CODE ORANJE: Ilona van der Hoek

door | 6 mrt, 2023 | Code Oranje | 0 Reacties

Met een diepe zucht duik ik achter de computer. Net als bij alles van mijn avontuur als voorzitter van Uitgelicht, weet ik niet waar ik moet beginnen. Een tijd van vallen en opstaan was het zeker. Van vergaderingen en uitzendingen maken tot stressvolle belletjes met school. Het hoort er allemaal bij.

Toen ik de voorzitterstaak in april 2022 van Rik Pepijn overnam, werd ik overspoeld met vragen. Vragen waar ik zelf het antwoord niet op had. Dat was ook mijn reden om voor deze rol te gaan. Niet omdat ik allemaal wel weet hoe het werkt, maar omdat ik er zelf ook het meest van wil leren. Nu is dit seizoen niet alleen mijn rol in Uitgelicht anders, maar alles is anders. Ik heb geleerd hoe ik om moest gaan met een locatie die op het laatste moment verplaatst moet worden en hoe gasten bijvoorbeeld maar niet reageren. Als kers op de taart stopte ook de eindredacteur van Uitgelicht.

Al met al denk en vind ik zeker dat het team en de organisatie er sterker uit zijn gekomen. Doordat er zoveel van je gevergd wordt, leer je beter op elkaar in te spelen. Ik ben nu bijna op zo’n punt met het team dat iemand maar adem hoeft te halen en ik weet wat er gezegd gaat worden.

De mooiste ervaring voor mij als voorzitter is de saamhorigheid die het team laat zien. Toen wij twee weken voor de uitzending pas een gast bekend hadden gemaakt, deed iedereen mee om er zo’n mooi mogelijke uitzending van te maken. De redactie heeft zich het hemd van het lijf gezweet en tijdens de uitzending verliep alles vlekkeloos. Ik voel me net een trotse mama die haar kinderen succes ziet hebben.

Ondanks het feit dat je als Uitgelicht-voorzitter maar één jaar actief bent, was dit een fantastisch jaar. Dit is dan ook mijn afscheid als voorzitter seizoen 2022-2023. Ik wil mijn opvolger veel succes wensen, maar vooral ook veel plezier. En vergeet niet dat het niet allemaal perfect moet. Zoals we altijd zeggen: Uitgelicht is een leerproces. Ook voor de organisatie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *