Onze Sponsoren

door | 9 mrt, 2022 | Spotlight | 0 Reacties

De sponsoren van Waltertje zijn meer dan zomaar sponsoren. Het zijn betrokken ondernemers die de vereniging een warm hart toedragen. Daarom lichten we ze hier voor je uit. Maak kennis met: Gerran en Claire van den Brink van Fietsje Van Den Brink, de gezelligste fietsenmaker van Zwolle; Patrick Keuning van Het Beugeltje, de meest historische kroeg van Zwolle; en Elroy Modderman van Het Vliegende Paard, de stamkroeg van Waltertje en het kloppend hart van studerend Zwolle.

FIETSJE VAN DEN BRINK is veel meer dan een fietsenmaker. Het is een gezellige hotspot waar je niet alleen je fiets kunt repareren of een nieuwe fiets kunt kopen, maar waar je onder het genot van een heerlijk kopje koffie ook de twee hardwerkende eigenaren Gerran en Claire leert kennen.

,,Het is een soort zoete inval bij ons. Heel veel vaste klanten zien een praatje bij de fietsenmaker ook als iets heel sociaals.’’ Vertelt Claire. ,,Regelmatig komen hier Waltertje-leden binnen, en als ik dan zie dat het werkt dan ben ik alleen maar blij. Want ja, studenten hebben nou eenmaal niet zoveel en elk steentje dat je kunt bijdragen is altijd goed.’’

Samen met haar man Gerran runt Claire de zaak waarbij zij verantwoordelijk is voor administratie en de verkoop, en hij voor verkoop, inkoop en reparatiewerk. Onder het repareren door vertelt Gerran hoeveel erbij komt kijken. Het werk van de fietsenmaker vraagt namelijk veel meer dan de uren waarop de zaak geopend is. Zijn dag is begonnen om zeven uur en het zou zomaar kunnen dat ze pas om een uur of negen aan het avondeten zitten. Fietsje Van Den Brink is in deze vorm begonnen in de winter van 2019, en volgens Claire mede groot geworden door studenten. ,,Dat willen we wel in ere houden. Je moet weten waar je vandaan komt. Je bent meegegroeid met studenten en door studenten ben je ook groot geworden. Goede dienstverlening staat bij ons dan ook heel hoog.’’

HET BEUGELTJE heeft misschien wel de rijkste historie van alle kroegen in Zwolle. Het café is gevestigd in de 15e eeuwse Wijndragerstoren die onderdeel uitmaakt van de oude stadsmuur. Kortom, een kroeg met karakter.

Patrick Keuning raakte in 1997 betrokken bij Het Beugeltje. Sinds 2001 is hij de trotse eigenaar van de kroeg. ,,Nog steeds kom ik hier en dan ben ik blij. Ik word blij van de plek. Zelfs op een rustige avond kan ik blij zijn, want dan is het alsnog gezellig.’’ Patrick heeft duidelijk hart voor de zaak en de sluiting van de horeca tijdens de lockdowns viel hem zwaar. ,,Dan kwam ik hier in een volledig lege zaak. Dat gebeurt wel vaker, maar nu was het echt muisstil. De koelkasten stonden uit, de toren begon weer naar een oude toren te ruiken in plaats van een café.

De binnenstad van Zwolle heeft last van muizen, maar er waren geen muizen meer. Zelfs die zijn vertrokken. De ziel was uit de zaak.’’ Waltertje en Het Beugeltje gaan way back. ,,Ik denk dat het wel al een jaar of vijftien teruggaat, dat Waltertje hier tijdens de intro’s met de kroegentocht ons ook aandeed, en dat het altijd hartstikke gezellig was. Ik heb op een gegeven moment tegen Waltertje gezegd: goh, kunnen we eens een keer om tafel om te kijken of we wat meer voor elkaar kunnen betekenen? En zo geschiedde.’’

HET VLIEGENDE PAARD is dé uitvalsbasis van Waltertje én studerend Zwolle. Het doel van Het Vliegende Paard (ook wel bekend als Het Paard) is om een bruisend studentenleven te creëren. Alle studentenverenigingen, studieclubs, politieke jongerenorganisaties en alles wat student ademt is daar een puzzelstukje in.

,,Wij zeggen altijd plezier gaat samen met succes. Dus we doen hier gewoon de dingen omdat we denken: dit is vet en dit bereikt het maatschappelijke doel.  Daarom doen we het.’’ vertelt eigenaar Elroy Modderman. ,,Waltertje is een van die puzzelstukjes in die grote puzzel om met elkaar het studentenleven centraal te organiseren in Het Vliegende Paard. Daarvoor richten we ons op drie pijlers: ontspannen, ontwikkelen en ontmoeten.’’ Dit wordt bijvoorbeeld ingevuld met leerzame kroegcolleges van politieke jongerenorganisaties waar ook weer studenten journalistiek op afkomen, studenten van verschillende opleidingen die elkaar in Het Paard treffen en natuurlijk is Het Paard een plek waar je altijd terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Het Vliegende Paard is door de jaren uitgegroeid tot de uitvalsbasis en het stamcafé van Waltertje. De andere eigenaar van Het Paard, Dennis Kaatman, heeft Waltertje daar destijds voor benaderd. Waltertje en Het Vliegende Paard slaan geregeld de handen ineen voor projecten als de kroegcolleges van Uitgelicht, live-muziekprogramma Waltertje in Concert en de videoserie voor de Instagram van Waltertje: The Masked Walter. ,,Je krijgt superleuke activiteiten  vanuit de studenten. Die komen met creatieve ideeën en wij hebben de faciliteiten en haken daar op aan. Daarmee krijg je die reuringwaardoor het hele studentenleven ook daarop  afkomt.’’

Het Paard is een echt studentencafé. Met een uitgebreid en gevarieerd programma is er de hele week wel iets te beleven. Livemuziek, speciaalbieravonden, foute verzoekjes om mee mee te blèren, stap- en danceavonden en pubquizzen. Het Paard heeft het allemaal. ,,Daaromheen hebben we ook de mogelijkheid om een hapje te eten en een heel cultureel programma. Allesomvattend is Het Vliegende Paard eigenlijk een plek voor iedere student en doordat de student daar op afkomt, kan er ook weer meer.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *