UITGEKATERD: Halfjaarlijkse ALV 2022

door | 25 apr, 2022 | Uitgekaterd | 0 Reacties

Door: Femke Straub

Jawel hoor, het was eindelijk weer zover. Na een reeks van vreemde ALV’s, online of – misschien nog erger – op school, zaten we op 20 april weer heerlijk met z’n allen met een biertje in het Vliegende Paard. No more “anders dan anders”, of “het moet maar even zo”, gewoon weer in de theaterbar en na afloop asociaal hard feesten. Precies zoals het hoort.

Vijf over zeven, de vergadering wordt geopend. We knallen er gelijk in met de notulen. In tegenstelling tot de vorige ALV zijn ze deze keer leesbaar, mits je op de eerste twee rijen zit. Ze worden ingestemd en we kunnen beginnen met het voorstellen van de nieuwe commissievoorzitters. Een mens met een oranje bandana loopt het podium op. Het is Helen. Als kersverse voorzitter van de activiteitencommissie deelt ze haar plannen voor de commissie en roept ze mensen op om vanavond vooral een potje te gaan zoenen. De jaarboekcommissie komt met het mooie nieuws dat de besteloplage van de jaarboeken bijna is behaald en dat het jaarboek officieel gaat komen dit jaar, en Uitgelicht gaat zich meer op de kaart zetten voor de studenten Journalistiek. De nieuwe voorzitters zitten allemaal bomvol motivatie en dat zorgt voor een boost van de sfeer in de zaal.

Tijd voor het stuk van de ALV waar iedereen zonder twijfel het meest naar uitkijkt: de resultatenrekening. Een hinkelende Harm komt naar voren namens de kascommissie, compleet met een gat in zijn sok. Het blijkt dat er iemand in de vereniging de trui nog niet heeft betaald. In de zaal wordt druk gespeculeerd. Wie kan dit zijn? Hoe kon dit gebeuren? WAT NU!? Nog tijdens de ALV wordt het geld overgemaakt en komt alles weer helemaal op zijn pootjes terecht. De kascommissie geeft nog een compliment over de Kerstactie; het bestuur is uitzinnig.

Na een pauze begint om half negen het Comité der Advies met hun reactie op het bestuursjaar tot nu toe. Ze houden een positief verhaal over hoe lekker het gaat, waarop vanuit de zaal applaus volgt voor het bestuur. Het bestuur heeft hun zaken goed op orde, de commissies lopen lekker en het vertrouwde Waltertjegevoel is zijn weg weer terug aan het vinden in de vereniging. En er zijn natuurlijk weinig plekken waar dat gevoel zó centraal staat als bij de enige echte Waltertje introductie! De steun voor een eigen intro is enorm en het plan voor de intro, compleet met overnachting en natuurlijk feesten, wordt door de leden unaniem ingestemd. De zaal is door het dolle heen. Om tien over half tien verplaatst iedereen naar de Joy voor de knal oranje Pre-Kingsday Party en komt de ALV tot een enorm positief einde. Voor iedereen die door het feest de vergadering niet meer helemaal helder heeft: gelukkig hebben we altijd de notulen nog.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *