SVDM: Allisha Oostveen

door | 16 feb, 2022 | SvdM | 0 Reacties

Hoi! Ik ben Allisha, 21 jaar oud en zit in het eerste jaar van journalistiek. Er is altijd wel iets in de omgeving waarover geschreven kan worden. Nieuws staat nooit stil. Ook de relschoppers van vorig jaar zaten niet stil. Zij waren het niet eens met de coronamaatregelen van toen en besloten om op verschillende locaties in Nederland acties te voeren tegen deze maatregelen. Zo ook in Almere, waar ik werk. Ik werk in een café vlakbij het spoor. Ideaal zou je zeggen… maar als de relschoppers dreigen te komen, is het helemaal niet meer zo ideaal. Op woensdag 24 november 2021 verzocht de handhaving om het terras dringend naar binnen te halen. Er werd een rel verwacht later op de avond. Meerdere ondernemers haalden hun spullen naar binnen. Ik was zelf ook ter plaatse en hierdoor zag ik de paniek van de ondernemers. Ik kon gelijk met hen in gesprek gaan, waardoor dit nieuwsitem tot stand is gekomen. Zelf vind ik het fijn om bij een gebeurtenis te zijn, zodat ik dat gevoel aan de lezer kan overbrengen.

Allisha’s stuk over de op handen zijnde coronarellen is verschenen samen met haar andere producties NwsBeat.

ALMERE – Het verzoek om zo dringend mogelijk het terras naar binnen te halen, ging afgelopen woensdag 24 november door de straten van Almere Centrum. “Er was eerst niet duidelijk waarom, maar ik ga het gelijk naar binnen halen nu ik het weet”, laat T. de Jager leidinggevende Barista Café Almere weten.

De handhaving van Almere loopt langs de tientallen horecagelegenheden. ,,Wij kunnen er op dit moment niet veel over kwijt, maar het staat allemaal beschreven in de melding.”  Later blijft uit een besloten melding vanuit de Gemeente dat er rellen verwacht worden tegen het nieuwe coronabeleid. Er zijn al meerdere rellen in Nederland geweest wegens de coronamaatregelen. Zo gingen groepen hooligans te keer in Enschede, Urk, Roermond, Rotterdam en meer. In Rotterdam ging het zelfs zo te keer, dat er voor het eerst sinds 2009 gericht geschoten is door de politie. Daarnaast waren meerdere panden, auto’s en

gemeenschappelijke spullen verwoest. De nooddiensten werden ook belaagd. De Gemeente Almere wil voorkomen dat dit ook in hun stad gebeurt en heeft hiervoor een bericht uitgezonden naar de horecaondernemers aan de Grote Markt, Stadhuisplein, Stationsplein, Belfort en Forum gelegen in het stadscentrum.

Er heerste een gespannen sfeer in de stad. ,,Nadat er bekend was dat er rellen verwacht worden, heb ik samen met twee collega’s alle stoelen, tafels en parasols naar binnen gebracht. Het was nog best een werkje. Het terras is best groot en de binnenruimte waar mensen zitten niet. Wel hebben wij een aparte ruimte waar het in kon. Alleen we moesten alles door een raam naar binnen plaatsen. Ons pand staat precies naast het station, dus makkelijk bereikbaar. Vorig jaar was er ook een melding naar ons gestuurd en hebben we hetzelfde gedaan. Gelukkig was het toen niet gebeurd, maar je weet het maar nooit”, vertelt T. de Jager gespannen. 

Bron: Terras Barista Café in Almere Centrum, door Allisha Oostveen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *