HIHNM: Dianne Bleeker

door | 20 feb, 2023 | Hoe is het nu met? | 0 Reacties

Na haar stage in 2020 ging ze meteen als freelancer aan de slag bij stageplek het Parool en nadat ze afstudeerde in 2021 werkt ze daar bij de Nieuwsdienst. Sinds september 2022 is ze ook hoofdredacteur  bij Red Pers en is ze haar cv steeds meer aan het uitbreiden. Genoeg redenen  voor ons dus om dit oud-comcielid  te vragen voor deze HIHNM!

Waarom heb je gekozen om journalistiek te studeren?
Ik begon niet meteen nadat ik geslaagd was aan de opleiding journalistiek, maar studeerde eerst een jaar rechten aan de universiteit. Al snel begon ik te denken over wat ik nou eigenlijk wilde doen, want ik voelde me niet op mijn plek op de studie rechten. Ik wilde iets met taal gaan doen, dus toen ben ik op zoek gegaan naar passende opleidingen en heb ik me ingeschreven voor de opleiding journalistiek.

Wat was je rol binnen Waltertje?
Mijn Willie was tijdens de Introductie van Waltertje de voorzitter van de communicatiecommissie. Hij heeft mij een beetje overgehaald om bij de comcie te gaan. Ik was dat jaar de kid waarvan de bh achtergebleven was op een paal in gebouw X. Ik heb daar toen een column over geschreven, aangezien er allemaal wilde verhalen waren ontstaan over waarom mijn bh daar beland was. Mijn groepje had onze willie verkleed als vrouw, waarna hij mijn bh vergeten was. Ik heb een jaar bij de communicatiecommissie gezeten. Daarna ben ik gestopt omdat ik het te druk had, maar ik was wel altijd nog aanwezig op feestjes. Ik heb wel in mijn derde of vierde jaar meegeholpen om de liftwedstrijd te organiseren. Ik vond Waltertje vooral heel gezellig.

Wat ben je na de opleiding gaan doen:
Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Het Parool, na de  zomer mocht ik daar gaan werken, omdat ik voor mijn stagebegeleider in moest valle n. Hoe ik dat deed beviel het Parool goed, ik kreeg een functie bij de kunstredactie. Een jaar later mocht ik haar rol overnemen. Sinds september ben ik ook hoofdredacteur voor Red Pers.

Wat is Red Pers?
Red Pers is een stichting in de journalistiek die vooral bekend is in Amsterdam. Het is een organisatie voor jonge mensen die niet journalistiek studeren maar wel de passie hebben om de journalistiek in te gaan. Hier komen allemaal jonge mensen samen van verschillende opleidingen en wij geven ze tools zodat zij daarna door kunnen stromen naar kranten en andere media. Zo willen we wat meer diversiteit creëren in de journalistiek. Het hoofdredacteurschap bij Red Pers duurt een jaar en je kan het een beetje zien als een journalistiek bestuursjaar . Het staat goed op je cv en je ontmoet ontzettend vee mensen binnen het journalistieke veld.

Welk advies zou je willen geven aan studenten die nu beginnen aan de opleiding? 
Ik denk dat je vrij zeker moet zijn dat je journalist wil worden, of dat je zeker weet dat je iets in de media(vormgeving) wil doen. Zelf was ik niet de beste student en kwam ik vaak alleen opdagen als ik mijn portfolio in moest leveren of een tentamen moest maken. Ik deed veel dingen naast mijn studie en had het daarom ook altijd druk. Ik nam mijn studie misschien niet heel serieus, maar het vak wel. Ik zou vooral zeggen: Geniet lekker van je studie, maak leuke vrienden en ga veel naar feestjes. Mijn advies? Begin lekker met freelancen en ontdek het vak.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *