COLUMN: Feestend het nieuwe schooljaar in

door | 10 okt, 2022 | Columns | 1 reactie

Door Floor Deen

Het schooljaar 2022-2023 is begonnen, de toon is gezet. Kersverse eerstejaars studenten zitten vol spanning om zich heen te kijken wat hen te wachten staat: de Kick-off van Winkracht. Woensdag is dan echt de eerste schooldag met colleges aangebroken. Paniekerig lopen de studenten richting de trap of lift om naar hun college te gaan. Al zwetend en hijgend zoeken ze een plekje in het overvolle, warme en zuurstofarme lokaal. Het schoolleven is weer begonnen. Toch klampen velen zich nog vast aan het vakantieleven met feesten, alcohol en gezelligheid. Vooral zonder zorgen. Het doorbreken van de vakantiemodus wordt door de studievereniging Waltertje niet echt gestimuleerd, want in de eerste schoolweken zijn er al een hele hoop leuke activiteiten geweest.

Om het schooljaar goed te beginnen, was er de ‘Back2school’ borrel bij het Paard. De eerste Waltertje woensdag van het jaar begon met geschreeuw van trouwe voetbalfans tijdens de wedstrijd Napoli tegen Liverpool. Het scherm werd nog net niet ingeslagen. De dag erna was het tijd voor het feest waar iedereen naar uit had gekeken, de afterintro! Het thema werd goed nageleefd, overal werden de SoLow en andere feestwinkels geplunderd om een cowboyhoed te scoren. Aan het einde van de avond had niemand zijn eigen hoed meer. Veel Waltertje leden moesten op deze avond de laatste trein naar huis nemen in verband met de stakende treinen van de dag erna. Maar dat mocht de pret niet bederven, want de week erna stonden de pubquiz en het kampvuur op de planning. De pubquiz werd op een hele serieuze manier gespeeld, want elk team had als doel de eeuwige roem van winnaar krijgen. Na de pubquiz waren de meesten nog toe aan een feestje, dus ging een groepje naar de Stoof. Dat betekende: goedkoop bier! Ook heb ik daar een handige levensles geleerd: blijkbaar is het zo dat als je een dartpijl achterstevoren gooit, dus met het pijltje naar je toe, de pijl altijd weer goed om terecht komt in het bord.

Tijdens het kampvuur regende het de eerste twee uur, maar wij gaven de weergoden geen kans om de pret te bederven. Beugeltjes bier, marshmallows, een gitaar en natuurlijk vuur droegen bij aan een hele gezellige sfeer. Met rode oogjes van het rook dat in onze gezichten waaide, ging er nog een groepje naar het Pandje om daar de avond voort te zetten. We begonnen de derde week fris en fruitig met de vergaderingen van de commissies. Want naast feesten, wordt er natuurlijk ook hard gewerkt door onze leden. Voor wie denkt dat er tijdens alle activiteiten in de eerste twee weken nog niet genoeg is gezongen, heeft het mis. Onze stemmen zijn nog net niet overleden tijdens het karaokefeest. Vol enthousiasme, zonder enige schaamte en gemotiveerd door gratis shotjes, klonken stemmen alle kanten uit door de ruimte in het Paard.

Naast al het gefeest, zijn ook de eerste trainingen van FC Waltertje begonnen. Met een behoorlijke opkomst (lees 14 man) zijn de voetballers meteen geconfronteerd met hun conditie. Het team is dit seizoen erg divers. Er spelen jongens en meiden van alle jaarlagen mee. De een heeft al een hele voetbalcarrière achter de rug, terwijl de ander voor het eerst een voetbal aanraakt. Toch kan alcohol ook hier niet ontbreken, want vaak is er na de training een derde helft waar onze hardwerkende voetballers genieten van een borrel. Of er een teamuitje komt en wat dat gaat zijn, hangt af van hoe gevuld de boete pot raakt dit seizoen. Denk hierbij aan boetes wanneer er ‘tortelduifjes’ wordt gezegd of wanneer een teamlid een shirt van een voetbalclub draagt die volgens de regels ‘verboden’ is.

Toch moeten we nu ook echt aan huiswerk, portfolio’s en tentamens gaan geloven. Maar ook dat is een leuke uitdaging. Want zeg nou eerlijk, we hebben niet voor niets allemaal voor de mooie studie journalistiek gekozen. En dat we daarbij de kans krijgen om lid te zijn van Waltertje is natuurlijk de kers op de taart!

1 Reactie

  1. Leuk geschreven Floor, trots op je, dikke kus oma

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *