf tijdens mijn studie altijd dat ik nooit wilde freelancen en een vaste baan wilde. Inmiddels merk ik hoe fijn freelancen is. Je kunt op meerdere plekken tegelijk werken en daardoor uitproberen of iets echt bij je past. Als iets niet bij je past, kun je als freelancer makkelijker door naar iets anders omdat je niet vastzit aan een contract. Ook kun je als freelancer makkelijker nieuwe klussen aannemen, omdat je veel vrijheid hebt. Kortom: schrijf freelancen niet meteen af, maar houd je opties open. Misschien is het juist wel iets voor jou.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *