Uitgekaterd ALV 16 november 2022

door | 30 nov, 2022 | Uitgekaterd | 0 Reacties

Door: Femke Straub
Wanneer er zó veel mensen bij de ALV zijn dat mensen aan de zijkant moeten gaan staan, dan weet je dat het een bijzondere avond wordt. De zaal in de Belgische Keizer zit bomvol, zelfs de gangpaden moeten worden opgegeven om stoelen bij te zetten. Met de bingokaart in de hand zit iedereen vol verwachting te wachten tot de vergadering begint.

Om 19:39 uur, negen minuten na de officiële begintijd (bingo!) is het zo ver. Zoals altijd verloopt het begin van de vergadering vrij soepel. De agenda wordt zonder al teveel gedoe vastgesteld, iedereen gaat akkoord met de onleesbare notulen, je weet hoe het gaat. Dit zijn de dingen waar je met z’n allen even doorheen moet, om aan de leuke zaken te kunnen beginnen. Die leuke zaken zijn natuurlijk tijdens deze vergadering volop aanwezig, want er is weer een nieuwe commissievoorzitter om voor te stellen. Hurkend om bij de microfoon te kunnen komen, begint Grady zijn verhaal. Het wordt een litte speech, waarin uitgelegd wordt dat de communicatiecommissie momenteel helemaal HDP bezig is. Hierna komt Helen naar voren, zij kondigt aan dat er een nieuwe voorzitter voor de activiteitencommissie komt. Waltertje is duidelijk een nieuwe periode ingegaan en het gaat goed met de verschillende commissies. Onder luid applaus gaat ook Helen weer zitten. Ilona komt naar voren om te vertellen over de nieuwe uitzending van Uitgelicht. Daarnaast zijn veel mensen blij om te horen dat het kroegcollege terugkeert. Last but not Least vertelt Britte dat het goed gaat met de jaarboekcommissie en dat zij er gelukkig meerdere nieuwe leden bij hebben. Veel mensen zijn enorm enthousiast over het jaarboek van het afgelopen jaar, de jaarboekcommissie heeft zonder twijfel bewezen dat ze weten waar ze mee bezig zijn.

Vanaf hier gaan we het lange gedeelte van de ALV in: het jaarverslag. De bingokaart wordt hierin driftig bijgewerkt en mensen gaan tot het uiterste om hun eigen bijdragen zo goed mogelijk in bingovorm te leveren. Het bestuur kondigt aan een goed verenigingsjaar te hebben gehad en dat er veel kennis is verzameld. Dit was dan ook het kernwoord van de ALV van een jaar geleden. De situatie met de liftwedstrijd zorgt voor ruimte om kritiek te uiten en daagt uit tot verantwoording. Iedereen die iets kwijt wil kan dat ook kwijt en wanneer iedereen tevreden is met de antwoorden kunnen we weer verder. Na een gesprek over de introductie en de oude koers van het bestuur, begint de behoefte aan een pauze al te knagen aan veel mensen. Daar is het nu bijna tijd voor, maar nog niet voordat we het hebben gehad over een eventueel lokaal voor Waltertje en de waarde van het Waltertjehart nog eenmaal werd uitgelicht.

Na een kwartier is de rij voor de toiletten weer weggewerkt en zitten de meeste mensen weer op hun plek. De eerste mensen hebben inmiddels hun eigen snack besteld voor tijdens de lange zit. Het is tijd om te praten over de nieuwe koers. Vol enthousiasme vertelt de kandidaat-voorzitter alles over hoe het komende jaar eruit gaat zien. Er breekt een discussie uit over de vertrouwenspersonen, hier ligt duidelijk een prioriteit bij de leden en bij het bestuur. Naast wat gelach over de Waltertje Commissiepot (WC pot) gaat de koers van het nieuwe bestuur rustig door.

We zijn inmiddels 2,5 uur bezig en Romée stapt namens het Comité der Advies (CdA) naar voren. Zij hebben met hun brief al duidelijk hun mening laten horen, maar die wordt hier ook weer verder toegelicht. Het is pittig en kritisch, precies zoals het hoort, maar zelfs in de toelichting van het CdA is ruimte voor complimenten over de toelichting van de ALV stukken. Waar iets mis gaat, wordt het ook weer opgelost en daar is veel respect voor. Er volgt ook een redelijk strenge toespraak over het gedrag binnen de vereniging, met als kernpunt de wens om de vereniging veilig te houden voor iedereen. Wees lief tegen elkaar, spreek jezelf en anderen aan waar nodig. Hierna neemt Romée afscheid van het CdA.

De resultatenrekening wordt beknopt behandeld. Het is inmiddels half 11, de mensen die afhankelijk zijn van de laatste trein zijn nu vertrokken. Het concentratieniveau zakt en het bestuur probeert zo snel mogelijk door hun punten te gaan, maar het einde van de avond is nog lang niet in zicht. Er volgen weer wat kortere agendapunten. De kascommissie licht hun notities bij de resultatenrekening toe, de contributie wordt vastgesteld en we bespreken de sponsorovereenkomst met het Vliegende Paard. Hier wordt extra aandacht besteed aan hoeveel waarde wij hechten aan onze sponsoren.

Voor de derde keer van de avond wordt de introductie besproken. Er is veel enthousiasme en trots over de afgelopen introductie, en we hebben enorm veel motivatie om zulke sterke introducties neer te blijven zetten. Hierna is het tijd voor om de telcommissie naar voren te roepen. Het stemmen kan bijna beginnen en dat is maar goed ook, want de energie in de zaal is na zo’n lange zit ver te zoeken. De kandidaten voor het bestuur komen naar voren om zich voor te stellen. Ze zijn allemaal enorm gedreven om het komende jaar deel uit te maken van het bestuur en dat laten ze ook zien. Even is er wat verwarring over de in- en uitstembriefjes, maar ook dat wordt allemaal opgelost. Iedereen stemt en we gaan naar buiten om even pauze te houden terwijl de stemmen worden geteld.

Een kwartier na middernacht zijn de meeste mensen weer binnen. De aftermovie staat klaar op het scherm en dat zorgt ervoor dat de energie weer wat terugkeert bij iedereen. Marijn en Helen worden onder luid gejuich unaniem ingestemd als nieuwe kascommissie. Ook om half 1 ’s nachts zit de sfeer er nog dik in. Er wordt hard meegeschreeuwd op Gehaktbal (bingo!) en zelfs de wave wordt meerdere keren ingezet.

De spanning stijgt. De stemmen zijn geteld en het is tijd voor de uitslagen. Nynke leest voor hoeveel stemmen iedere kandidaat heeft gekregen. Alle kandidaten halen de meerderheid van de stemmen binnen en het oude bestuur wordt uitgestemd. Hiermee komt er officieel een einde aan bestuur Götte en is het aan bestuur McGivern om het komende bestuursjaar in goede banen te leiden. Het is een emotionele, maar mooie bestuurswissel. Iedereen is enorm blij voor elkaar en het is duidelijk dat het nieuwe bestuur enorm veel zin heeft om er samen tegenaan te gaan. Na veel knuffels en lieve opmerkingen keert de rust weer een beetje terug in de zaal. Het is nu echt voorbij. Er wordt niet veel gebruik meer gemaakt van de rondvraag.

Om 00:41 uur wordt de vergadering gesloten en is het tijd voor het klapstuk van de avond: de Aftermovie. Dit is waar iedereen op heeft gewacht en het stelt absoluut niet teleur. Het mediateam heeft hard hun best gedaan en dat is goed te zien. Wanneer de film afgelopen is, om 01:18 uur, is het tijd om op te ruimen.

Na zes uur vergaderen is er eindelijk een einde gekomen aan een avond waarin enorm veel is gebeurd. Waltertje heeft een nieuw bestuur en de oude bestuursleden kunnen nu genieten van hun welverdiende rust. Moe, maar voldaan gaan alle Waltertjeleden weer naar huis. Al is er bij sommigen nog een licht knagend gevoel in de onderbuik, want ondanks alle moeite hebben we het zelfs na zes uur niet voor elkaar gekregen om de bingokaart vol te krijgen.

Heel veel liefde aan bestuur Götte voor het afgelopen jaar en enorm veel succes aan bestuur McGivern. Er is veel om naar uit te kijken, dus er is geen twijfel aan dat het een enorm mooi jaar gaat worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *