CODE ROOD: Jonatan als Penningmeester

door | 4 feb, 2022 | Code Rood | 0 Reacties

Het is inmiddels 5(!) maanden geleden dat ik op de introductie kennismaakte met de opleiding journalistiek en met Waltertje. Tweeënhalve maand later stond ik mezelf redelijk gespannen voor te stellen op de ALV. Inmiddels ben ik dus alweer tweeënhalve maand penningmeester.

Het was allemaal erg onwennig in het begin, en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me niet op sommige momenten af heb gevraagd waar ik nu weer aan begonnen was. Maar hoe meer we zijn gaan doen als bestuur, hoe meer dat gevoel is verdwenen. Daarbij helpt het natuurlijk dat mijn collega’s ontzettend fijne mensen zijn, waarmee ik stuk voor stuk echt al een goede band heb opgebouwd. En niet alleen met mijn collega’s (die ik liefkozend betitel als puike pikken), want ondertussen heb ik met meer en meer leden (beter) kennis mogen maken, wat alleen maar heel leuk is geweest.

Desondanks zijn er uiteraard altijd opstartproblemen. Zo bleek ik Conscribo, ons boekhoudsysteem, een beetje onderschat te hebben. Door een grote update blijft het ook met hulp van de vorige penningmeesters nog wel eens zoeken. Inmiddels durf ik wel al te zeggen dat ik het programma onder de knie heb en dat ik niet meer alles wat ik doe met Sigrid of Britte hoef te checken. Dus wees gerust, de rekening is bij mij in goede handen!

Hierdoor heb ik in mijn hoofd een beetje ruimte gekregen om met de rest van het bestuur mee te kijken naar wat er in de toekomst ligt. Zo zijn we, zoals sommigen van jullie weten, druk bezig met het verkennen van alle mogelijke intro-scenarios. We hebben inmiddels met oud-voorzitters Liz en Joost gesproken en binnenkort zijn Demi en het CdA aan de beurt.

Omdat we nog steeds alle opties open hebben, hebben we een begin gemaakt voor een eventuele zelfstandige intro. We hebben tijdens de open dag gegevens van potentiële nieuwe kids verzameld. We hopen zo, mochten we kiezen voor een eigen introductie, zoveel mogelijk eerstejaars mee te kunnen nemen.

Daarnaast zijn we door Windesheim benaderd om voor de hele opleiding (inclusief docenten) een festival te organiseren, waar we budget én heel veel vrijheid krijgen om er een duidelijk Waltertjestempel op te drukken. We hopen ook eindelijk de befaamde liftwedstrijd en het glamoureuze Gala der Journalistiek terug te brengen dit schooljaar.

Dat zullen we echter nog even moeten afwachten. We kunnen er in ieder geval gerust op zijn dat het hoe dan ook een mooi jaar wordt voor Waltertje. Aan inzet ontbreekt het in ieder geval niet. De commissies hebben enorm hard gewerkt om ook tijdens de laatste lockdown alsnog fantastische dingen neer te zetten. We hebben allemaal ontzettend kunnen genieten van een onwijs goed Sinterkerstjournaal, met daarin voor mijzelf een glansrijke bijrol weggelegd als Incassopiet. Waltertje Woensdag Live is een succesvolle liefdesbaby van de actiecom en de comcie gebleken. Uiteindelijk blijft het verlangen naar de kroeg toch knagen. Gelukkig kunnen we weer en kan Waltertje Woensdag, ondanks dat het online ook unaniem een belachelijk groot succes was, weer terugkeren naar het Paard.

Ik hoop jullie daar allemaal snel te zien!

Moedig voorwaarts,

Jonatan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *