INTERVIEW: Glazen Huis-sensatie Redlef

door | 22 dec, 2022 | Interview | 0 Reacties

Door: Marijn Joop – Foto: Jeroen Schaaphok / NPO 3FM

Van orderpicker tot Glazen Huis-legende. De afgelopen dagen waren voor voormalig Windesheim journalistiekstudent Redlef (19) een ware rollercoaster. Live op de radio zei hij zijn baan op, kort daarna kreeg hij met dank aan Bizzey al een nieuwe. Nu staat hij 24 uur onafgebroken bij het Glazen Huis met duizenden euro’s op de teller voor het goede doel: het vergeten kind. ‘’De afgelopen dagen voelen als twee weken.’’

Het begon zondagavond. Redlef kwam met de trein terug uit Amsterdam en besloot een kijkje te nemen bij het Glazen Huis van 3FM Serious Request. ‘’Ik dacht, er zal wel een mannetje of 20 á 30 staan.’’ Dat viel tegen. Het was die avond spekglad op de wegen en veel bezoekers van het Glazen Huis hadden eieren voor hun geld gekozen en zaten inmiddels veilig thuis. ‘’Er stond letterlijk niemand.’’

FOTO: NPO 3FM

 

‘’Ik ben daar een beetje in mijn eentje gaan staan. Staan dansen, want ik dacht dit is voor die dj’s ook niet leuk. Ik werd naar de microfoon geroepen en werd gevraagd: ‘wat ben je hier in godsnaam in je eentje aan het doen op zondagnacht?’ Ik zei: ik ga pas weg als de volgende komt.’’ Toch moest hij de volgende dag wel gewoon op zijn werk staan.

Gestopt met journalistiek

De 19-jarige Amersfoorter begon in 2020 aan de opleiding journalistiek in Zwolle en ging mee op Waltertje-intro. Maar het eerste jaar liep niet zoals gehoopt. Hij probeerde het nog een keer, maar ook de tweede keer in het eerste jaar kwam voor Redlef niet van de grond. ‘’De praktische dingen aan de opleiding vond ik heel leuk, alleen het leren en de theorie lag me nooit zo.’’

Redlef (midden) op de intro van 2020 – FOTO: Jeroen Schaaphok

 

‘’Uiteindelijk was ik daar een beetje klaar mee. Ik had er gewoon geen zin meer in.’’ Halverwege 2021 besloot hij te stoppen met de opleiding. Via wat omzwervingen kwam hij als orderpicker in een magazijn terecht.

Na twee dagen met weinig  slaap en alle uren buiten werk bij het Glazen huis gespendeerd te hebben, kwam Redlef met een stunt. ‘’Ik had helemaal geen zin om te werken. Dus ik liet de dj mijn baas bellen met de intentie om mij op een ludieke manier af te melden. Alleen die werkte niet helemaal mee. Dus ik dacht: dan neem ik live ontslag.’’

Viral

Dat bracht nogal wat teweeg . ‘’Toen ik wakker werd was mijn mobiel ontploft. Overal appjes.’’ Hij vond dat hij wat moest met het momentum en zette een actie op om 24 uur lang te blijven staan. Bij familie en vrienden leverde dat al 1000 euro op voor het goede doel. De actie liep als een malle, hij stond binnen no-time op 5000 euro.

Woensdagavond werd Redlef opnieuw naar de microfoon geroepen. ‘’Normaal vertellen ze een beetje waar het over gaat, nu had ik geen idee. Kwam ineens Bizzey bij me staan. Die hielp mij via YoungCapital aan een nieuwe baan.’’ Dat was nog niet alles: de baas van het uitzendbureau deed ook een flinke duit in het zakje. Zijn maandsalaris van 2500 euro werd verdubbeld.

‘Beetje uit de hand gelopen’

De oud-journalistiekstudent is op het moment van dit interview bezig met zijn laatste uurtjes. ‘’Om twee uur ben ik klaar, en we zitten inmiddels op zo’n 12.000 euro. Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen, op de goede manier.’’

Of Redlef nog ambities heeft om toch iets met journalistiek en media te doen? ‘’De hele mediawereld trekt mij wel nog steeds het meeste aan. Hoe weet ik nog niet precies, maar  ik zou het graag willen.’’ Nu is het Serious Request dat de klok slaat. ‘’Ik heb het momentum: we gaan veel geld ophalen hier.’’

Bekijk hier de actiepagina van Redlef.

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou en heel Nederland geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten voor geld vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Dit zodat Het Vergeten Kind hun belangrijke werk nog beter kan doen en licht kan brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen. Meer informatie op 3fm.nl, vraag een plaat aan of doe voor de prijs van een biertje mee aan ‘het nationale proostmoment’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *