CODE ROOD: Jiske als Externus

door | 6 dec, 2022 | Code Rood | 0 Reacties

Daar zit ik dan, dinsdagavond om 19:00 in Het Vliegende Paard. Na een lange ALV ben ik ingestemd in het bestuur, de eerste vergadering van bestuur McGivern gaat beginnen…

‘Bij deze is de vergadering geopend om 19:04’ . Allemaal pakken we de agenda erbij, er valt een hoop te bespreken. Ik vraag me af hoelaat we klaar zullen zijn. Natuurlijk valt er een hoop te zeggen over de ALV, en we proberen  zoveel mogelijk punten die zijn aangekaart te bespreken. Er worden gelijk al taken aan mijn actielijst toegevoegd. Zo ga ik kijken  naar een galalocatie en word ik aangewezen om de eerste Code Rood van het nieuwe bestuursjaar te schrijven. Ook wordt de jaarplanning erbij gepakt. Tijdens het doornemen komen we erachter hoe snel zo’n jaar eigenlijk gaat. Voor we het weten is het volgende schooljaar alweer begonnen! En wat staan er leuke dingen op de planning: het gala, de intro én  natuurlijk de activiteiten voor ons lustrumjaar! Wat heb ik zin dit jaar, zeg . Na nog een heleboel besproken te hebben , komt de vergadering tot een eind. ‘De vergadering is gesloten om 22:48’ . Tot mijn verbazing zijn we voor elf uur klaar en zit ik een half uurtje later weer in mijn trein terug naar huis.

De volgende dag heb  ik samen met Jonatan en Kyra een gesprek staan met Het Vliegende Paard . Gek genoeg ben ik helemaal niet nerveus voor het gesprek.   Het was fijn om het eerste gesprek nog een beetje van de zijlijn te kunnen bekijken. De volgende keer zal ik het voortouw nemen, en hoewel dat best spannend is voor de eerste keer, kijk ik er nu al naar uit.

Na het gesprek evalueren Kyra, Jonatan en ik nog even bij de Belgische Keizer, om vervolgens weer terug te gaan naar Het Vliegende Paard. De uitzending van Uitgelicht is ondertussen geweest, en daarna wordt er een hapje gegeten. Het is enorm gezellig en de avond loopt over in een Waltertje-woensdag  .

Weer onderweg naar huis bekijk ik mijn actielijst nog eens. Wat moet er nog gebeuren? En wat kan ik morgen allemaal doen? Vaak denk ik aan de actielijst. Tijdens het eten, in de trein, tijdens de lessen en zelfs als ik in bed lig denk ik nog: ‘Ben  ik niet iets vergeten?’ Gelukkig gaat het goed en weet ik dat ik altijd met mijn vragen terecht kan bij de rest van het bestuur.

De kennismakingsgesprekken met Fietsje van den Brink en Het Beugeltje moeten nog plaatsvinden . Ik ben heel nieuwsgierig  , ik heb er veel zin in.  Dan heb ik eindelijk een goed beeld van hen, en zij een goed beeld van mij.

Ik zit nu pas twee weken in het bestuur, maar ik merk nu al dat ik veel aan het leren ben. Vooral alle eerste keren zijn spannend maar heel leerzaam. Al met al heb ik superveel  zin in het jaar en kijk ik ontzettend uit naar de dingen die op de planning staan. Ik hoop jullie ook!

Liefs,
Externus Jiske Vis

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *